γυναίκα διευθυντής

Δεσποινίς Διευθυντής

Προσοχή στις.. οδηγίες Χρήσεως!

Όλες παραπονιόμαστε για τις πολλές ώρες δουλειάς και τις δύσκολες συνθήκες εργασίας. Κάποιες φορές, φτάνουμε στο σημείο να τραβάμε τα μαλλιά μας για την ώρα και τη στιγμή που αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε θέσεις στο χώρο εργασίας και να καταντήσουμε οι γυναίκες-λάστιχο. Κι ας θεωρήσουμε, ότι έχουμε συνηθίσει πλέον να έχουμε πολλούς ρόλους στη ζωή μας. Όταν όμως πρόκειται για το αφεντικό μας, εκεί δεν έχουμε πολλά περιθώρια επιλογής. Ειδικά όταν πρόκειται για γυναίκα διευθύντρια. Εκεί που παλιότερα λέγαμε, τι καλά που είναι να έχεις γυναίκα αφεντικό που θα σε καταλαβαίνει καλύτερα και θα κατανοεί τις ανάγκες σου ως γυναίκα, μάνα, εργαζόμενη, έχουμε φτάσει στο σημείο να ακούμε για γυναίκα διευθύντρια και να νιώθουμε λύπηση και συμπόνια για τον υπάλληλο που τον βρήκε τέτοιο κακό.

Τι συμβαίνει όμως και ο ρόλος της γυναίκας διευθύντριας εμπνέει τόσο φόβο;

Η αλήθεια είναι ότι πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Παρόλα αυτά, οι περισσότερες υψηλά ιστάμενες γυναίκες, είναι πολύ αυστηρές, απόμακρες και ανταγωνιστικές. Συχνά, είναι επικριτικές με τη δουλειά των άλλων, ειδικά του ιδίου φύλου, μια που οι ίδιες έχουν θυσιάσει πολλά πράγματα και δεν θα επιτρέψουν σε καμία άλλη να απολαύσει τους καρπούς της επιτυχίας.

Αλλωστε, η εξουσία παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στα χέρια μιας γυναίκας. Αναλόγως πώς θα τη χρησιμοποιήσει. Όταν λοιπόν την αποκτάει, νιώθει κατά κάποιο τρόπο σαν να παίρνει εκδίκηση από την ανδροκρατούμενη -ακόμα και σήμερα- κοινωνία. Αλλά ταυτόχρονα, αποδεικνύει και σε όλες τις υπόλοιπες γυναίκες, ότι η ίδια ξέρει να κάνει τη διαφορά.

Μέχρι σε ένα σημείο, η συμπεριφορά της δικαιολογείται, όταν όμως αρχίζει να ακυρώνει τις υπόλοιπες γυναίκες σαν ανθρώπους αλλά και επαγγελματίες, εκεί υπάρχει πρόβλημα. Πολλές μάλιστα, κουβαλάνε διάφορα κατάλοιπα είτε από την οικογένειά τους, είτε από τον σύζυγό τους και τα εκτονώνουν με επικίνδυνο τρόπο. Όπως και να’ χει, αν έχετε γυναίκα αφεντικό, καλό θα είναι να διατηρείτε την ψυχραιμία σας, να χρησιμοποιείτε τη γυναικεία διπλωματία με την οποία άλλωστε είστε προικισμένες εκ φύσεως, να παίρνετε πρωτοβουλίες και να αποδεικνύετε την αξία σας, γιατί έτσι της δείχνετε ότι είστε μία από αυτές. Την ίδια στιγμή, ας προσέχετε τα νώτα σας, γιατί πάντα παραμονεύουν κίνδυνοι, αν θεωρήσει ότι προσπαθείτε να της κλέψετε το στέμμα. Άλλωστε, μεταξύ γυναικών, ειλικρίνεια και υπομονή! Ακόμα και η πιο αλύγιστη διευθύντρια, έχει τις αδυναμίες της!

Για το www.teleiosgamos.gr
Ελπίδα Μηναδάκη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.