καλεσμένοι Γάμου

Οι καλεσμένοι σας…

Οι Καλεσμένοι Που Ζουν Εκτός Πόλης

Κάτι σημαντικό που θα πρέπει να λάβετε υπόψη, όταν προγραμματίζετε και ετοιμάζετε τον γάμο σας, είναι οι καλεσμένοι που θα παραβρεθούν στην τελετή και στην δεξίωση και κατοικούν εκτός της δική σας πόλης. Πολλοί από τους καλεσμένους σας θα επισκεφτούν την πόλη σας και μπορεί να έρχονται από πολύ μακριά, μόνο και μόνο για να μοιραστούν μαζί σας αυτή την τόσο σημαντική στιγμή της ζωής σας. Σίγουρα επιθυμείτε η διαμονή τους να είναι ευχάριστη.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία παρέχουν πολύ καλή έκπτωση, όταν κλείνετε ένας μεγάλος αριθμός δωματίων. Ο αριθμός των δωματίων που απαιτείται κάθε φορά από τα ξενοδοχεία ποικίλει έτσι ώστε να θεωρηθεί γκρουπ κρατήσεων. Επίσης ορισμένα από αυτά προσφέρουν επιπλέον παροχές εκτός από την φιλοξενία, όπως ιδιωτικούς χώρους (prive), σουίτες ή διακεκριμένους χώρους για ομαδικό πρωινό ή κοκτέιλ και εάν χρειαστεί ειδικές προδιαγραφές αναχώρησης (check-out).

Όταν προτείνετε διαμονή σε ξενοδοχείο προς τους καλεσμένους σας, προσφέρετε τους δύο ή τρεις επιλογές, παρέχοντας τους οικονομικές επιλογές. Ίσως ορισμένοι από αυτούς να μην διαθέτουν την οικονομική άνεση να πληρώσουν κάτι παραπάνω, ενώ άλλοι μπορεί να συνδυάσουν τον γάμο σας με ολιγοήμερες διακοπές. Πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση, θα εκτιμήσουν την διάθεση σας να επιλέξετε έναν χώρο που αντιπροσωπεύει τον τοπικό χαρακτήρα και έχει εύκολη πρόσβαση σε πολλά τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.

Ποιος Αναλαμβάνει Τα Έξοδα;

Παραδοσιακά, είναι υποχρέωση των νεονύμφων να αναζητούν το καλύτερο κατάλυμα για τους καλεσμένους τους, αλλά δεν είναι στην ευθύνη τους για την οικονομική περαίωση της διαμονή αυτών. Εκτυπωμένα στοιχεία για τα ξενοδοχεία και οδηγίες επικοινωνίας θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται μαζί με το προσκλητήριο του γάμου. Επιβεβαιώστε ότι συμπεριλάβατε το τηλέφωνο κάθε ξενοδοχείου, το όνομα του υπεύθυνου επικοινωνίας, τον αριθμό δωματίου ,εάν έχετε προχωρήσει ήδη σε κρατήσεις και τέλος, οποιαδήποτε στοιχεία για τυχόν μεταφορά τους.

Ίσως ορισμένα ξενοδοχεία να στείλουν και κατευθείαν διαφημιστικά έντυπα στους καλεσμένους σας, μόλις εσείς τους προωθείσετε τα ονόματα και τα στοιχεία αυτών. Έτσι μπορούν απευθείας να επιλέξουν τον χώρο που προτιμούν και κατευθείαν να κάνουν τις κρατήσεις τους.

Η Μετφορά Των Καλεσμένων

Εάν είναι δυνατό για την νύφη και τον γαμπρό ή για κάποια από τις οικογένειες, είναι καλό να διευθετηθεί και η μεταφορά των καλεσμένων προς την εκκλησία και στην δεξίωση, για όλους όσους έχουν έρθει από διαφορετική πόλη. Οι επιλογές των μεταφορών περιλαμβάνουν οχήματα τακτικών δρομολογίων, βαν, λεωφορεία πολυτελείας ή ακόμα και λιμουζίνες. Εάν πάλι τίθεται θέμα κόστους μοιράστε αυτήν την διαδικασία σε φίλους και γνωστούς και προκαθορίστε το άτομα ή τα άτομα που ο καθένας θα μεταφέρει μαζί του.

Επίσης, συμπεριλάβετε έναν χάρτη και γραπτές οδηγίες με τους συντομότερους και καλύτερους δρόμους που οδηγούν στην εκκλησία και στην δεξίωση, μαζί με την πρόσκληση. Αυτή η πληροφορία είναι πολύ χρήσιμη σε όλους τους καλεσμένους, μένουν ή όχι στην ίδια πόλη. Για να είναι σίγουρες οι διαδρομές που προτείνετε καλό θα είναι να τις «κάνετε» πριν τις οριστικοποιήσετε στους καλεσμένους σας, για να επιβεβαιώσετε τυχόν αλλαγές σε ονόματα χαρτών και τροποποιήσεις.

Εάν έχετε διοργάνωση και ορισμένα επιπλέον event για το Σαββατοκύριακο του γάμοι σας, αφήστε ένα πρόγραμμα των «εκδηλώσεων» σε κάθε δωμάτιο. Επιπλέον είναι όμορφο να αφήσετε μια λίστα με τα ονόματα και τηλέφωνα άλλων καλεσμένων, που διαμένουν και αυτοί στο ίδιο ξενοδοχείο ή και ανθρώπων που ζουν στην πόλη αυτή και θα μπορούν εύκολα να τους βοηθήσουν σε οποιαδήποτε περίσταση ή απορία.

Σίγουρα θα εκτιμήσουν τον επιπλέον χρόνο που ξοδεύετε μαζί τους και θα απολαύσουν την ημέρα του γάμου σας, η οποία θα περνά γρήγορα.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.