Αρχική » Yes I Do » Οργανόγραμμα » Διαχειριστείτε το κόστος τους γάμου σας
Διαχειριστείτε το budget του γάμου σας

Διαχειριστείτε το κόστος τους γάμου σας

Είτε μια οικονομική κρίση είναι πραγματικότητα, είτε αυτή διαφαίνεται στον ορίζοντα, είτε δεν υφίσταται καν, οι άνθρωποι, ως υπεύθυνοι καταναλωτές, είμαστε «υποχρεωμένοι» να διαχειριζόμαστε με σύνεση τα οικονομικά μας. Για ένα μεγάλο project, όπως είναι ο γάμος μας, απαιτείται έγκαιρος προγραμματισμός και καλή οργάνωση, τόσο στις διαδικασίες, όσο όμως και στις οικονομικές υποχρεώσεις που προκύπτουν. Γι’ αυτό ο προϋπολογισμός είναι απαραίτητος!

! Διαβάστε στη συνέχεια για το εργαλείο My Budget

Αποφάσεις που θα πάρετε και θα επηρεάσουν το κόστος του γάμου σας

Η εποχή και η μέρα του γάμου σας είναι σημαντικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν το κόστος του γάμου. Αν επιλέξετε μια εποχή, όπως το τέλος του φθινοπώρου ή ο χειμώνας και μια μέρα που δεν θα είναι Σάββατο, τότε αυτόματα θα έχετε την ευκαιρία να μειώσετε τα κόστη σας

Το αν ο γάμος είναι ανοιχτός ή σε στενό κύκλο, είναι μια ακόμη απόφαση που θα περιορίσει ή θα εκτινάξει το κόστος του.

Αλλά ακόμη και αν αποφασίσετε να κάνετε ανοιχτό γάμο, ο τελικός αριθμός των καλεσμένων είναι από τις σημαντικότερες παραμέτρους που θα καθορίσουν το κόστος. Έτσι λοιπόν, πρέπει να αποφασίσετε μέχρι ποιου βαθμού συγγένειας, φιλίας ή γνωριμίας, θα επεκταθείτε για να ετοιμάσετε τη λίστα των καλεσμένων.

Οι προτεραιότητες που θα θέσετε για τον δικό σας γάμο, είναι επίσης σημαντικές. Θα δώσετε προτεραιότητα στην εμφάνισή σας ως νύφη, θα δώσετε προτεραιότητα σε ένα πλουσιοπάροχο δείπνο ή θα προτιμήσετε να επενδύσετε σε μπομπονιέρες που οι καλεσμένοι δεν θα αποχωριστούν ποτέ;

Καθορίστε το budget του γάμου σας και διαχειριστείτε το μέχρι τέλους

Οι παραπάνω αποφάσεις από μόνες τους δεν σας προσφέρουν σιγουριά για το πώς θα διαμορφωθεί το τελικό κόστος του γάμου. Γι΄αυτό, παράλληλα με τις αποφάσεις που θα πάρετε, θα πρέπει να καθορίσετε και το συνολικό ποσό που μπορείτε να διαθέσετε για τον γάμο σας, χωρίς όμως να χρεώσετε με δάνεια εσάς και τις οικογένειές σας και χωρίς να υποβαθμίσετε το βιοτικό σας επίπεδο.

Ο συνδυασμός λοιπόν των αποφάσεων και του συνολικού budget που μπορείτε να διαθέσετε θα σας επιτρέψει να διανέμετε αυτό το ποσό στις διάφορες κατηγορίες εξόδων που υπάρχουν σε ένα γάμο. Από αυτό σημείο ξεκινά και ο ρόλος της καλής έρευνας αγοράς, αλλά και του εργαλείου My Budget που διαθέτει σε όλους εσάς (δωρεάν φυσικά) το teleiosgamos.gr.

Διαχειριστείτε τον προϋπολογισμό του γάμου σας με το εργαλείο My Budget

Στο εργαλείο My Budget θα βρείτε έτοιμες κατηγορίες εξόδων με συμπληρωμένες ελάχιστες και μέγιστες τιμές που ισχύουν στην αγορά, ώστε να έχετε εξ’ αρχής ένα μπούσουλα που θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε με επιτυχία και ακρίβεια το δικό σας budget.

Με την εγγραφή σας στο teleiosgamos.gr δημιουργείτε αυτόματα στο εργαλείο My Budget ένας πρότυπος προϋπολογισμός για τον γάμο σας. Μόλις εσείς ανοίξετε το εργαλείο από το μενού – που υπάρχει ψηλά στη σελίδα –  θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε όλες τις προτεινόμενες – έτοιμες κατηγορίες εξόδων και τις τιμές που ισχύουν minimum ή maximum. Έχοντας αυτό ως «μαγιά» μπορείτε να προσθέσετε τις δικές σας κατηγορίες εξόδων, να αφαιρέσετε κάποιες από τις υπάρχουσες, εφόσον δεν ταιριάζουν στις επιλογές σας και φυσικά να ορίσετε τις δικές σας τιμές, φτιάχνοντας έτσι σιγά – σιγά τον δικό σας προϋπολογισμό, που θα τον ενημερώνετε καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του γάμου σας.

Δωρεάν εργαλείο διαχείρισης προϋπολογισμού γάμου από το teleiosgamos.gr

Εφόσον το εργαλείο είναι online μπορείτε να το χρησιμοποιείτε από οπουδήποτε βρίσκεστε, αρκεί να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας στο teleiosgamos.gr Μπορεί επιπλέον να το χρησιμοποιεί και ο μέλλοντας σύζυγός σας, χωρίς να χρειάζεται να ανταλλάσσετε αρχεία, αφού όλα γίνονται online. Αρκεί κάθε φορά που επεξεργάζεστε το budget σας να θυμάστε να αποθηκεύετε τις αλλαγές.

Φυσικά, μπορείτε να πάρετε – εξάγετε το προϋπολογισμό σας ως csv αρχείο και να το εισάγετε σε excel για να το χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε.

Το εργαλείο My Budget – όπως και όλα τα άλλα εργαλεία του teleiosgamos.gr – συνοδεύεται από ένα αναλυτικό αρχείο βοήθειας, που περιγράφει τις επιλογές και τη χρήση του εργαλείου και συνδυάζεται με χρήσιμα screenshots που θα σας βοηθήσουν να το μάθετε αμέσως και να εκμεταλλευτείτε την ευκολία που σας προσφέρει. Διαβάστε το αρχείο βοήθειας του εργαλείου My Budget

Για το τέλειος γάμος
Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.