ποτά για τους καλεσμένους της δεξίωσης του γάμου

Υπολογίστε πόσο θα πιουν οι καλεσμένοι σας

Υπολογίστε πόσο θα πιουν οι καλεσμένοι σας

Όταν οργανώνετε την δεξίωση του γάμου σας, πρέπει να αποφασίσετε για πολλά πράγματα, ένα από αυτά και μάλιστα εξαιρετικά σημαντικό είναι να υπολογίσετε πόσο κρασί και άλλα ποτά που θα σερβίρονται, θα πιουν οι καλεσμένοι σας. Μόνο έτσι θα είστε σε θέση να βγάλετε budget και να παραγγείλετε ποσότητες πιο κοντά στην πραγματικότητα. Αυτό ισχύει είτε αναθέσετε την προμήθεια του κρασιού και των υπόλοιπων ποτών στο catering είτε τα προμηθευτείτε οι ίδιοι.

Σίγουρα δεν μπορείτε να υπολογίσετε με απόλυτη ακρίβεια, αλλά θα σας βοηθήσουμε να υπολογίσετε το μέσο όρο κατανάλωσης ανά άτομο, δίνοντας σας οδηγίες για να έχετε μια γενική προσέγγιση, λαμβάνοντας υπόψιν τα ποτήρια που γεμίζει ένα μπουκάλι κρασί ή άλλο ποτό που θα σερβιριστεί στη δεξίωσή σας.

Ποια ποτά συνηθίζεται να σερβίρονται

Ας δούμε αρχικά ποια ποτά συνηθίζεται να σερβίρονται. Ένα απεριτίφ κατά την άφιξη των καλεσμένων στην δεξίωση είναι όλο και πιο διαδεδομένη επιλογή των ζευγαριών και σπάνια ξεπερνά το ένα ποτήρι ανά άτομο, ενώ το μπουκάλι περιέχει περίπου 20 μικρά ποτήρια.

Το κρασί κατά την ώρα του φαγητού υπολογίστε πως θα είναι 3 ποτήρια ανά άτομο και ότι το μπουκάλι περιέχει 6 ποτήρια. Αρα θα χρειαστείτε 1 μπουκάλι για κάθε δύο καλεσμένους. Αν έχετε κόκκινο και λευκό κρασί, υπολογίστε 1/3 της συνολικής ποσότητας να είναι το κόκκινο και το υπόλοιπο λευκό.

Αν σερβίρετε από ένα ποτήρι σαμπάνια σε κάθε καλεσμένο για να σας ευχηθεί και με δεδομένο ότι το μπουκάλι περιέχει 6 ποτήρια, υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε ένα μπουκάλι για κάθε 6 άτομα.

Για τα αναψυκτικά και ελαφρά ποτά που σίγουρα θα υπάρχουν στο τραπέζι, υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε μισό λίτρο περίπου ανά άτομο. Τα παιδιά βέβαια, αν υπάρχουν αρκετά στη δεξίωση, μπορεί να καταναλώσουν περισσότερα αναψυκτικά γι’ αυτό να είστε απλόχεροι στους υπολογισμούς σας και να φροντίσετε να υπάρχουν και μη ανθρακούχα. Αν αυτά σερβίρονται και σε όχι γυάλινα ποτήρια θα είστε όλοι ήσυχοι ότι δεν θα προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Τέλος, καλό θα είναι να δώσετε την επιλογή στους καλεσμένους να πιουν, αν θέλουν κάποιοι, ένα μη αλκοολούχο ποτό, είτε γιατί δεν συνηθίζουν να πίνουν αλκοόλ, είτε γιατί οδηγούν, είτε γιατί έχουν κάποιο άλλο κόλλημα. Τέτοια ποτά θα βρείτε πάρα πολλά στην αγορά και τα catering θα σας προτείνουν κάποια. Το κάθε μπουκάλι μοιάζει με του κρασιού και γεμίζει περίπου 6 ποτήρια.

Στην υγειά σας λοιπόν.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.