το κατάλληλο πέπλο για το πρόσωπο της νύφης

Επιλογή του κατάλληλου πέπλου

Έχετε ανάγκη από βοήθεια για να βρείτε το σωστό πέπλο για το νυφικό σας; Θα σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε το δίλλημα με επιτυχία.

Κάποιοι ειδικοί λένε: «Υπάρχουν 2 τύποι, οι νύφες με το τέλειο χτένισμα και οι νύφες με το τέλειο πέπλο».

Οι κοπέλες που δεν προτιμούν να φορέσουν πέπλο με το νυφικό τους ή που θεωρούν σημαντικότερο το νυφικό χτένισμα και την εμφάνιση των μαλλιών τους, θα μπορούσαν να αποφασίσουν την τοποθέτηση ενός πέπλου, με μίνιμαλ σχέδιο, αρκετά χαμηλά, το οποίο θα αφαιρέσουν αμέσως μετά από την γαμήλια τελετή.

Ασχετα με το σε ποια κατηγορία ανήκετε, αν αποφασίσετε να φορέσετε πέπλο, τότε σίγουρα θα πρέπει να επιλέξετε εκείνο που είναι κατάλληλο και φωτίζει περισσότερο το πρόσωπο σας.

Από το πρόσωπο εξαρτώνται και οι επιλογές

Δεν έχουν όλες οι νύφες ελκυστικό σχήμα προσώπου και εδώ χρειάζεται να επιτευχθεί η ισορροπία ανάμεσα στο χτένισμα των μαλλιών και στο πέπλο. Δώστε λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή, σε συνεργασία με τους ειδικούς που θα αναλάβουν το νυφικό φόρεμα και το νυφικό χτένισμα!

Τα οκτώ βασικά σχήματα του προσώπου

Τα οκτώ βασικά σχήματα προσώπου είναι τα : Oval, κυκλικό (στρογγυλό), στενόμακρο, καρδιά, διαμάντι, τετράγωνο, ορθογώνιο, και τρίγωνο.

Τα τέσσερα πρώτα σχήματα είναι μαλακά και κυρτά, ενώ τα τέσσερα τελευταία έχουν περισσότερες γωνίες. Για να κατανοήσετε περισσότερο το σχήμα του προσώπου σας τραβήξτε τα μαλλιά σας επάνω και μελετήστε το περίγραμμα του. Έτσι θα μπορέσετε να βρείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε.

Εάν το πρόσωπο σας είναι οβάλ, είναι περισσότερο μακρύ, παρά πλατύ, με μαλακές κοφτές άκρες.

Εάν το πρόσωπο σας είναι στρογγυλό, πρέπει να υπάρχει μια συμμετρική απόσταση περιμετρικά, χρησιμοποιώντας την μύτη σας ως κέντρο. Θα πρέπει να είναι στο πλάτος και στο μήκος περίπου με ίδιες σχέσεις.

Εάν το πρόσωπο σας είναι στενόμακρο, θα μοιάζει με ένα επίμηκες οβάλ. Πολλά στενόμακρα μπερδεύονται με τα οβάλ, αλλά εάν τα τοποθετήσετε δίπλα – δίπλα θα παρατηρήσετε ότι τα στενόμακρα είναι περισσότερο μακριά.

Εάν το πρόσωπο σας έχει σχήμα καρδιάς, είναι περισσότερο πλατύ, στα μάτια, στο μέτωπο και καταλήγει σε ένα στενό πιγούνι. Οι άκρες είναι μαλακές και κυρτές.

Εάν το πρόσωπο σας είναι τετράγωνο, είναι βασικά επίπεδο. Το σαγόνι είναι ισχυρό και τετραγωνικό, ενώ το πιγούνι μπορεί να βγαίνει ελαφριά έξω. Εάν η απόσταση από το μέτωπο στο πιγούνι ταιριάζει με την απόσταση του πλάτους τότε έχετε ένα τετράγωνο πρόσωπο.

Εάν το πρόσωπο σας είναι ορθογώνιο, μοιάζει πολύ με το τετράγωνο, αλλά  είναι περισσότερο μακρύ αντί πλατύ.

Εάν το πρόσωπο σας είναι τρίγωνο, μοιάζει με αυτό της καρδιάς, αλλά οι γραμμές είναι περισσότερο έντονες και περισσότερο «γωνιακές».

Ταιριάξτε το πέπλο στο σχήμα του προσώπου σας

Κατά την έρευνα για το νυφικό χτένισμα, αλλά και για το πέπλο, καλός κανόνας για να λάβετε υπόψη σας είναι η “αντίθετη προσέλκυση”. Τι σημαίνει αυτό; Παραδείγματος χάριν, ένα στρογγυλό, πλήρες πρόσωπο θα ωφεληθεί από ένα πέπλο που πέφτει κατά μήκος των πλευρών του προσώπου και κατά συνέπεια θα το βοηθήσει  δείχνοντάς το στενότερο. Μια νύφη με στρογγυλό πρόσωπο πρέπει επίσης να μείνει μακριά από ένα χτένισμα “στρογγυλεμένο”, όπως για παράδειγμα ένα “σήκωμα” με όγκο. Ένα χτένισμα με φορά της τρίχας προς τα κάτω, σε ένα τέτοιο πρόσωπο, είναι η καλύτερη επιλογή.

Σε άλλη περίπτωση, μια τετράγωνη γνάθος έχει ανάγκη τη μαλακότητα. Η διαμόρφωση  του προσώπου με τη βοήθεια του χτενίσματος, απαιτείται για να χαλαρώσει ένα ισχυρό σαγόνι και ένα πιο μακρύ πέπλο θα λειτουργήσει καλύτερα σε αυτή την περίπτωση από ένα κοντό. Φυσικά και το μακιγιάζ παίζει σπουδαίο ρόλο.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι ένα ισχυρό σαγόνι είναι εντυπωσιακό χαρακτηριστικό γνώρισμα και ότι μια άνετη νύφη δεν θα έχει πρόβλημα για να θέλει το κρύψει.

Εάν έχετε ένα στενόμακρο πρόσωπο,  συμπληρώστε το με λίγο πλάτος. Ψάξτε τα πέπλα με πολλά φύλλα, που ζευγαρώνονται με μια εντυπωσιακή τιάρα ή ένα στεφάνι. Αποφύγετε να μαζέψετε τα μαλλιά σας ψηλά, γιατί κάτι τέτοιο θα σας κάνει να φαίνεστε περισσότερο μακροπρόσωπη.

Αν το πρόσωπό σας μοιάζει με καρδιά ή είναι τριγωνικό, θα θελήσετε να προσθέσετε πλάτος στο ύψος του σαγονιού. Δεδομένου ότι, τα περισσότερα πέπλα θα είναι πάρα πολύ πλούσια για σας, η καλύτερη επιλογή είναι ένα πέπλο που μπαίνει στο πίσω μέρος του κεφαλιού και προσθέτει πλάτος στην περιοχή του σαγονιού και πίσω από το λαιμό. Όσον αφορά στο χτένισμα των μαλλιών σας, ένας κότσος ή ένα chignon θα σας προσφέρει ένα υπέροχο look.

Αν βέβαια, είστε αρκετά τυχερές κι έχετε ένα πρόσωπο σαν διαμάντι ή οβάλ, συγχαρητήρια!  Έχετε ένα συμμετρικό πρόσωπο κι έτσι οι επιλογές σας είναι απεριόριστες, εφόσον συμπληρώνουν το σχέδιο του νυφικού και τις αναλογίες σας.

 

Η συντακτική ομάδα του teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.