Εσωτερικό Catering στον χώρο δεξίωσης Catering & Xώρος σε 1, με μια τιμή

Catering & Xώρος σε 1, με μια τιμή

Οι επιλογές για το ύφος και το χώρο της δεξίωσης, που θα ακολουθήσει το γάμο σας, είναι αμέτρητες. Μερικές είναι επίσημες, άλλες πιο απλές, άλλες πανάκριβες και άλλες με μικρότερο κόστος, άλλες πιο συντηρητικές και άλλες μοντέρνες. Όπως και αν αποφασίσετε να είναι η δεξίωσή σας, σίγουρα το catering και όλα όσα το αφορούν είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια που θα σας απασχολήσουν.

Το Catering και η σχέση του με τον χώρο δεξίωσης

Σε πολλούς χώρους, το catering ανήκει σε αυτούς, υπάρχει δηλαδή κουζίνα στον ίδιο τον χώρο. Τέτοιοι χώροι είναι ένα κέντρο διασκέδασης ή ένα ξενοδοχείο, όπως βέβαια και μια ταβέρνα ή ένα κοσμικό κέντρο. Στην περίπτωση που ο χώρος είναι μια αίθουσα εκδηλώσεων ή ένα κτήμα συνήθως δεν διαθέτουν δικό τους catering αλλά συνεργάζονται με κάποια ή με κάποιο συγκεκριμένο και μάλιστα κατ’ αποκλειστικότητα.

Εσωτερικό Catering και τα προτερήματά του

Σ’ αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με το catering που έχει κουζίνα στο χώρο της δεξίωσης. Αν αποφασίσετε λοιπόν να κάνετε τη δεξίωσή σας σε ένα χώρο με εσωτερικό catering, να είστε βέβαιοι ότι η εξοικείωση των σερβιτόρων, που αποτελούν μόνιμο προσωπικό, τόσο με τον χώρο, όσο και με τα διάφορα στυλ μενού που σερβίρονται, εξασφαλίζει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στην εξυπηρέτηση.

Το προσωπικό βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που γνωρίζει πολύ καλά, τα φαγητά είναι γνωστά σε αυτούς, όπως και ο τρόπος που γαρνίρονται και σερβίρονται, ενώ και οι μάγειροι δημιουργούν στη γνώριμη κουζίνα τους με όλα όσα χρειάζονται άμεσα διαθέσιμα. Έτσι όλοι αποδίδουν περισσότερο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των καλεσμένων σας. Φυσικά το φαγητό, δεν έχει να διανύσει μεγαλύτερη απόσταση από αυτή που συνδέει την κουζίνα με το σημείο που απλώνονται τα τραπέζια των καλεσμένων σας.

Τι επιπλέον σας εξασφαλίζει συνήθως ένας χώρος με εσωτερικό catering

Μπορείτε να εμπιστευθείτε ακόμη και την παρασκευή της γαμήλιας τούρτας, που είναι πολύ πιθανό να συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο που θα σας προτείνουν με ή και χωρίς επιπλέον χρέωση ανά άτομο. Θα σας δείξουν άλλωστε δείγματα τόσο από τούρτες που έχουν φτιάξει, όσο και γενικά από δεξιώσεις που έχουν καλύψει και μπουφέδες που έχουν στολίσει.

Από την άλλη με την επιλογή αυτή έχετε φροντίσει και ένα ακόμη πολύ σημαντικό κομμάτι, αυτό των τραπεζιών, των καθισμάτων, των τραπεζομάντιλων και των καλυμμάτων. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε άλλο, όλα θα βρίσκονται στη θέση τους τη σωστή ώρα και σε πλήρη επάρκεια. Μαχαιροπήρουνα σερβίτσια και ποτήρια είναι επίσης διαθέσιμα από τους ίδιους, όπως και κάποια βασική διακόσμηση του χώρου και των τραπεζιών, που συνήθως περιλαμβάνεται στις παροχές. Έτσι δεν χρειάζεται να κάνετε επιπλέον ενοικιάσεις και αν θέλετε να κρατήσετε χαμηλό το κόστος δεν είναι απαραίτητο να κάνετε κάτι παραπάνω με τη διακόσμηση των τραπεζιών. Συνήθως κάποια γυάλα με κερί ή λουλούδια βρίσκεται στο κέντρο κάθε τραπεζιού και επαρκούν διακοσμητικά.

Τι άλλο θα μπορούσατε να συνδυάσετε

Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να επιθυμείτε και κάποια ιδιαίτερη κουζίνα στο μενού, όπως η μεξικάνικη για παράδειγμα. Μπορείτε ακόμη και γι’ αυτό να συνεννοηθείτε μαζί τους, ώστε να υπάρξει συνεργασία και με κάποιο εξωτερικό συνεργάτη – chef που θα ειδικεύεται στις ιδιαίτερες γεύσεις που επιθυμείτε και όλα να συνδυαστούν αρμονικά.

Γενικά όταν το catering ανήκει στο χώρο της δεξίωσης, έχετε συγκεντρωμένες πολλές υπηρεσίες μαζί και αυτό σας διευκολύνει πολύ στις συνεννοήσεις και στις περαιτέρω επιλογές. Σκεφτείτε μόνο ότι οι σεφ, οι μετρ, οι σερβιτόροι, οι βοηθοί, οι υπεύθυνοι για την υποδοχή και όλο το υπόλοιπο προσωπικό είναι άμεσα και καθημερινά συνεργάτες, όποτε υπάρχει συνεννόηση και εξοικείωση μεταξύ τους και δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε εσείς για να συντονιστούν. Δείτε λοιπόν και αυτή την περίπτωση, ίσως σας απαλλάξει από αρκετές σκοτούρες.

Η συντακτική ομάδα του www.teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.