Οι καλεσμένοι στη δεξίωση

Δεξίωση: Πως να κάνω την επιλογή των καλεσμένων

Αν δεν το έχετε ήδη ανακαλύψει, θα δείτε πολύ σύντομα πόσο δύσκολο είναι να αποφασίσετε ποιους θα καλέσετε στη δεξίωση, αν δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να τους καλέσετε όλους. Ποιον να αφήσετε απ’ έξω, τον 2ο ξάδερφο του πεθερού σας με τον οποίο είναι πολύ δεμένοι, τον αδερφό του πατέρα σας που μιλάνε μόνο για τυπικούς λόγους, τον συνάδελφο από την προηγούμενη δουλειά ή τον προϊστάμενο του φίλου σας, που του έχετε υποχρέωση γιατί σας πρότεινε στην τωρινή σας δουλειά;

Αφήστε τους συναισθηματισμούς στην άκρη

Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα, αλλά για να βγάλετε άκρη, ώστε να μην δυσαρεστηθούν πολλοί, ώστε να μην αφήσετε εκτός λίστας κάποιους που είστε περισσότερο σίγουροι ότι θα έρθουν απ’ ότι κάποιοι άλλοι που είστε περισσότερο υποχρεωμένοι να καλέσετε και για να μη βγείτε εκτός προϋπολογισμού, θα πρέπει να αφήσετε τους συναισθηματισμούς στην άκρη.

Αφού καταγράψετε όλα τα ονόματα και ξεχωρίσετε αυτούς που θέλετε να καλέσετε, για να κάνετε την τελική επιλογή θα πρέπει να τους ταξινομήσετε με σειρά που να δηλώνει την πιθανότητα να μην μπορούν να παραστούν. Έτσι αυτοί που θα μείνουν στο τέλος ξέρετε ότι πρέπει να τους στείλετε πρόσκληση, αλλά αποκλείεται να έρθουν, με αποτέλεσμα στην φυσική τους θέση να προσθέσετε έναν ακόμη που θέλετε και ξέρετε πως θα σας τιμήσει με την παρουσία του.

Συζητήστε με τον/την σύντροφο σας

Αποφύγετε τις πολλές συζητήσεις γι’ αυτό το θέμα με τους γονείς σας, γιατί περισσότερο θα σας μπερδέψουν και  θα σας εκνευρίσουν και λιγότερο θα σας βοηθήσουν.

Συνεννοηθείτε μόνο με τον / την σύντροφό σας  και πάρτε κοινές αποφάσεις. Προς Θεού, μην αφήσετε εκτός λίστας τους φίλους σας ή τους συναδέλφους με τους οποίους είστε πιο δεμένοι για να καλέσετε περισσότερες θείες που θα θέλουν οι δικοί σας.

Ειδικά αν έχετε αναλάβει τα έξοδα, η απόφαση είναι αποκλειστικά δική σας. Αλλά και βοήθεια να σας προσφέρουν οι γονείς σας, δεχτείτε τη αν δε σας ζητούν ανταλλάγματα.

Μείνετε εντός budget με οδηγό καρδιά και νου. Συναίσθημα και σύνεση οφείλουν να συνεργαστούν.

 

Η συντακτική ομάδα του teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.