Αρχική » Ομορφιά » Υγεία & Ευεξία » Διατροφή με χρώμα
Image

Διατροφή με χρώμα

Κάτι πρωτοποριακό ήρθε τον τελευταίο καιρό να ταράξει τα νερά στο χώρο των SPA. Την κουζίνα των SPA λαμπρύνουν πλέον μενού που εφεύραν οι σεφ και είναι εμπνευσμένα από την παλέτα των χρωμάτων.


Στην προσπάθειά τους να πείσουν τους επισκέπτες των κέντρων να εντάξουν στην καθημερινή διατροφή τους τα φρούτα και τα λαχανικά, δημιούργησαν μενού με διαφορετικά χρωματικά θέματα.


Έτσι κάθε μέρα το μενού έχει διαφορετικό χρώμα και βασικά συστατικά τα λαχανικά και τα φρούτα υγιεινά μαγειρεμένα. Έτσι ένα μενού με βάση το καρότο, την κολοκύθα και την παπάγια, έχει ζωηρό πορτοκαλί χρώμα που ευχαριστεί το μάτι του ανθρώπου και χαρίζει παράλληλα ένα πλήθος από οφέλη στον οργανισμό. Για παράδειγμα βελτιώνει τη νυχτερινή όραση από την Β καροτίνη και προφυλάσσει από ασθένειες την καρδιά λόγω των ευεργετικών στοιχείων της παπάγιας.


Αν λοιπόν ακολουθήσουμε την παραπάνω έξυπνη τεχνική και απολαμβάνουμε μενού με ποικιλίες χρωμάτων, σίγουρα θα βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να είναι υγιής και εμείς θα είμαστε κερδισμένοι για όλη μας τη ζωή.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.