οι θέσεις καλεσμένων στην δεξίωση

Δεξίωση : και τώρα πώς καθόμαστε στο νυφικό τραπέζι;

Αποφασίσατε να κάνετε δεξίωση μετά το γάμο σας και αν οι καλεσμένοι σας είναι αρκετοί είναι μάλλον απαραίτητο να φτιάξετε πλάνο για το που θα καθίσει ο καθένας. Εσείς όμως ξέρετε πώς θα καθίσετε στο νυφικό τραπέζι; Αυτό θα σας πούμε αμέσως παρακάτω.

Οργάνωση Θέσεων

Στο κέντρο

Εσείς φυσικά ως νιόπαντροι θα καθίσετε στο κέντρο του τραπεζιού, εκεί θα σας περιμένουν δύο καθίσματα όταν φτάσετε στο χώρο της δεξίωσης τελευταίοι. Οι γονείς σας, τα αδέρφια σας και οι κουμπάροι όμως, θα έχουν ήδη φτάσει και θα πρέπει να καθίσουν σε συγκεκριμένη θέση ο καθένας, σύμφωνα με την παράδοση, αλλά και το savoir vivre. Τώρα, αν οι οικογένειες σας είναι μεγάλες και τα αδέρφια σας παντρεμένα με παιδιά, φροντίστε να κάνετε δίκαιες περικοπές και από τις δύο πλευρές για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, ώστε και το νυφικό τραπέζι να μην είναι τεράστιο. Εκτός βεβαίως και αν ο χώρος επιτρέπει ένα μεγάλο νυφικό τραπέζι.

Στα δεξιά

Στη δεξιά πλευρά του τραπεζιού (όπως το βλέπουμε αν σταθούμε μπροστά του) θα καθίσουν οι κουμπάροι, άλλωστε ο κουμπάρος είναι ο τελετάρχης της ημέρας και αυτός που συντονίζει κάποια πράγματα και στη δεξίωση και έχει τον πρώτο λόγο έναντι των άλλων. Δίπλα τους και όσο προχωράμε προς το κέντρο του τραπεζιού, θα καθίσουν οι γονείς του γαμπρού.

Στο κέντρο

Φτάσαμε στο κέντρο του τραπεζιού όπου θέση έχουν ο γαμπρός και η νύφη. Στο πλάι της νύφης θα καθίσουν οι γονείς της ενώ στη συνέχεια μπορούν να καθίσουν τα νεότερα μέλη των οικογενειών, τα αδέρφια με τους συντρόφους τους. Καλό θα είναι και για εσάς αλλά και για τα παιδιά αν υπάρχουν στην οικογένεια, να κάθονται σε ένα τραπέζι μαζί με συνομήλικούς τους. Σίγουρα θα περνούν καλύτερα κι εσείς θα είστε πιο άνετοι στο νυφικό τραπέζι.

Βέβαια εδώ περιγράψαμε τις θέσεις θεωρώντας ότι το νυφικό τραπέζι είναι παραλληλόγραμμο. Μπορεί να είναι σε σχήμα Γ ή σε σχήμα Π για να εξυπηρετήσει πολλά άτομα, ανάλογα και με τις δυνατότητες του χώρου. Θα μπορούσε να είναι ακόμη και ροτόντα αν στο νυφικό τραπέζι καθίσουν μόνο το ζευγάρι, οι κουμπάροι και οι γονείς, συνολικά 8 άτομα περίπου. Τότε σίγουρα θα έδειχνε καλύτερα μια μεγάλη ροτόντα αν αφήσετε κενό το χώρο απέναντι από τα υπόλοιπα τραπέζια, ώστε να μην καθίσει κανείς με την πλάτη στους καλεσμένους.

Όλα όμως τελικά είναι σχετικά και σίγουρα δεν θα σας παρεξηγήσουν όπως κι αν επιλέξετε να καθίσετε, αρκεί τουλάχιστον να διατηρήσετε κάποιες βασικές αρχές. Περιμένουν να δουν το ζευγάρι στο κέντρο, όλα τα υπόλοιπα θα τα αντέξουν.

Η συντακτική ομάδα του teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.