Αρχική » Yes I Do » Εκκλησίες & Δημαρχεία » Αγία Μαρίνα Αλυκού στο Κορωπί

Αγία Μαρίνα Αλυκού στο Κορωπί

Άλλη μια δημοφιλής εκκλησία, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της τοποθεσίας της, είναι η Αγία Μαρίνα Αλυκού στο Κορωπί. Η εκκλησία βρίσκεται πάνω στην παραλιακή οδό, αφού περάσουμε τα «λιμανάκια» και τις «Τρύπες του Καραμανλή» και έχει αφ’ υψηλού θέα στη θάλασσα που απλώνεται απέναντί της.

Η εκκλησία έχει μέτριο μέγεθος εσωτερικά κι ένα πολύ όμορφο προαύλιο που εκτείνεται και στο πλάι του ναού, ενώ αρκετά είναι τα σκαλοπάτια που ανεβαίνει κάποιος από το δρόμο για να φτάσει στο επίπεδο της αυλής.

Το παρκάρισμα και η αναστροφή δεν είναι τόσο εύκολα στο σημείο που βρίσκεται, καθώς είναι πάνω σε στροφή της παραλιακής λεωφόρου και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους καλεσμένους και το νυφικό αυτοκίνητο. Η τοποθεσία βέβαια ανταμείβει τους πάντες.

Οι ευχές στους νεόνυμφους δίνονται στο προαύλιο συνήθως, όπου μοιράζονται και οι μπομπονιέρες. Μετά τις πρόσφατες απαγορεύσεις στα μυστήρια, στη συγκεκριμένη εκκλησία, το ρύζι «πέφτει» άφθονο κατά την έξοδο του ζευγαριού από τον ναό.

Για τις φωτογραφίες, το ζευγάρι δεν πρέπει να παραλείψει να περάσει κάτω από την υπόγεια διάβαση που υπάρχει στο ναό και να βρεθεί πάνω στην παραλία με φόντο τη θάλασσα και τα παιχνιδίσματα του ήλιου ή του φεγγαριού.


Για το
www.teleiosgamos.gr

Ελένη Καστάνη

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.