Πώς να φερθούν οι γονείς, οι κουμπάροι, οι φίλοι και οι φίλες του ζευγαριού

Πώς να φερθείτε ως οι άνθρωποι γύρω από το ζευγάρι

Παντρεύονται τα παιδιά σας, ο αδερφός ή η αδερφή σας, η καλύτερή σας φίλη ή μήπως είστε κουμπάρα στον γάμο του φίλου του άντρα σας; Ό,τι και να ισχύει από αυτά, όταν παντρεύεται ένα πολύ κοντινό σας πρόσωπο, τότε σίγουρα είστε χαρούμενοι. Είστε οι άνθρωποι γύρω από το ζευγάρι. Και θέλετε να βοηθήσετε με κάθε τρόπο. Και, φυσικά, επιθυμείτε να είστε μια λαμπερή παρουσία εκείνη την ημέρα, καθώς ίσως ανήκετε κι εσείς στους οικοδεσπότες.

Ζητήματα που πρέπει να προσέξετε αν είστε άνθρωποι γύρω από το ζευγάρι

Υπάρχουν όμως ορισμένα θέματα που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα, ώστε να μην παρεκτραπείτε χωρίς να το θέλετε. Και να μη δημιουργήσετε παρεξηγήσεις λόγω των επιλογών ή των “παρεμβολών” σας. Σκεφτείτε τι θα ενοχλούσε εσάς στο δικό σας γάμο και αποφύγετε να το κάνετε στο γάμο του γιου σας ή της αδερφής σας, για παράδειγμα.

Γονείς του ζευγαριού

Αν είστε γονείς και μπορείτε να βοηθήσετε οικονομικά τα παιδιά σας, όπως έχουμε τονίσει και σε άλλες αναφορές μας, κάντε το χωρίς να ζητάτε ανταλλάγματα. Αυτό σημαίνει, να μην επιβάλλετε τη γνώμη σας. Γιατί το μόνο που καταφέρνετε είναι να δημιουργείτε πρόβλημα στο ζευγάρι. Και παρεξηγήσεις, γκρίνια και τσακωμούς, που καμιά θέση δεν έχουν σε ένα τόσο χαρούμενο γεγονός.

Σίγουρα θέλετε όλοι να καλέσετε και κάποιους προσωπικούς γνωστούς, αλλά μην το παρακάνετε. Δεν είναι ο δικός σας γάμος. Σεβαστείτε τον αριθμό που θα σας υποδείξουν οι μελλόνυμφοι. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν καλέσετε στο τραπέζι τον κουμπάρο του πρώτου ξαδέρφου σας, που κάποτε πήγατε μια εκδρομή οικογενειακώς.

Αφήστε τον γαμπρό και τη νύφη να διευθετήσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Εκτός αν σας ζητήσουν να επέμβετε. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, κινηθείτε με βάση τις δικές τους κατευθύνσεις. Αποφύγετε να κάνετε εσείς συμφωνίες, ιδιαίτερα για οικονομικά ζητήματα. Και, φυσικά, παρουσία των μελλονύμφων μην επεμβαίνετε σε συνεννοήσεις.

Μέλλουσες πεθερές της νύφης

Αγαπημένες μέλλουσες πεθερές, θέλετε να ακολουθήσετε τις παραδόσεις και να αγοράσετε τα νυφικά παπούτσια στη νύφη σας. Μπράβο σας, είναι όμορφο να κρατάμε τις παραδόσεις. Αλλά, ζητήστε τη γνώμη της, βγείτε μαζί στα μαγαζιά και διασκεδάστε το. Γιατί είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά. Μόνο η νύφη ξέρει ποια παπούτσια ταιριάζουν με το νυφικό της και το στυλ που θέλει να έχει ο γάμος της. Αν τα διαλέξετε εσείς και δεν της αρέσουν; Και αν δεν εφαρμόζουν παρόλο που το νούμερο είναι σωστό; Τι θα γίνει αν δεν ταιριάζουν με το νυφικό και το κατάστημα δεν έχει κάποια ικανοποιητική εναλλακτική λύση;

Είστε μια από τις γυναίκες που επέλεξε η νύφη να έχει δίπλα της για την επιλογή του νυφικού; Αν ναι, τότε φροντίστε να είστε αντικειμενική στις εκτιμήσεις σας. Αν πιστεύετε έστω και μια στιγμή ότι θα νιώσετε περίεργα, ζήλια ή κάποιο άλλο αρνητικό συναίσθημα, καλύτερα αποφύγετε, διακριτικά, να τη συνοδεύσετε. Στο μυαλό σας πρέπει να έχετε αυτό που κολακεύει τη μέλλουσα νύφη και όχι αυτό που αρέσει απαραίτητα σε εσάς. Μπορεί να μην της πηγαίνει και σίγουρα δεν πρέπει να τη στεναχωρήσετε ή να την πληγώσετε. Είναι από τις πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής της.

Οι κουμπάροι

Οι κουμπάροι πλέον συνεννοούνται με το ζευγάρι για όλα όσα τους αφορούν. Αποφύγετε, λοιπόν, αν είστε κουμπάροι να κάνετε του «κεφαλιού» σας και ζητήστε τη γνώμη των μελλόνυμφων. Ο στολισμός των λαμπάδων δεν μπορεί να γίνει σε άλλο ανθοπωλείο από αυτό που έχει αναλάβει και τον υπόλοιπο στολισμό. Και αυτό θα πρέπει να το καταλάβετε και να συνεργαστείτε αρμονικά. Συνεννοηθείτε μαζί τους και για το δώρο που θα τους κάνετε. Καλύτερα ρωτήστε τι θα προτιμούσαν και θα τους ήταν πρακτικά χρήσιμο.

Η εμφάνιση της κουμπάρας

Ήρθε η ώρα να σκεφτείτε κι εσείς τι θα φορέσετε; Οπωσδήποτε OXI κάτι λευκό ή ιβουάρ που να θυμίζει νυφικό. Η μέρα αυτή ανήκει στη νύφη και τον γαμπρό. Ο δικός σας γάμος έγινε ή θα γίνει και δεν είναι ο συγκεκριμένος. Εσείς θα θέλατε να είστε νύφη και η αδερφή σας ή η κουμπάρα σας να ήταν πιο λαμπερή από εσάς; Να ήταν ντυμένη με μια λευκή, μακριά, εντυπωσιακή τουαλέτα, έχοντας στα μαλλιά της πέτρες swarovski;

Γιατί λοιπόν να στολιστείτε σαν νύφη σε ένα γάμο που δεν είναι ο δικός σας; Υπάρχουν καταπληκτικά σύνολα και τουαλέτες με μοντέρνα σχέδια για τις κουμπάρες. Σε παστέλ ή έντονα χρώματα και σε πολλά υφάσματα, που θα σας κάνουν να αισθανθείτε μοναδική, χωρίς να θυμίζετε νύφη.

Η εμφάνιση των άλλων γυναικών

Στο θέμα της εμφάνισης θα μείνουμε λίγο παραπάνω, καθώς είναι εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα, μεταξύ γυναικών κυρίως. Η «καλή» μητέρα, πεθερά, φίλη, αδερφή, κουμπάρα, οφείλει να κατανοεί, χωρίς ανάγκη άλλων αναφορών, ότι πρέπει να σεβαστεί τη νύφη και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο. Καλό θα είναι να συνεργαστεί μαζί της και να βγούνε ακόμη και παρέα για να επιλέξουν τα ρούχα που θα φορέσουν στο γάμο. Ή έστω για να καταλήξουν σε κάποιο στυλ. Έτσι, δεν θα αγοράσουν ένα φόρεμα που θα μοιάζει με το νυφικό, ειδικά αν οι ίδιες δεν το έχουν δει και δεν γνωρίζουν πώς είναι.

Μικρές, αλλά σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξουν οι άνθρωποι γύρω από το ζευγάρι

Βασικό είναι να ολοκληρώνετε όποια αποστολή σας αναθέτουν οι μελλόνυμφοι, χωρίς να βάζετε την προσωπική σας πινελιά. Να φροντίζετε να τους ρωτάτε πώς θέλουν εκείνοι να αντιδράσετε αν κάτι δεν εξελίσσεται όπως είχατε προγραμματίσει. Και φυσικά να αποφεύγετε να εμπλέκετε και άλλους ανθρώπους αν δεν είναι απαραίτητο, γιατί τότε θα υπάρξει σύγχυση και αποσυντονισμός.

Αν ξέρετε πως είστε ευάλωτοι στο ποτό, μην το παρακάνετε στη δεξίωση. Δεν θα είναι όμορφο θέαμα ο πατέρας της νύφης ή η μητέρα του γαμπρού να είναι μεθυσμένοι. Και να μην μπορούν να σταθούν επάξια ως γονείς στο γάμο των παιδιών τους. Σταματήστε εγκαίρως και ζητήστε από κάποιον δικό σας να έχει το νου του αν δεν είστε δυνατοί χαρακτήρες.

Μη κρίνετε ή σχολιάζετε τις επιλογές και αποφάσεις των μελλονύμφων σε τρίτα πρόσωπα. Είναι δικαίωμά τους να κάνουν αυτό που θέλουν. Και δεν είστε εσείς αυτοί που θα βάλετε όρους και προϋποθέσεις ή θα συζητήσετε, θέματα του γάμου τους με άλλους. Είναι οι δικοί σας άνθρωποι, σε λίγο θα είναι η γυναίκα του αδερφού σας ή του γιου σας ή ο άντρας της αδερφής σας ή ακόμα και κουμπάροι σας.

Κάντε και λίγο πίσω στους προσωπικούς εγωισμούς. Και αφήστε τους χώρο για να επιλέξουν αυτό που θα τους κάνει ευτυχισμένους. Αφού ως άνθρωποι γύρω από το ζευγάρι κι εσείς αυτό θέλετε!

Photo by Genessa Panainte on Unsplash

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.