Image

Ευχαριστήριες κάρτες

Πιστέψατε ότι το στρες του γάμου τελειώνει μετά την δεξίωση; Που τέτοια τύχη! Τώρα που επιστρέψατε από το ταξίδι του μέλιτος θα αρχίσετε να ξετυλίγετε όλα τα πακέτα από τα γαμήλια δώρα. Αυτή η διαδικασία όμως πρέπει να συνοδευτεί και με ευχαριστήριες κάρτες. Η διαδικασία αυτή, το να γράψετε προσωπικά ευχαριστήρια μηνύματα σε όλους δεν είναι και πάρα πολύ εύκολη υπόθεση.

Προετοιμασία που απαιτείται πριν γράψετε τις ευχαριστήριες κάρτες

Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Κρατήστε στο μυαλό σας ότι οι ευχαριστήριες κάρτες είναι μια διαδικασία που έχει την βάση της στις λίστες των προσκεκλημένων του γάμου. Πριν ξεκινήσετε να ανοίγετε τα κουτιά και τα φάκελα των δώρων, τυπώστε μια καινούργια λίστα αυτών των καλεσμένων και έχετε την δίπλα σας. Σημειώστε ποιος σας έφερε το κάθε δώρο και τι σας δώρισε!

Ξεκινήστε με τα απαραίτητα εργαλεία

Φτιάξτε έναν ωραίο χώρο που θα ξεκινήσετε την δημιουργία των καρτών. Επιλέξτε έναν τύπο και ένα χρώμα χαρτιού ή κάρτας που σας αρέσει και που σας αντιπροσωπεύει. Ακόμα καλύτερα μπορείτε να προσωποποιήσετε το χαρτί χαράσσοντας τα μονογράμματα σας επάνω. Μπορείτε επίσης να συνεχίσετε βάση του concept του γάμου σας.

Εξοπλιστείτε με ποιοτικά στυλό που σας αρέσει να γράφετε και θα κάνουν την γραφή σας καλύτερη.

Τι πρέπει να έχετε στο μυαλό σας γράφοντας τα ευχαριστήρια

Σκεφτείτε το εξής. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Η πρώτη είναι να γράψετε κάτι κοινό για όλους εκείνους που σας πρόσφεραν ένα δώρο και έτσι τελειώνετε γρήγορα. Υπάρχει βέβαια και η δεύτερη περίπτωση (εμείς αυτή προτείνουμε) που θα πρέπει να γράψετε κάτι ξεχωριστό για τον καθένα, από αυτούς που σας πρόσφεραν την αγάπη τους. Εάν πάλι έχετε πάρα πολλούς καλεσμένους και αυτό είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί από θέμα χρόνου, μπορείτε να «σπάσετε» αυτή την διαδικασία σε δύο μέρη. Να ξεχωρίσετε αυτούς για τους οποίους τους αξίζει ένα περισσότερο προσωπικό μήνυμα και αυτούς που μια τυπική ευχαριστήρια κάρτα είναι αρκετή.

Για αυτούς λοιπόν που τους αξίζει το κάτι παραπάνω πρέπει να δώσετε προσοχή για ότι τους αναφέρεται. Μην εκφράσετε διαφορετικά συναισθήματα εάν κάποιος σας χάρισε ένα πολύ ακριβό δώρο ή ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από κάποιον που σας χάρισε ένα ζευγάρι κεντητές χειροποίητες μαξιλαροθήκες, που πιθανώς να τις έφτιαξε και το ίδιο άτομο. Το δώρο είτε είναι μικρό ή μεγάλο, παραμένει Δώρο!

Μην προσπαθήσετε να τα γράψετε όλα αμέσως. Απλά δεν είναι δυνατόν. Βάλτε έναν ημερήσιο στόχο και προσπαθήστε να τον πετύχετε. Έτσι θα κουραστείτε και λιγότερο. Δεν είναι ανάγκη να βάζετε προτεραιότητες σε άτομα.

Τα περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν οι νύφες να γράφουν για τους δικούς τους καλεσμένους και ο γαμπρός για τους δικούς του.

Υπάρχει ένας κανόνας. Για τα δώρα που παρελήφθησαν πριν τον γάμο, στείλτε μια ευχαριστήρια κάρτα μέσα σε 2 εβδομάδες από την ημέρα την παραλαβής τους. Για όσα δώρα δόθηκαν κατά την ημέρα του γάμου, το διάστημα του ενός μήνα είναι ιδανικό ή αμέσως μετά την επιστροφή σας από το ταξίδι. Εάν ξεπεράσετε αυτό το χρονικό όριο δεν πειράζει αρκεί να γίνει μέσα σε 2 μήνες από τον γάμο.

Στην λίστα των ονομάτων μην ξεχάσετε να περιγράψετε σύντομα το Δώρο που σας έδωσε ο καθένας, ώστε να μην μπλεχτείτε. Δεν πρόκειται να βγάλετε άκρη εάν δεν σημειώνετε, διότι μετά το 18ο βάζο της θείας Γιώτας, θα έχετε χάσει τον προσανατολισμό σας. Να είστε σαφείς στην μάρκα, στην ποιότητα και στο αποστολέα.

Εάν το δώρο είναι χρήματα, σημειώστε πώς σκοπεύετε να τα αξιοποιήσετε. Θυμηθείτε ότι το ποσό για άλλους μπορεί να είναι μεγάλο και για άλλους μικρό , αλλά πάντα είναι αξιοσέβαστο, για όλους και θα πρέπει να τους ευχαριστήσετε για την γενναιοδωρία τους.

Δώστε προσωπικότητα στο μήνυμα. Σαν να είναι ένα μήνυμα που θα το παραλαμβάνετε εσείς και δεν θα θέλατε να είναι καθόλου βαρετό. Συνδυάστε λίγο συναίσθημα, λίγο ενθουσιασμό, καθώς θα αναφέρεστε στο άτομο. Αυτό σίγουρα θα κάνει τον παραλήπτη να χαμογελάσει και να ευχαριστηθεί από την κίνηση σας.

Κάντε το προσωπικό. Μπορείτε επίσης να αναφέρετε ένα γεγονός στην κάρτα σας, να δείξετε την συμμετοχή του καλεσμένου στον προγραμματισμό της νέας σας οικογένειας, την βοήθεια του στην πρόοδο των σχεδίων σας, την οικογενειακή σας φιλία ή κάτι αστείο που συνέβη στον γάμο.

Σημειώστε διπλά σε κάθε καλεσμένο στη λίστα, στον οποίο ήδη γράψατε την κάρτα και την αποστείλλατε, ότι η αποστολή σας τελείωσε!

Η συντακτική ομάδα του Τέλειος Γάμος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.