Αρχική » Μόδα » Γαμπριάτικο Στυλ » Το κοστούμι και η ιστορία του
Η ιστορία του κοστουμιού

Το κοστούμι και η ιστορία του

Γύρω στα μέσα του 1880, το κοστούμι έκανε την εμφάνιση του ως κοινό, καθημερινό ρούχο και συνεχίστηκε η χρήση του, με μία μικρή αλλαγή, στις αρχές του εικοστού αιώνα.

Χρησιμοποιήθηκε σαν ένδυση για την εργασία και για τις κοινωνικές εκδηλώσεις, και εισέρχεται στο κόσμο της μόδας, καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις μαζί με το φόρεμα και το παλτό.

Το κοστούμι αποτελείτο από το σακάκι, το γιλέκο και το παντελόνι, που ράβονταν συχνά από το ίδιο ύφασμα, αν και πολλές φορές το ύφασμα του γιλέκου δεν ήταν ακριβώς το ίδιο, αλλά συνδυαζόταν με το υπόλοιπο σύνολο.

Το σακάκι είχε πολλές παραλλαγές. Ποικίλα σχέδια στις τσέπες, πέτα μικρά ή μεγάλα, με τρία ή τέσσερα κουμπιά ή με σταυρωτό κούμπωμα ή οποιοδήποτε πάντρεμα αυτών.

Όμως και τα γιλέκα εμφανίστηκαν σε διάφορα σχέδια και με συνδυασμό υφασμάτων.

Το παντελόνι απέκτησε τη κλασική του γραμμή και σχεδιάστηκε με υψηλή μέση. Χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά είδη υφασμάτων, όπως ριγωτά, με κάθετες ή διαγώνιες ρίγες, σε μπλε-μαρέν ή μαύρο.

Τη σημερινή εποχή, το κοστούμι είναι από τις βασικότερες ενδυμασίες του άνδρα, αν όχι η βασικότερη, και συχνά φοριέται όλες τις ώρες.

Φυσικά, ανάλογα την εποχή, την ώρα και το τόπο, χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα σχέδια, υφάσματα και χρώματα.

Ως γαμπρός, λοιπόν, θα πρέπει το γαμπριάτικο κοστούμι σας να είναι επίσημο, καλής ποιότητας και να συμβαδίζει χρωματικά με την εποχή του γάμου σας.

Επιπλέον, δε θα πρέπει να ξεχάσετε και τη νύφη, ώστε να ταιριάζετε στο ύφος και στα χρώματα, γιατί θα είσαστε οι πρωταγωνιστές της βραδιάς. Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα επάνω σας και οι φωτογραφίες σας θα είναι τα παντοτινά ενθύμια του γάμου σας.

Η συντακτική ομάδα του teleiosgamos.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.