Τοποθετήστε τους καλεσμένους στα τραπέζια της δεξίωσης

Οργανώστε τις θέσεις στη δεξίωση

Μπορεί και να σας περνάει από το μυαλό να μην φτιάξετε πλάνο για το πού θα καθίσουν οι καλεσμένοι στη δεξίωση. Πολλοί σκέφτεστε, ότι αφού ο αριθμός των καλεσμένων είναι μικρός, ή υπάρχουν αρκετοί που θα δημιουργήσουν πρόβλημα αν τους καθορίσετε εσείς εκ των προτέρων που θα καθίσουν, γιατί να μπείτε στη διαδικασία να φτιάξετε πλάνο τραπεζιών.

Σας λέμε λοιπόν ότι ακόμη κι έτσι να είναι τα πράγματα, είναι φρόνιμο να είστε οργανωμένοι. Τακτοποιήστε εσείς τους ανθρώπους σας, ώστε όλοι να έχουν παρέα ή να γνωριστούν με άτομα που έχουν κοινά ενδιαφέροντα και να περάσουν ευχάριστα καθ’ όλη τη διάρκεια της δεξίωσης. Έτσι δεν θα μείνουν χωρίς παρέα κάποιοι που ήρθαν χωρίς συνοδό ή κάποιες οικογένειες μόνες, ενώ είναι ευκαιρία να φτιάξετε παρέες μικρών φίλων, ώστε να μη βαριούνται με τους μεγάλους.

Να φτιάξω πλάνο θέσεων για τη δεξίωση ή όχι;

Αυτό είναι ένα ερωτηματικό που πρέπει να απαλείψετε νωρίς από τη σκέψη σας, και να αποφασίσετε τι θα κάνετε σύντομα. Η ιδέα γενικά της δεξίωσης είναι να γνωριστούν καλύτερα οι δύο οικογένειες με την ανάμειξη ανθρώπων και από τις δύο πλευρές. Οι περισσότεροι όμως οργανώνουν το πλάνο με τέτοιο τρόπο, ώστε όλοι να έχουν γύρω τους γνωστά πρόσωπα. Το νυφικό τραπέζι φιλοξενεί τη νύφη και τον γαμπρό στο κέντρο με τους κουμπάρους να τους αγκαλιάζουν. Οι γονείς μπορούν να καθίσουν είτε μαζί ως ζευγάρι, είτε χιαστί, δηλαδή η μητέρα της νύφης με τον πατέρα του γαμπρού και το αντίστοιχο με τους άλλους δύο. Το να κρατάτε τους τύπους στον τρόπο που κάθεστε στο νυφικό τραπέζι, χάνει όλο και περισσότερο την δημοτικότητά του, οπότε κάντε ότι σας αρέσει και σας ευχαριστεί. Το σημαντικό είναι να υπάρχει νυφικό τραπέζι, τα υπόλοιπα οργανώστε τα όπως σας αρέσει.

Αν όπως είπαμε, οι καλεσμένοι σας είναι λίγοι και σκέφτεστε να τους αφήσετε να καθίσουν όπου θέλουν για να αισθανθούν καλύτερα, σας προτείνουμε και σε αυτή ακόμη την περίπτωση να φτιάξετε πλάνο. Εσείς τοποθετήστε τους εκεί που πιστεύετε ότι θα περάσουν καλύτερα και αφήστε τους άτυπα το περιθώριο να αλλάξουν θέση αν το επιθυμούν.

Στην περίπτωση που ο γάμος σας είναι μεγάλος και έχετε πολλούς καλεσμένους και στη δεξίωση, τότε πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε πλάνο τραπεζιών. Έτσι οι άνθρωποι θα κάθονται γρηγορότερα στις θέσεις τους και δεν θα δημιουργηθεί κομφούζιο. Παράλληλα, θα είστε σίγουροι ότι δεν θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι άνθρωποι που δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους. Φυσικά όπως αναφέραμε και πριν, κάποιοι που έχουν λίγους γνωστούς ή έχουν έρθει μόνοι, θα κάνουν νέες γνωριμίες και θα βρίσκονται σε ένα φιλικό περιβάλλον.

Οργανωθείτε εγκαίρως και με καλό προγραμματισμό

Για να ταξινομήσετε το πλάνο, δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, χρειάζεται μεθοδικότητα και καλή γνώση των καλεσμένων. Είναι καλό να έχετε στο μυαλό σας ότι οι γάμοι είναι μια καλή ευκαιρία για να ξαναβρεθούν φίλοι και συγγενείς που είχαν πολύ καιρό να συναντηθούν, αλλά και άνθρωποι που δεν τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο.

Το πώς τελικά θα φτιάξετε τα τραπέζια είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Σε κάποιους αρέσει η ιδέα ενός μακρόστενου νυφικού τραπεζιού, στο οποίο προστίθενται προεκτάσεις και στις δύο πλευρές υπό ορθή γωνία και οι καλεσμένοι κάθονται και στις δύο. Αυτή είναι μια δημοφιλής επιλογή στο εξωτερικό και σε γάμους με λίγους καλεσμένους. Εναλλακτικά, ξεχωριστές ροτόντες παίρνουν τη θέση τους στο χώρο και φιλοξενούν τους καλεσμένους ανά οχτάδες, δεκάδες ή δωδεκάδες, ανάλογα το μέγεθος. Όλα αυτά βέβαια σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του χώρου.

Την ημέρα της δεξίωσης, αναρτήστε το πλάνο στην είσοδο, ώστε οι καλεσμένοι να βλέπουν σε ποιο τραπέζι κάθονται, ενώ παράλληλα θα έχετε αριθμήσει τα τραπέζια. Αν οι καλεσμένοι είναι πάρα πολλοί ή υπάρχουν περισσότερες από μία είσοδοι, τότε τοποθετήστε και σε άλλα σημεία το πλάνο για να διευκολύνετε την κατάσταση και να μη δημιουργηθεί συνωστισμός. Φυσικά μπορείτε να κανονίστε να υπάρχει άνθρωπος του χώρου που θα υποδεικνύει και θα κατευθύνει τους καλεσμένους στο τραπέζι που πρέπει να καθίσουν.

Να θυμάστε πάντως ότι όταν είστε οργανωμένοι δύσκολα τα πράγματα θα πάνε στραβά. Ας είστε προετοιμασμένοι.

Η συντακτική ομάδα του teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.