καλεσμένοι Γάμου

Οι καλεσμένοι που θα έρθουν από μακριά και πώς να τους φερθείτε

Τι να προβλέψετε όταν υπάρχουν καλεσμένοι που ζουν μακριά

Κάτι σημαντικό που θα πρέπει να λάβετε υπόψη, όταν ετοιμάζετε τον γάμο σας, είναι οι καλεσμένοι που ζουν αλλού. Αυτοί θα χρειαστεί να ταξιδέψουν για να παραβρεθούν στην τελετή και στη δεξίωση. Και πιθανόν να χρειαστεί να έρθουν νωρίτερα για τον γάμο, αλλά και να διανυκτερεύσουν μετά από αυτόν. Πολλοί από τους καλεσμένους σας θα επισκεφτούν την περιοχή του γάμου και μπορεί να έρχονται από πολύ μακριά. Μόνο και μόνο για να μοιραστούν μαζί σας αυτή την τόσο σημαντική στιγμή της ζωής σας. Σίγουρα επιθυμείτε η διαμονή τους να είναι ευχάριστη.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία παρέχουν πολύ καλή έκπτωση, όταν κλείνεται ένας μεγάλος αριθμός δωματίων. Ο αριθμός των δωματίων που απαιτείται κάθε φορά από τα ξενοδοχεία ποικίλει, έτσι ώστε να θεωρηθεί γκρουπ κρατήσεων. Επίσης, ορισμένα από αυτά προσφέρουν επιπλέον παροχές εκτός από την φιλοξενία. Όπως, για παράδειγμα, ιδιωτικούς χώρους (prive), σουίτες ή διακεκριμένους χώρους για πρωινό ή κοκτέιλ για μια ομάδα ατόμων.

Όταν προτείνετε στους καλεσμένους σας επιλογές για διαμονή σε ξενοδοχείο, ενημερώστε τους για δύο ή τρεις προσφορές. Χρειάζεται να υπάρχουν οικονομικές επιλογές για όλα τα επίπεδα. Ίσως ορισμένοι από αυτούς να μην διαθέτουν την οικονομική άνεση να πληρώσουν κάτι παραπάνω. Ενώ, άλλοι μπορεί να συνδυάσουν τον γάμο σας με ολιγοήμερες διακοπές και να αναζητούν κάτι πιο εκλεπτυσμένο. Πάντως, σε οποιαδήποτε περίπτωση, θα εκτιμήσουν την διάθεση σας να επιλέξετε έναν χώρο που αντιπροσωπεύει τον τοπικό χαρακτήρα. Και που έχει εύκολη πρόσβαση σε πολλά τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής.

Ποιος αναλαμβάνει τα έξοδα για τη διαμονή των καλεσμένων;

Παραδοσιακά, είναι υποχρέωση του ζευγαριού να αναζητά το καλύτερο κατάλυμα για τους καλεσμένους τους. Δεν είναι, όμως, στην ευθύνη τους η οικονομική τακτοποίηση της διαμονής αυτών. Μαζί με το προσκλητήριο του γάμου ή στο γαμήλιο website που πιθανόν να έχουν, μπορούν να συμπεριλάβουν επιλογές διαμονής. Καλό είναι να παρέχουν στοιχεία για τα ξενοδοχεία και οδηγίες πρόσβασης και επικοινωνίας. Έτσι, οι καλεσμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν οι ίδιοι δωμάτια.

Αν έχετε προχωρήσει, ήδη, σε κρατήσεις, βεβαιωθείτε ότι συμπεριλάβατε το τηλέφωνο κάθε ξενοδοχείου, το όνομα του υπεύθυνου επικοινωνίας, τον αριθμό δωματίου για τους συγκεκριμένους καλεσμένους. Αν χρειάζονται και υπηρεσία μεταφοράς από λιμάνι ή αεροδρόμιο, μη παραλείψετε να τακτοποιήσετε και αυτή την εκκρεμότητα.

Η μεταφορά των καλεσμένων προς και από την εκκλησία και τη δεξίωση

Είναι σημαντικό να διευθετηθεί η μεταφορά των καλεσμένων προς και από την εκκλησία και τη δεξίωση, για εκείνους που έχουν ταξιδέψει για τον γάμο. Οι επιλογές ως προς τη μεταφορά τους περιλαμβάνουν υπηρεσίες taxi, βαν ή πούλμαν, όταν πρόκειται για πολλά άτομα. Εάν, βέβαια, ο αριθμός των καλεσμένων είναι μικρός ή αν τίθεται θέμα κόστους, απευθυνθείτε σε δικούς σας ανθρώπους. Και μοιράστε αυτήν την αρμοδιότητα σε φίλους και γνωστούς. Μην το αφήσετε, όμως, στην τύχη. Προκαθορίστε το άτομο ή τα άτομα, που ο καθένας θα μεταφέρει με το αυτοκίνητό του.

Επίσης, συμπεριλάβετε μαζί με την πρόσκληση έναν χάρτη. Και γραπτές οδηγίες με τις συντομότερες και καλύτερες διαδρομές που οδηγούν στην εκκλησία και στη δεξίωση. Αυτή η πληροφορία είναι πολύ χρήσιμη σε όλους τους καλεσμένους. Ακόμα και αυτούς που ζουν στην ίδια πόλη. Για να είστε σίγουροι για τις διαδρομές που προτείνετε, καλό θα είναι να τις ακολουθήσετε με το αυτοκίνητό σας. Μόνο τότε θα είστε σε θέση να τις ανακοινώσετε στους καλεσμένους σας. Όταν θα έχετε επιβεβαιώσει ονόματα δρόμων, πινακίδες σήμανσης και ότι δεν έχουν γίνει τροποποιήσεις που δεν λάβατε υπόψη.

Πώς θα νιώσουν οι καλεσμένοι σας μια ζεστή φιλοξενία

Εάν έχετε διοργανώσει ορισμένα επιπλέον events για την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο του γάμου σας, αφήστε ένα πρόγραμμα αυτών των «εκδηλώσεων» σε κάθε δωμάτιο. Για παράδειγμα, το απόγευμα της Παρασκευής μαζευόμαστε σε ένα μεζεδοπωλείο και σας περιμένουμε. Αυτό θα είναι ουσιαστικά ένα event, μόνο για τους καλεσμένους που έχουν ταξιδέψει για τον γάμο σας. Με σκοπό να τους καλωσορίσετε και να τους προσφέρετε ένα όμορφο βράδυ.

Επιπλέον, είναι ευγενικό να αφήσετε μια λίστα με τα ονόματα και τηλέφωνα δικών σας ανθρώπων, που θα μπορούσαν να τους καλέσουν αν χρειαστούν κάτι. Για παράδειγμα, να ρωτήσουν πού να πάνε βόλτα για να δουν αξιοθέατα ή να μάθουν κάτι σχετικό με τον γάμο.

Καλό είναι, επίσης, να φροντίσετε να γνωρίσετε μεταξύ τους, καλεσμένους που διαμένουν στο ίδιο ή σε γειτονικά ξενοδοχεία. Θα μπορούσαν να γνωριστούν και να κάνουν παρέα.

Σίγουρα οι καλεσμένοι θα εκτιμήσουν τον επιπλέον χρόνο που αφιερώνετε μαζί τους και θα απολαύσουν μια συνολική εμπειρία στον γάμο σας.

Photo Unsplash

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.