Αρχική » Οργάνωση γάμου » Ο Τέλειος Γάμος » Είσαστε έτοιμοι να το σκάσετε;
γάμος μακρυά απο όλους

Είσαστε έτοιμοι να το σκάσετε;

Σπάστε τους κανόνες

Και οι δυο σας επιθυμείτε διακαώς να σπάσετε τους κανόνες, αλλά είναι αυτή η καλύτερη επιλογή; Προτού κλείσετε τα εισιτήρια για τη Καραϊβική, θέστε στον εαυτό σας μερικές σημαντικές ερωτήσεις για το πως αντηχούν τα σχέδια σας, να το σκάσετε, στις οικογένειές σας και στους φίλους σας, και προπαντός σε εσάς τους ίδιους.

Πιστέψτε το ή όχι, υπάρχει εθιμοτυπία για το πώς θα το σκάσετε, και πως θα πρέπει να χειριστείτε τα αγαπημένα πρόσωπα της ζωής σας, τα οποία θα νιώσουν την απόρριψη που δεν θα τους συμπεριλάβετε στο τόσο σημαντικό γεγονός της ζωής σας. Επιπλέον, υπάρχουν κάποιες σημαντικές ερωτήσεις που χρειάζεται να ρωτήσετε τους εαυτούς σας, προτού το σκάσετε και παντρευτείτε κάπου μακριά οι δυο σας, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στο ευτυχές γεγονός οι άνθρωποι που αγαπάτε τόσο πολύ.

Ορίστε λοιπόν κάποια πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε, προτού το σκάσετε σαν μικρά παιδιά.

Ποιες είναι οι οικογενειακές υποχρεώσεις σας; Οι οικογένειές σας θα πληγωθούν από τη μη συμμετοχή τους; Και, εσάς σας πειράζει;

Αυτό, πριν από τα χρήματα και τα προσωπικά συναισθήματα, έρχεται πρώτο. Μπορεί να θελήσετε να καλέσετε τους γονείς σας πριν τη μεγάλη φυγή, απλά για να τους πείτε το μυστικό σας. Ή, πιθανόν να αισθάνεστε ότι θα κάνετε έτσι περισσότερο κακό παρά καλό. Ίσως να θελήσετε να τους συμπεριλάβετε στην απόδρασή σας, όπως κάνουν πολλά ζευγάρια που επιθυμούν να αποφύγουν ένα πολύ ανοιχτό και ακριβό γάμο: λίγοι βέβαια από εσάς μπαίνετε σε ένα αεροπλάνο για κάποιο εξωτικό προορισμό, και παντρευόσαστε εκεί.

Μετά, αναγγέλλετε το γάμο σας. Μερικά ζευγάρια στέλνουν μια επίσημη ανακοίνωση, και μερικά το αναγγέλλουν στη δεξίωση ή στο μεγάλο πάρτι που κάνουν αφού θα έχουν παντρευτεί, που είναι ένας υπέροχος τρόπος για την οικογένεια και τους φίλους σας να νιώσουν ότι κι εκείνοι παίρνουν μέρος σε αυτή τη σημαντική σας απόφαση. Άλλοι μπορεί να στείλουν μια κάρτα, στην οποία ανακοινώνουν το γάμο τους, τα καινούργια τους ονόματα, τη νέα τους διεύθυνση.Συχνά περιλαμβάνεται ένα προσωπικό σημείωμα, όπου εξηγείτε την απόδρασή σας, για να απαλύνετε τυχόν πληγωμένα συναισθήματα.

Θα πρέπει να κάνετε αυτό που πραγματικά θέλετε

Στο τέλος, τα περισσότερα ζευγάρια που το σκάνε δίνουν τη συμβουλή ότι, θα πρέπει να κάνετε αυτό που πραγματικά θέλετε. Είναι ο γάμος σας, και αν επιθυμείτε να είστε μόνοι, οι δυο σας, κάντε το. Αλλά, αν κοιτάζετε πίσω σας και αναπολείτε το παραδοσιακό γάμο με νοσταλγία και λύπη, τότε ίσως να θελήσετε να συμπεριλάβετε κι άλλους στη γαμήλια ημέρα σας.

“Θα αγοράζαμε μάλλον ένα σπίτι από το να ξοδευτούν όλα αυτά τα χρήματα σε έναν γάμο που διαρκεί μόνο μερικές ώρες!”

Αυτή είναι η άποψη που έχουν πολλά ζευγάρια σήμερα, τα οποία αισθάνονται ότι ξοδεύεται ένα απίστευτο ποσό χρημάτων για ένα παραδοσιακό γάμο, που θα μπορούσαν να το επενδύσουν στο μέλλον τους. Εάν ακόμη επιθυμείτε να έχετε τους δικούς σας ανθρώπους κοντά σας, υπάρχουν τρόποι να ξοδέψετε πολύ λιγότερα χρήματα και να έχετε μαζί σας τις οικογένειές σας και τους φίλους σας.

Αν αισθάνεστε ότι δεν έχετε την οικονομική επιλογή από το να το σκάσετε, σταματήστε και σκεφτείτε αν το θέλετε πραγματικά, μέσα από την καρδιά σας. Είσαστε και οι δύο σίγουροι; Είναι βέβαια μια ξεχωριστή εμπειρία και για τους δυο σας να παντρευτείτε μόνοι σας σε ένα εξωτικό νησί, και θα αποφύγετε και τα πολλά έξοδα, με το ρίσκο όμως να μην είναι μαζί σας τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Και πάλι, εξαρτάται από τι αληθινά επιθυμείτε και πως έχετε φανταστεί το γάμο σας

Θα πρέπει να δεχτείτε δώρα, αφού δεν θα παραβρεθεί κανένας στο γάμο σας;

Αυτό είναι ένα μπερδεμένο θέμα, γιατί πολλές φορές οι κοντινοί σας άνθρωποι μπορεί να νιώσουν προσβεβλημένοι ή πληγωμένοι που δεν ήταν στο γάμο σας, αλλά θα θέλατε να σας φέρουν δώρα. Το εθιμοτυπικό συστήνει ότι δεν λαμβάνετε δώρα, εκτός αν διοργανώσετε μια δεξίωση για τις οικογένειές σας και τους φίλους σας, όπου εκεί μπορείτε να δεχτείτε τα δώρα που πιθανόν θα σας φέρουν.

Ακόμη κι αν η γαμήλια τελετή είναι εντελώς ιδιωτική, μπορούμε να στείλουμε ανακοινώσεις σε όλους ότι το σκάμε;

Ένας τέτοιος γάμος, εξ ορισμού, είναι ένας μυστικός, μη σχεδιασμένος γάμος, μια απόδραση χωρίς τη συγκατάθεση κανενός. Έτσι, εάν σχεδιάζετε να το πείτε σε όλους ότι θα έχετε μια ιδιωτική τελετή, τότε δεν μιλάμε για έναν «παραδοσιακό» γάμο-απόδραση. Οι ανακοινώσεις συστήνονται και τα δώρα είναι αποδεκτά, αλλά μετά από τη γαμήλια απόδραση.

Λεπτομέρειες για την επιλογή του προορισμού σας.

Το διαδίκτυο διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό προτάσεων πού να προγραμματίσετε μια γαμήλια φυγή. Επιλέξτε που θέλετε να παντρευτείτε, και μετά αρχίστε να συγκρίνετε τιμές, να δείτε που μπορείτε να συνδυάσετε τα γαμήλια σχέδια σας. Σιγουρευτείτε για τις άδεις γάμου και τα διαβατήριά σας, και για ότι άλλα χαρτιά χρειαζόσαστε. Επίσης να είσαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει ένας ιερέας για να σας παντρέψει.

Ακόμη και ένας τέτοιος γάμος προϋποθέτει ένα περίπλοκο γαμήλιο προγραμματισμό, ο οποίος απαιτεί λίγη οργάνωση και κάποια χρήματα. Όλα εξαρτώνται από την εικόνα που επιθυμείτε να έχει αυτή η ονειρεμένη σας ημέρα. Σκεφτείτε αυτή την ιδέα και… αποδράστε!!!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.