Νυφικό από ατελιέ ή από σχεδιαστή μόδας;

Custom made νυφικό;

Νυφικό στα μέτρα σας και μόνο για εσάς. Επιθυμείτε ένα νυφικό που θα έχει κατασκευαστεί για την μοναδική ημέρα του γάμου σας. Ατελιέ ή σχεδιαστής; Εξαρτάται από το budget ή από το αποτέλεσμα;

Στην Ελληνική επικράτεια υπάρχουν πάρα πολλά καταστήματα νυφικών και ατελιέ τα οποία μπορούν να αναλάβουν την εξολοκλήρου ραφή του νυφικού σας.

Επίσης υπάρχουν και καταξιωμένοι σχεδιαστές που έχουν φήμη, ικανότητα και την ποιότητα να σας ντύσουν στα λευκά.

Το δύσκολο είναι τι να επιλέξετε μεταξύ ατελιέ νυφικών και σχεδιαστή μόδας;

Αρχικά, σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να έχετε αποφασίσει το ύψος των χρημάτων που επιθυμείτε να δαπανήσετε. Είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας που σας βοηθά να ξεκαθαρίσετε λίγο το τοπίο. Εάν το budget σας δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, είναι προτιμότερο να απευθυνθείτε σε έναν καλό οίκο  νυφικών ή ένα ατελιέ, που έχει την ικανότητα να δημιουργήσει αυτό που επιθυμείτε.

Ένας επώνυμος σχεδιαστής μόδας ή μια γνωστή σχεδιάστρια μόδας, αντίστοιχα, μπορεί να σας στοιχήσει κάποια χρήματα παραπάνω. Το κόστος μπορεί να αλλάζει σε σχέση με την εμπειρία, την εμπιστοσύνη, την ποιότητα και τα υλικά που θα χρειαστούν για την πραγματοποίηση του «ονείρου». Στο σημείο αυτό σας θέλουμε να δώσετε προσοχή! Υπάρχουν και “κακοί” επαγγελματίες. Υπάρχουν καλοί σχεδιαστές, υπάρχουν και “κακοί” σχεδιαστές ή και κάποιοι που δηλώνουν σχεδιαστές, ενώ δεν είναι. Υπάρχουν επίσης καλοί οίκοι νυφικών, αλλά και “κακοί”. Πρέπει να επιλέξετε έναν που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη σας. Έναν που έχει παράδοση στον χώρο του νυφικού και κάποιον με μεγάλη εμπειρία. Θα σας λέγαμε να μείνετε μακριά από άγνωστα ατελιέ, μοδίστρες που δεν γνωρίζετε μέσα από την δουλειά τους ή απίθανους σχεδιαστές και επαγγελματίες. Δεν θέλετε να συνεργαστείτε με ανθρώπους που βλέπουν τον γάμο σας μόνο σαν κέρδος και όχι σαν δημιουργία για μια ακόμα ευτυχισμένη νύφη.

Έχετε αποφασίσει που θέλετε να κινηθείτε;

Για την δική σας διευκόλυνση, αλλά και του ατόμου που τελικά επιλέξατε, καλό είναι να έχετε αποφασίσει ή έστω να έχετε ένα μικρό άξονα το πώς και πού θέλετε να κινηθείτε. Η εμπειρία του οίκου ή του σχεδιαστή θα σας βοηθήσει ώστε να σας προτείνει νυφικά που σας “πάνε”. Μια έρευνα στο διαδίκτυο ή σε έντυπα που αφορούν τον γάμο, θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τα σχέδια της σεζόν. Μέσα από αυτά θα μπορέσετε να δείξετε το ύφος που επιθυμείτε, στο κατάλληλο άτομο. Μην φοβηθείτε να δείξετε ένα σχέδιο σε κάποιον επαγγελματία. Φυσικά και το καλύτερο είναι, εάν σας αρέσει ένα σχέδιο, να το ενοικιάσετε ή να το αγοράσετε από το κατάστημα που το διαφημίζει.

Διευκρινίστε τα υλικά, τα υφάσματα, τις πρόβες και τον χρόνο ολοκλήρωσης του νυφικού σας. Μην αφήσετε απορίες σας να μείνουν αναπάντητες. Ρωτήστε όλα όσα σας ανησυχούν, όσο βρίσκεστε κοντά στο άτομο που σας εξυπηρετεί. Εάν δεν το κάνετε αυτό, θα σας κυριέψει το άγχος αργότερα και με τις απορίες των φίλων και των γνωστών σας θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε. Να είστε σαφείς και να ζητήσετε πλήρη ανάλυση για οποιαδήποτε αμφιβολία.

Σημειώνετε σε ένα ξεχωριστό ημερολόγιο γάμου, τις ημερομηνίες για τις πρόβες, αλλά και την ημερομηνία παράδοσης. Πάνω από όλα όμως να είστε ευδιάθετη, χαρούμενη και όσο το δυνατό σίγουρη για τις αποφάσεις σας. Πριν την τελική απόφαση, θα πρέπει να είστε 100% σίγουρες ότι ο άνθρωπος ή το κατάστημα που θα αναλάβει το νυφικό σας,  είναι αυτός που θα θέλατε να είναι πραγματικά και που συμμετέχει στην χαρά σας.

Η συντακτική ομάδα του τέλειος γάμος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.