Prosklitiria gamou wedding invitations

Ο γάμος θέλει φροντίδα από το πρώτο … προσκλητήριο

Όπως ίσως καταλάβατε το θέμα που μας απασχολεί στις παρακάτω γραμμές είναι τα προσκλητήρια και όλα όσα πρέπει να προσέξουμε γύρω από αυτά.

Τι να προσέξετε πριν επιλέξετε τα προσκλητήρια γάμου

Δώστε καταρχήν σημασία στον τύπο του χαρτιού, στο χρώμα, στην υφή, στο βάρος, στο μέγεθος και στο μοτίβο (αν υπάρχει). Κάθε ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν τη σημασία τους. Είναι ωραίο να ταιριάζει το προσκλητήριο με το ύφος και το στυλ του γαμου, αλλά θα πρέπει να τηρούνται οι ισορροπίες, για να μη φορτώσετε το προσκλητήριο με περισσότερα στοιχεία από όσα μπορεί να αντέξει.

Προτιμήστε συνδυασμούς ως 3 χρωμάτων, με το βασικό να είναι κατά προτίμηση γήινο. Τα έντονα χρώματα χρησιμοποιήστε τα ως πινελιές, για το εξωτερικό φύλλο της πρόσκλησης, ή επιλέξτε τα για τον φάκελο. Αποφύγετέ τα ως φόντο του κειμένου. Αποφύγετε και τα μοτίβα ως φόντο του κειμένου, ώστε να μην επηρεάζεται από οτιδήποτε η ανάγνωση του.

Ο τύπος, το βάρος και η υφή του χαρτιού έχουν σημασία για την εκτύπωση του κειμένου, γι’ αυτό μην αμελήσετε να ενημερωθείτε αναλυτικά από τον τυπογράφο σας.

Το μέγεθος, καθώς και το βάρος έχουν μεγάλη σημασία στην περίπτωση που ταχυδρομήσετε τα προσκλητήρια. Έχουν σημασία όμως και για το πόσο εύχρηστα θα είναι στα χέρια των καλεσμένων σας. Πόσο εύκολα θα έπαιρνε μαζί του μια τεράστια πρόσκληση ένας καλεσμένος, ώστε να έχει άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες της την ημέρα του γάμου σας;

Δώστε σωστά την παραγγελία σας για τα προσκλητήρια γάμου

Παραγγείλτε τον σωστό αριθμό προσκλητηρίων προσαυξημένο κατά 5% για παν ενδεχόμενο. Η λίστα καλεσμένων θα πρέπει να είναι και σε μορφή ανά οικογένεια ή ανά σπίτι, για να γνωρίζετε τον αριθμό των προσκλητηρίων που χρειάζεστε. Μερικά παραπάνω είναι απαραίτητο να τα συμπεριλάβετε στην παραγγελία σας, για να μη χρειαστεί στην πορεία να κάνετε συμπληρωματική παραγγελία, αν προκύψουν αλλαγές στις λίστες καλεσμένων.

Προμηθευτείτε 5% περισσότερους φακέλους από τον αριθμό των προσκλητηρίων, για να καλύψετε πιθανά λάθη που ίσως γίνουν στη γραφή των ονομάτων και των διευθύνσεων.

Δώστε στην ίδια παραγγελία και τον αριθμό άλλων καρτών που θα συμπεριληφθούν στον ίδιο φάκελο, όπως η πρόσκληση για τη δεξίωση ή η κάρτα για τη λίστα γάμου. Φροντίστε και σε αυτή την περίπτωση να προσαυξήσετε τον αριθμό κατά 5-10% για αλλαγές που θα αποφασίσετε στην πορεία.

Δώστε σημασία στο κείμενο του προσκλητηρίου

Επιλέξτε με προσοχή την γραμματοσειρά και το χρώμα του κειμένου σε σχέση με το φόντο στο οποίο θα εκτυπωθεί, καθώς και με την υφή του χαρτιού. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσετε και στα νούμερα. Αν στην γραμματοσειρά που επιλέξετε δεν είναι ευανάγνωστοι οι αριθμοί, τότε διαλέξτε διαφορετική γραμματοσειρά για τα νούμερα ή επιλέξτε γενικά κάποια άλλη γραμματοσειρά.

Διαβάστε αρκετές φορές με μεγάλη προσοχή το δοκίμιο (proof) πριν το εγκρίνετε και δώστε το να το διαβάσει κι ένα τουλάχιστον ουδέτερο πρόσωπο. Δεν θα θέλατε τα προσκλητήρια σας να φτάσουν στα χέρια των καλεσμένων σας με ένα ορθογραφικό λάθος, με ένα λάθος σε κάποιο όνομα, ή με ένα λάθος νούμερο στο τηλέφωνό σας.

Προετοιμασία και αποστολή προσκλητηρίων γάμου

Μην αφήσετε τα προσκλητήρια για την τελευταία ώρα. Οργανωθείτε έγκαιρα, οργανώστε τις λίστες καλεσμένων, προμηθευτείτε την απαραίτητη γραφική ύλη και προγραμματίστε μερικά απογεύματα για να τα ετοιμάσετε. Γράψτε με προσοχή και ηρεμία, χωρίς βιασύνη, φροντίζοντας να σχηματίζετε όμορφα γράμματα σε ευθεία γραμμή. Η χρήση ενός χάρακα την ώρα που γράφετε τα ονόματα, ίσως σας βοηθήσει περισσότερο από όσο φαντάζεστε. Ζητήστε βοήθεια μόνο από ανθρώπους που γράφουν με καλοσχηματισμένα γράμματα και είναι προσεκτικοί. Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα μπορείτε να αναθέσετε αυτή τη δουλειά σε κάποιον επαγγελματία ή ακόμη και σε έναν καλλιγράφο, αν είστε υποστηρικτές της καλλιγραφίας.

Πριν κλείσετε τους φακέλους σιγουρευτείτε ότι έχετε βάλει μέσα το προκλητήριο και όποια άλλη κάρτα χρειάζεται κατά περίπτωση.

Καλό είναι να αποστείλετε ή να μοιράσετε τα προκλητήρια τουλάχιστον 3 εβδομάδες ή και ένα μήνα πριν τον γάμο σας, ανάλογα και με την περίοδο.

Πριν αγοράσετε γραμματόσημα ζυγίστε ένα έτοιμο προσκλητήριο και προμηθευτείτε τα σωστής αξίας γραμματόσημα.

Κλείνοντας πρέπει να σας συμβουλέψουμε για κάτι ακόμη σημαντικό. Ζητήστε από τους καλεσμένους σας να σας απαντήσουν για την παρουσία τους, δίνοντας περιθώριο από την λήψη του προσκλητηρίου μέχρι μια εβδομάδα πριν τον γάμο. Σε όσους δεν το κάνουν, τηλεφωνήστε εσείς το συντομότερο για να μπορέσετε να οργανώσετε τις τελευταίες σημαντικές λεπτομέρειες του γάμου σας.

Για το Τέλειος Γάμος
Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.