εργαζόμενη γυναίκα απο το σπίτι

Εργαζόμενη γυναίκα, σύζυγος, μητέρα

Όταν αποφάσισα να παντρευτώ, θεώρησα ότι όλος ο κόσμος, θα αντιδρούσε με ένα πλατύ χαμόγελο και πολλές ευχές, στο άκουσμα της είδησης. Δεν έβγαλα και τη ντουντούκα, αλλά το ανακοίνωσα περιχαρής σε φίλους και συγγενείς. Όπως ήταν φυσικό, το είπα ακόμη σε συναδέλφους και προϊσταμένους. Κάποιοι (μην υπερβάλλω κι εγώ, δεν ήταν όλοι), χαμογέλασαν και ευχήθηκαν, αλλά αισθάνθηκα ότι το έκαναν με μισή καρδιά. Ανησύχησα. Αργότερα, κατάλαβα από τα συμφραζόμενα, ότι το “στραβομουτσούνιασμα” οφειλόταν στη δική τους ανησυχία. Πόσο θα λείψω, τι άδεια θα πάρω, πόσο λιγότερο αποδοτική θα γίνω στη δουλειά μου, λόγω των προγαμιαίων υποχρεώσεών μου, αλλά και τι θα προκύψει μετά το γάμο. Το «πότε θα γίνω μάνα» φάνηκε πως απασχολούσε στη δεδομένη στιγμή, περισσότερο εκείνους, παρά εμένα.

Θα αναρωτηθείτε τώρα γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Εάν δεν έχετε ήδη αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις, τότε προετοιμαστείτε, γιατί είναι πολύ πιθανό να τις αντιμετωπίσετε. Προετοιμαστείτε ούτως ή άλλως, γιατί τα προβλήματα με την εργοδοσία, δεν έρχονται μόνο με το γάμο και αργότερα με το παιδί. Δυστυχώς οι περισσότερες εργαζόμενες γυναίκες, σύζυγοι, μητέρες, αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων με την εργοδοσία και δεν ξέρουν πως να τα αντιμετωπίσουν, προκειμένου να μην βρεθούν άνεργες.

Απευθυνθείτε λοιπόν στους εξής φορείς, για να βρείτε το δίκιο σας:

1. στο σωματείο σας, ακόμη κι αν δεν είστε μέλος.
2. στην ομοσπονδία που καλύπτει την ειδικότητα ή την επιχείρηση στην οποία εργάζεστε.
3. στο τοπικό εργατικό κέντρο που καλύπτει τους εργαζόμενους της περιοχής σας, ανεξαρτήτως επαγγέλματος.
4. στις γραμματείες γυναικών που λειτουργούν σε ορισμένες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ :  2108834611-5.

5. στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας : www.ypakp.gr, θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τα εργασιακά σας δικαιώματα.
6. στη γενική συνομοσπονδία εργατών Ελλάδος – ΓΣΕΕ, 2108834611 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση : www.gsee.gr.
7. στις τοπικές επιθεωρήσεις εργασίας. Επιθεώρηση Αθήνας : 2108818720.
8. στα κέντρα πληροφόρησης και συμβουλευτικής του ΚΕΘΙ. 2103898000 και ηλεκτρονική διεύθυνση : www.kethi.gr.
9. στην οργάνωση Παγκόσμια Πορεία Γυναικών, στην οδό Μαυρομματαίων 2Α στην Αθήνα και στο τηλέφωνο : 2103644419.

 

Μαρία Παύλου

 


 

Η Μαρία Παύλου είναι μάχιμη Δημοσιογράφος εδώ και 16 συναπτά έτη. Έχει αρθρογραφήσει  σε αθλητικές εφημερίδες και εδώ και αρκετά χρόνια εκπέμπει από τα δημοτικά ραδιοφωνικά κύματα του 9,84FM και στελεχώνει δυναμικά την δημοσιογραφική ομάδα του τηλεοπτικού σταθμού MEGA CHANNEL. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Αγ. Παύλο στο κέντρο της Αθήνας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.