Το κρεβάτι που θα επιλέξετε για το νέο σας υπνοδωμάτιο μπορεί να είναι με αποθηκευτικό χώρο. Υπάρχουν αρκετά σχέδια, στα οποία ο αποθηκευτικός χώρος βρίσκεται κάτω από το στρώμα ή άλλα που έχουν συρτάρια στα πλαϊνά και στο κάτω μέρος του κρεβατιού. Ο χώρος που σας δίνεται μπορεί να σας εξυπηρετήσει στο έπακρο. Κουβέρτες, παπλώματα, ρούχα ή οτιδήποτε άλλο δεν χρησιμοποιείτε την αντίστοιχη περίοδο του χρόνου, μπορούν να «κρυφτούν» γλυτώνοντας με αυτό τον τρόπο πολύτιμο χώρο από την ντουλάπα σας. Βέβαια, θα πρέπει να αναφέρουμε και το μειονέκτημα που έχει αυτή η λύση, το οποίο είναι η συσσώρευση σκόνης κάτω από το κρεβάτι, καθώς είναι πολύ μικρό το άνοιγμα που απομένει από το πάτωμα με αποτέλεσμα τη δυσκολία στο σκούπισμα. Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές του feng shui, τέτοιου είδους κρεβάτια δεν επιτρέπουν την εύκολη κυκλοφορία της ενέργειας στον χώρο.

Έλλειψη χώρου στη κρεβατοκάμαρα

Μικρό υπνοδωματιό?

Μήπως τώρα που φτιάχνετε το καινούργιο σας σπίτι σας απασχολεί έντονα το θέμα της έλλειψης χώρου στη κρεβατοκάμαρά σας; Υπάρχουν λύσεις που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν, να σας λύσουν τα χέρια, να σας βγάλουν από το άγχος αυτό και το σημαντικότερο, να δώσουν το αποτέλεσμα που θα είναι αντάξιο των απαιτήσεών σας.

Κρεβάτι: Το κρεβάτι που θα επιλέξετε για το νέο σας υπνοδωμάτιο μπορεί να είναι με αποθηκευτικό χώρο. Υπάρχουν αρκετά σχέδια, στα οποία ο αποθηκευτικός χώρος βρίσκεται κάτω από το στρώμα ή άλλα που έχουν συρτάρια στα πλαϊνά και στο κάτω μέρος του κρεβατιού. Ο χώρος που σας δίνεται μπορεί να σας εξυπηρετήσει στο έπακρο.

Κουβέρτες, παπλώματα, ρούχα ή οτιδήποτε άλλο δεν χρησιμοποιείτε την αντίστοιχη περίοδο του χρόνου, μπορούν να «κρυφτούν» γλυτώνοντας με αυτό τον τρόπο πολύτιμο χώρο από την ντουλάπα σας. Βέβαια, θα πρέπει να αναφέρουμε και το μειονέκτημα που έχει αυτή η λύση, το οποίο είναι η συσσώρευση σκόνης κάτω από το κρεβάτι, καθώς είναι πολύ μικρό το άνοιγμα που απομένει από το πάτωμα με αποτέλεσμα τη δυσκολία στο σκούπισμα. Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές του feng shui, τέτοιου είδους κρεβάτια δεν επιτρέπουν την εύκολη κυκλοφορία της ενέργειας στον χώρο.

Ντουλάπες: Εάν δεν σας επιτρέπουν οι διαστάσεις του δωματίου σας να έχετε στην ντουλάπα σας ανοιγόμενες πόρτες, συνεννοηθείτε με το μαραγκό που έχει αναλάβει τις ξυλουργικές εργασίες του σπιτιού σας, για να κατασκευάσει την ντουλάπα σας με συρόμενες πόρτες.

Κομοδίνα: Εφόσον ο χώρος σας είναι αρκετά περιορισμένος και δεν μπορείτε να τοποθετήσετε κομοδίνα δεξιά και αριστερά από το κρεβάτι, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε στον τοίχο μικρές επιφάνειες ξύλου στα πλαϊνά του κρεβατιού. Ετσι θα μπορείτε να τοποθετήσετε τα μικρά απαραίτητα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά, αλλά και να τους δώσετε τη διακοσμητική νότα που θα ταιριάζει με τον υπόλοιπο χώρο.

Φωτισμός: Εάν ο χώρος του κομοδίνου σας δεν επαρκεί για κάποιο πορτατίφ και θέλετε να έχετε φως για να διαβάσετε κάποιο βιβλίο όταν βρίσκεστε ξαπλωμένοι ή απλά για να χαλαρώσετε υπάρχει λύση. Επιτοίχια μικρά φωτιστικά μπορούν να σας καλύψουν απόλυτα. Υπάρχουν σχέδια κλασικά, μοντέρνα ως και μίνιμαλ, για κάθε γούστο.Για να «ξεγελάσετε» το μάτι όσον αφορά το υπνοδωμάτιό σας «ντύστε» έναν από τους τοίχους σας με κάποια εντυπωσιακή ταπετσαρία, σε ανοιχτούς τόνους.

Roller: Αντί για κουρτίνες, προτιμήστε Roller για να δείχνει πιο όμορφο και πιο «συμμαζεμένο» το δωμάτιο σας, αφού θα αποφύγετε τον όγκο που καταλαμβάνουν οι κουρτίνες.

Για τους χώρους όπου περνάτε περισσότερο χρόνο δώστε ιδιαίτερη σημασία και βάρος, γιατί εκεί θα περνάτε μικρές στιγμές απόδρασης και χαλάρωσης. Φροντίστε λοιπόν να κάνετε το καλύτερο για σας.

Για το www.teleiosgamos.gr
Εριάννα Χατζή

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.