Συνταγές Μαγειρικής

Φιλέτα μοσχαριού με σάλτσα μαυροδάφνης

Image

Για να ετοιμάσετε ένα ιδιαίτερο γεύμα για δύο για μια ρομαντική περίσταση ή για να εντυπωσιάσετε ένα φιλικό ζευγάρι ή τους κουμπάρους σας κάνοντάς τους το τραπέζι, έχουμε να σας προτείνουμε μια πεντανόστιμη συνταγή. Τα μοσχαρίσια φιλέτα γαρνιρισμένα με σάλτσα μαυροδάφνης που μπορείτε να συνοδέψετε άριστα με ψητές πατάτες, πουρέ ή βραστά λαχανικά.

Θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή, την ποιότητα του κρέατος, στο κατάλληλο κόψιμό του από τον κρεοπώλη, στο σωστό ψήσιμό του και φυσικά στη σάλτσα μαυροδάφνης που θα πρέπει να είναι «δεμένη».



Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:


(Για 4 μερίδες)

16 φιλέτα από ουρά μοσχαριού (μέτρια σε μέγεθος)

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο γάλακτος

1 μέτριο κρεμμύδι
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 ½  ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
Λίγο ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο


Δημιουργείστε
:

Πλύνετε καλά το κρέας και αλατοπιπερώστε το και από τις δύο πλευρές. Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και αν χρειάζεται λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε τα φιλέτα για να σωταριστούν πρώτα από τη μία πλευρά και μόλις είναι ψημένα όσο θέλετε, αλλάξτε τους πλευρά. Μην τα γυρίζετε συνεχώς γιατί το κρέας έτσι χάνει τα υγρά του.

{loadposition banner_con}


Μόλις τα φιλέτα ψηθούν τα βγάζετε από το τηγάνι, αφαιρείτε το λάδι και προσθέτετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και στη συνέχεια το κρεμμύδι που θα έχετε ψιλοκόψει, αφήνοντάς το να ροδίσει. Σβήνετε με τη μαυροδάφνη και αφήνετε 2-3 λεπτά να βράσει. Προσθέτετε λίγο αλάτι,  λίγο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Τέλος προσθέτετε σιγά – σιγά περίπου 1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλεύρι ή λιγότερο για να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος περνάτε τη σάλτσα από σουρωτήρι για να μείνει μόνο ο ζωμός με όλες τις γεύσεις του.


Σερβίρετε σε μεγάλο πιάτο 4 φιλετάκια ανά μερίδα, τα περιχύνετε με σάλτσα και συνοδεύετε με πουρέ, πατάτες ψητές ή βραστά λαχανικά που θα έχετε προετοιμάσει.


Καλή επιτυχία!


Για το
www.teleiosgamos.gr

Χριστίνα Καραμέρη

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.