Kalesmenoi se gamo group of people praying

Γάμος : Ξέρετε τι δεν αρέσει στους καλεσμένους;

Προσπαθείτε σίγουρα να προετοιμάσετε με τον καλύτερο τρόπο τον γάμο σας, θέλετε να τα προβλέψετε όλα, να κάνετε πρωτότυπες επιλογές που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας και να κάνετε τη μέρα του γάμου σας, πρώτα απ’ όλα αξέχαστη σε εσάς και στη συνέχεια σε όλους όσοι σας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Είναι βέβαια ανθρώπινο, μερικά πράγματα να σας ξεφύγουν ή να υπάρξουν απρόβλεπτοι παράγοντες που θα αλλάξουν τελευταία στιγμή τη ροή των γεγονότων, σε σχέση με ότι είχατε σχεδιάσει, καθώς ο γάμος έχει και απρόβλεπτα στοιχεία μερικές φορές. Σημασία έχει να κρατήσετε την ψυχραιμία σας σε μια τέτοια περίπτωση, αλλά και να φροντίσετε να αποφύγετε όσα είναι βέβαιο ότι θα ενοχλήσουν αρκετούς από τους καλεσμένους σας.

Τι να προσέξετε σχετικά με τους καλεσμένους σας

Καλεσμένοι από μακριά

Αν έχετε καλεσμένους από άλλη πόλη, καλό είναι ο γάμος σας να γίνει μέρα και ώρα που θα εξυπηρετεί την ασφαλή και έγκαιρη επιστροφή τους. Μια καλή επιλογή είναι να παντρευτείτε Κυριακή μεσημέρι.

Προσπαθήστε να μην έχετε μεγάλες καθυστερήσεις γενικά. Αυτό σημαίνει, μην αργήσετε πολύ να φτάσετε στην εκκλησία, μην καθυστερήσετε πολύ να φτάσετε στον χώρο της δεξίωσης και στη συνέχεια αποφύγετε τα κενά και την «κοιλιά» μεταξύ των δρώμενων κατά τη διάρκεια της δεξίωσης. Οι καλεσμένοι βαριούνται και χάνουν το ενδιαφέρον τους.

Η διαδικασία του χαιρετισμού και των ευχών στην εκκλησία

Αν έχετε πολλούς καλεσμένους, προσπαθήστε να μειώσετε την ουρά κατά τον χαιρετισμό στην εκκλησία μετά το μυστήριο, ενημερώνοντας όσους έχετε καλέσει και στη δεξίωση, ότι μπορούν να σας ευχηθούν απευθείας εκεί. Είναι πολύ κουραστικό για όλους και για εσάς όλη αυτή η αναμονή.

Κατά τον χαιρετισμό και τις ευχές καλό είναι να μην «πιάνετε» την κουβέντα με όποιον σας εύχεται, γιατί όσοι ακολουθούν κουράζονται ή νιώθουν έναν εκνευρισμό λόγω της επιπλέον αναμονής.

Οι συνεργάτες – επαγγελματίες και η σχέση με τον χρόνο

Φροντίστε με τους ανθρώπους που θα επιμεληθούν τον στολισμό της εκκλησίας και της δεξίωσης, να έχουν ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος τουλάχιστον του στολισμού, αν όχι ολόκληρο, πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας. Δεν τους αρέσει να βλέπουν την προετοιμασία και εκτιμούν το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Περιορίστε τον χρόνο που απαιτείται για τις αναμνηστικές φωτογραφίες τη στιγμή που οι καλεσμένοι σας περιμένουν είτε να αρχίσει το μυστήριο, είτε να φθάσετε στο χώρο της δεξίωσης και να σερβιριστεί το φαγητό.

Το στυλ και το πρόγραμμα της δεξίωσης

Αποφασίστε να κάνετε δεξίωση σε στυλ πάρτυ ή όρθιο cocktail μόνο αν οι καλεσμένοι σας πιστεύετε ότι είναι αυτού του στυλ. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν πολλά παράπονα, όπως ότι οι μεγαλύτεροι, τουλάχιστον, δεν έχουν κάπου να καθίσουν ή να ακουμπήσουν το πιάτο τους.

Διαφυλάξτε την τάξη στη δεξίωσή σας και προσέξτε τους επιρρεπείς στο ποτό. Δεν είναι καλή εικόνα για τους υπόλοιπους καλεσμένους.

Οι λεπτές ισορροπίες και τα λεπτά θέματα μεταξύ των καλεσμένων

Στους καλεσμένους «χτυπάει άσχημα», αν βλέπουν την κουμπάρα ή την αδερφή ή κάποια άλλη γυναίκα να προσπαθεί να κλέψει την παράσταση από τη νύφη. Βάλτε λοιπόν τους κανόνες για να είναι τα πράγματα στη θέση τους από την αρχή.

Πολλές φορές γίνονται λάθη ως προς το πού και με ποιον θα καθίσουν οι καλεσμένοι στη δεξίωση. Φροντίστε λοιπόν να αποφύγετε να βάλετε μαζί ανθρώπους που ξέρετε ότι αντιπαθούνται ή χώρια ανθρώπους που έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους, γιατί όλοι θέλουν να νιώσουν άνετα.

Η μουσική είναι μια παράμετρος που μπορεί πολλούς καλεσμένους να ενοχλήσει, γι’ αυτό επιλέξτε πολλά είδη μουσικής, ώστε η δεξίωσή σας να μην είναι μονότονη.

Στους καλεσμένους γίνεται πάντα αντιληπτός ο εκνευρισμός σας ή των δικών σας ανθρώπων, γι’ αυτό καλό είναι να μένετε ψύχραιμοι και να ζείτε τη στιγμή με χαμόγελο και πίστη πως ό,τι και να συμβαίνει θα ξεπεραστεί.

Οι καλεσμένοι και ειδικά όσοι έχουν παιδιά, δεν νιώθουν καλά όταν καταλαβαίνουν πως δεν επιθυμείτε παιδιά στον γάμο σας ή ακόμη και αν υπάρχουν τελικά παιδιά στο γάμο σας, εσείς δείχνετε την δυσαρέσκειά σας για την ύπαρξή τους.

Το φαγητό στη δεξίωση

Στο θέμα του φαγητού, οι καλεσμένοι είναι ικανοποιημένοι όταν αυτό σερβίρεται ζεστό, είναι προσεγμένο, γευστικό και υπάρχει ικανοποιητική ποικιλία, χωρίς πολλές extreme γεύσεις, ώστε να καλύπτονται όλα τα γούστα.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνετε ότι κυρίως το θέμα των καθυστερήσεων είναι κάτι που κουράζει και ενοχλεί τους καλεσμένους, γι’ αυτό φροντίστε να τις μειώσετε και θα έχετε πετύχει το μεγαλύτερο μέρος αυτού του δύσκολου έργου.

Για το www.teleiosgamos.gr
Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.