magazine            forum          brideBook        TV        Expert Board
myCalendar     myBudget     myGuestlist     myFriends     myGroups     myPhotos     myVideos     myBlog     downloads     Chat

Συνδεθείτε:          να με θυμάσαι;        Ξέχασα τον κωδικό μου    Εγγραφή
weddingBlog
Home Hot Stuff Συνταγές Μαγειρικής Γιορτινή συνταγή : Χοιρινό με πατάτες και πορτοκάλι {photos}
Fri 19 Dec 2014

Γιορτινή συνταγή : Χοιρινό με πατάτες και πορτοκάλι {photos}

xoirino sto fourno me patates kai portokaliΜια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι το χοιρινό κρέας με πατάτες και πορτοκάλι.

Το χοιρινό είναι κρέας που συνηθίζεται να μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους τα Χριστούγεννα.

Ο τρόπος μαγειρέματος όμως, που παρουσιάζεται σε αυτή τη συνταγή, αφήνει μια ιδιαίτερη γεύση από τον συνδυασμό του κρέατος και της πατάτας, που ψήθηκαν με τον χυμό του πορτοκαλιού, χωρίς προσθήκη νερού.

Υλικά που θα χρειαστείτε για το χοιρινό με πατάτες και πορτοκάλι

Για περίπου 6 μερίδες

  • 1,5 κιλό χοιρινό (λαιμός χωρίς κόκκαλο)
  • πατάτες (όσες θέλουμε)
  • χυμό 2 φρέσκων πορτοκαλιών
  • 1 φλυτζάνι του καφέ μουστάρδα
  • 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1-2 σκόρδα
  • αλάτι & πιπέρι

Για το ψήσιμο, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε σακούλες ψησίματος

Πώς θα μαγειρέψετε το χοιρινό με πατάτες και πορτοκάλι

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες.

Με ένα μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε σχισμές στα κομμάτια του κρέατος σε διάφορα σημεία και τις γεμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σκόρδο.

xoirino me patates kai portokali ylika kreas skordo alati piperi

Ετοιμάζουμε και τις πατάτες κόβοντάς τες σε κύβους. Τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε  σε ένα μεγάλο μπωλ μαζί με το κρέας.

patates ximos portokali gia xoirino psito me patates

Σε ένα σέικερ βάζουμε το χυμό των πορτοκαλιών, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.

xymos portokali moustarda kai elaiolado gia to xoirino

Αφού το ανακινήσουμε καλά για να αναμιχθούν τα υλικά, περιχύνουμε το κρέας και τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού.

perixinoume me xymo portokaliou to kreas kai tis patates

Μετά μοιράζουμε το φαγητό σε δυο σακούλες ψησίματος, χωρίς να προσθέσουμε νερό. Προσθέτουμε μόνο τον χυμό που περισσεύει στο μπωλ. Αν δοκιμάσετε τη συνταγή με μικρότερες ποσότητες, μια σακούλα αρκεί.

Στη συνέχεια δένουμε τις σακούλες με τους σφικτήρες που υπάρχουν στη συσκευασία.

vazoume to kreas kai tis patates sto fourno

Τις τοποθετούμε σε ένα ή δυο ταψιά (ή πυρίμαχα σκεύη) και ψήνουμε στους 150 βαθμούς, χωρίς αέρα, για 3,5 – 4 ώρες περίπου.

xoirino me patates kai portokali sto fourno

Το φαγητό σερβίρεται ζεστό και ταιριάζει με μια δροσερή σαλάτα εποχής και ένα ελαφρύ ροζέ κρασί.

Καλή επιτυχία & καλή όρεξη!

Ευχαριστούμε την κυρία Ελένη Σιαπατόρη, συνιδιοκτήτρια & υπεύθυνη του καταστήματος με είδη γάμου & βάπτισης Smart Wedding, η οποία πέρα από καλή επαγγελματίας στο αντικείμενό της είναι και καλή μαγείρισσα!

PDF Εκτύπωση E-mail

 




Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η


 
 








Το σύνολο του περιεχομένου (συμπεριλαμβανομένου και του Rss Feed) και των υπηρεσιών του teleiosgamos.gr διατίθεται αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή η επαναδημοσίευση του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια της QWERTY Solutions Makers & του Τέλειος Γάμος