προτασεις για έναν υγιή γάμο

Φροντίστε το γάμο σας!!!

Τα έχετε σκεφτεί όλα; Σκεφτείτε ξανά. Μην αφήνετε κοινά λάθη να καταστρέψουν το γαμήλιο παράδεισό σας.

Λάθος Νο 1: Αγνοείτε τα χρέη σας

Σίγουρα δεν είναι ρομαντικό, αλλά υπάρχουν πολλές οικονομικές υποχρεώσεις το πρώτο χρόνο του γαμήλιου βίου σας, ειδικά αν θέλετε να αγοράσετε δικό σας σπίτι σε μερικά χρόνια. Τα χρήματα είναι το Νο 1 πρόβλημα για το οποίο καβγαδίζουν τα ζευγάρια (και φτάνουν και στο διαζύγιο). Η εξέταση αυτού του ευερέθιστου θέματος είναι τώρα βασική.

Πρόταση του Τέλειος Γάμος

 •    Φροντίστε το γαμήλιο χρέος σας το συντομότερο δυνατό! Διαφορετικά θα έχετε μελλοντικά ένα επιπλέον οικονομικό βάρος.
 •    Πείτε ο ένας στον άλλον τα προσωπικά σας χρέη, γιατί ευτυχώς ή δυστυχώς, τα έχετε παντρευτεί!
 •    Οργανώστε ένα οικονομικό πλάνο για το μέλλον σας.

Λάθος Νο 2: Απομακρύνεστε από τους φίλους σας

Οι καλοί φίλοι συμβάλλουν στην επιτυχία ενός γάμου, επομένως χρειάζεται να τους κρατήσετε κοντά σας (ακόμη και τους εργένηδες και τους ανύπαντρους). Μην κρυφτείτε με την αγαπούλα σας στον παντρεμένο κόσμο σας!

Τρεις κοινοί τρόποι που απομακρύνεστε από τους καλύτερούς σας φίλους:

 • Τους αγνοείτε (είναι εντάξει για ένα μήνα, αλλά μετά ξαναγυρίστε κοντά τους).
 • Τους πιέζετε να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας, να παντρευτούν.
 • Τους αναφέρετε συνεχώς πόσο έχει αλλάξει η ζωή σας.

Πρόταση του Τέλειος Γάμος

Να τους ξεκαθαρίσετε νωρίς ότι παραμένουν και εκείνοι μέρος της ζωής σας.  Προσκαλέστε τους στο σπίτι σας, βγείτε έξω μαζί τους (και χωρίς σύζυγο), και συνεχίστε να είσαστε κοινωνικοί, ακόμα κι αν το πρόγραμμά σας είναι σφιχτό.

Λάθος Νο 3: Έλλειψη sex

Το sex είναι απίστευτα σημαντικό σε έναν καλό γάμο. Αλλά πάνω από 60% των νεόνυμφων, σε διάφορες έρευνες, περνούσαν ήδη μια αποχή από το sex!

Τρεις λόγοι «γιατί»:

 1.  Είσαστε και οι δύο πολυάσχολοι.
 2. Δεν έχετε αρκετή αυτοπεποίθηση.
 3.  Διαφέρετε στο ποσοστό ικανοποίησης.

Πρόταση του Τέλειος Γάμος

 • Ξεκινήστε το sex, ακόμη κι αν δεν αισθάνεστε τέτοια επιθυμία. Αν συνηθίζετε να το έχετε, θα αρχίσετε να το θέλετε περισσότερο και θα σας αρέσει περισσότερο! Προγραμματίστε το sex. Δεν θα πρέπει να είναι η τελευταία σας σκέψη.
 • Συζητήστε για sex. Αντιμετωπίστε την κατάσταση τώρα, και αισθανθείτε άνετα να μιλάτε για αυτήν.
 • Να είσαστε σε διάθεση. Προσπαθήστε να κρατήσετε τα πράγματα λίγο προκλητικά και sexy μεταξύ σας, και μην υποτιμήσετε ποτέ τη δύναμη του φλερτ (στείλετε ένα προκλητικό email κατά τη διάρκεια της ημέρας).

Λάθος Νο 4: Δεν προσέχετε τον εαυτό σας

Ναι, εννοούμε την απόκτηση βάρους. Οι νεόνυμφοι αποκτούν κάποια παραπανίσια κιλά, αρχίζοντας από το μήνα του μέλιτος και δεν καταβάλουν καμιά προσπάθεια για να τα χάσουν,γιατί ποιον ενοχλεί; Ίσως το αγαπημένο σας ταίρι!

Τρεις γνωστές αιτίες:

 1. Δεν κινείστε.
 2. Αγαπάτε το σπίτι, τα νοστιμότατα και πλούσια γεύματα.
 3.  Είσαστε πάρα πολύ απασχολημένοι για να προσέξετε τι τρώτε ή να τρέχετε στα γυμναστήρια.

Πρόταση του Τέλειος Γάμος

 •    Οργανώστε ένα πλάνο για να γυμναζόσαστε μαζί ή τουλάχιστον σεβαστείτε τους στόχους ο ένας του άλλου. (Η αγαπημένη μας δραστηριότητα καψίματος θερμίδων: το sex.)
 •    Δώστε στον εαυτό σας ένα βραβείο, το μπικίνι που πάντα ονειρευόσασταν;
 •    Επιδιώξτε την υποστήριξη. Παρακινήστε ο ένας τον άλλον. Ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον, χωρίς κριτική.

Λάθος Νο 5: Αφήνετε τους άλλους να επεμβαίνουν στη σχέση σας

Το 50% των ζευγαριών έχουν αυτό το πρόβλημα. Και το πρόβλημα αυτό γίνεται χειρότερο με τον καιρό και με την έλευση των μωρών και άλλων περιπλοκών.

Κοινές αιτίες:

 Είναι ένας μεταβατικός χρόνος για τους γονείς σας, που προσπαθούν να κρατήσουν κοντά τα παιδιά τους με κάθε τρόπο, όταν δημιουργούν τη δική τους οικογένεια. Είναι επίσης ένας μεταβατικός χρόνος για εσάς, οι γονείς σας μπορεί να είναι περισσότερο συναισθηματικοί, αλλά δεν θέλετε να κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Πολλές φορές είναι αρκετά δύσκολο να έχετε τη δική σας οικογένεια. Αντιμετωπίστε το! Αναλάβετε τις ευθύνες σας!

Πρόταση του Τέλειος Γάμος

 • Να είσαστε πολύ σαφείς για οποιαδήποτε όρια (παράδειγμα: οργανώστε ένα πρόγραμμα για τις διακοπές) για να αποφύγετε λανθασμένες και ψεύτικες προσδοκίες.
 • Ποτέ να μην κακολογείτε ο ένας την οικογένεια του άλλου… ακόμα κι αν ο σύζυγός σας παραπονιέται για τους δικούς του. Δεν είναι το ίδιο να ακούει τα δικά σας παράπονα για εκείνους και το ίδιο να τα ομολογεί ο ίδιος. Υποστηρίξτε τα συναισθήματα του, αλλά μην προσθέσετε τίποτε από τα δικά σας.

Λάθος Νο 6: Δίκαοι καβγάδες

Μην σκεφτείτε ότι είναι όλα εντάξει τώρα που παντρεύεστε. Οι διαφωνίες είναι αναπόφευκτες, αλλά δεν χρειάζονται τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Πιστέψτε το ή όχι, υπάρχουν κανόνες για δίκαιους καβγάδες.

Πρόταση του Τέλειος Γάμος

 •  Επιλέξτε τις διαμάχες σας. Μην καβγαδίζετε χωρίς νόημα.
 • Όταν νιώθετε εκτός εαυτού, βγείτε έξω και περπατήστε. Σε μερικά λεπτά θα έχετε ηρεμήσει και θα νιώθετε καλύτερα. Σίγουρα δεν θα θέλετε να πείτε κάτι για το οποίο μετά θα μετανιώσετε.
 • Κάνετε το πρώτο βήμα. Είναι οπωσδήποτε το καλύτερο μέρος, σωστά; Αποφύγετε τα προκαταρκτικά και πηγαίνετε κατ’ ευθείαν για sex.

Λάθος Νο 7: Βασανίζεστε για το επόμενο βήμα, το μωρό

Οι νεόνυμφοι βασανίζονται για το επόμενο σημαντικό βήμα της ζωής τους και ξεχνούν το παρόν. Πολλά ζευγάρια αποκτούν το πρώτο παιδί τους πολύ αργότερα από ότι θα ήθελαν και χάνουν μοναδικές στιγμές.

Πρόταση του Τέλειος Γάμος

 • Εστιάστε στη σχέση σας. Απολαύστε τον εδώ-και-τώρα χρόνο που έχετε από κοινού. Γευτείτε τις στιγμές όταν δεν θα είναι απαραίτητο να σηκωθείτε στις 4 το πρωί για να ταΐσετε το μωρό σας.
 • Χτίστε τα θεμέλια. Προετοιμαστείτε για το μεγάλωμα της οικογένειά σας, που ίσως να είναι μακριά, στο μέλλον, χωρίς να σας βασανίζει αυτή η ιδέα και χαρείτε συγχρόνως τον ερωτά σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.