Αρχική » Δεξίωση » Catering Δεξίωσης » Γλυκιές Ιδέες & Συμβουλές για τις Γαμήλιες Τούρτες
Ιδέες & Συμβουλές για τις γαμήλιες τούρτες

Γλυκιές Ιδέες & Συμβουλές για τις Γαμήλιες Τούρτες

Η διακόσμηση της γαμήλιας τούρτας έχει γίνει συνώνυμη της δημιουργίας ενός έργου τέχνης, με τους ζαχαροπλάστες να συνδυάζουν, τις ιδέες και το ταλέντο τους με το γούστο των πελατών – μελλόνυμφων, δημιουργώντας συναρπαστικές τούρτες γάμου. Η δροσερή, συνήθως τριών επιπέδων, γαμήλια τούρτα, με topping μια διασκεδαστική φιγούρα του γαμπρού και της νύφης, είναι το συνηθέστερο επιδόρπιο στη γαμήλια δεξίωση.

Πως άλλαξαν τα δεδομένα, για τις γαμήλιες τούρτες, των προηγούμενων δεκαετιών και που οφείλεται αυτό;

Οι επαγγελματίες του είδους συνειδητοποίησαν, τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας, ότι όπως επιθυμείτε ο γάμος σας να είναι μοναδικός, ξεχωριστός από κάθε άλλο και να αντικατοπτρίζει τις προσωπικότητές σας, το ίδιο θα πρέπει να πετύχουν και οι ίδιοι για την γαμήλια τούρτα που θα δημιουργήσουν για εσάς και τον γάμο σας.  Το διαδίκτυο και η εξοικείωση που έχουν οι νεαρές ηλικίες με αυτό, στις οποίες ανήκει και το μεγαλύτερο ποσοστό των ζευγαριών που οδεύουν προς τον γάμο τους, έφερε πολλές ιδέες και σχέδια απο κάθε μέρος του κόσμου στις οθόνες των υπολογιστών τους. Έτσι και τα μελλόνυμφα ζευγάρια, ζητούν από τους επαγγελματίες να υλοποιήσουν φρέσκιες ιδέες. Επειδή λοιπον οι πηγές πληροφόρησης αυξήθηκαν, επειδή έσπασαν τα στενά σύνορα μιας μικρής χώρας, όπως η Ελλάδα και οι ιδέες, οι παραστάσεις και οι εικόνες βρήκαν διαδρομές για να ταξιδέψουν μέσω του Internet, τα ζευγάρια ζητούν νέες παρασκευές, αλλά και οι ενημερωμένοι επαγγελματίες εμπλουτίζουν την γκάμα που παρουσιάζουν και μπορούν να δημιουργήσουν.

Τελικά υπάρχουν δεδομένα για τις γαμήλιες τούρτες;

Σήμερα η γαμήλια τούρτα δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο ή γεύση, που να επιβάλλεται να εφαρμοστούν. Από Grand Marnier ως σοκoλατίνα και από μους πορτοκάλι μέχρι τζελ με φρούτα, υπάρχουν γεύσεις και σχέδια, που δεν είχατε πριν φανταστεί. Εάν αγαπάτε την παράδοση, η λευκή τούρτα με κρέμα και σαντιγί, θα βρίσκεται πρώτη στην προτίμησή σας. Μπορεί να είναι διακοσμημένη με αληθινά λουλούδια ή με λουλούδια-ζαχαρωτά. Μπορείτε βέβαια να έχετε και τις δικές σας εμπνεύσεις στολισμού, που έχετε τη δυνατότητα να τις διευρύνετε, από το Internet, από βιβλία ή και περιοδικά. Οι γεύσεις γαμήλιας τούρτας είναι διαθέσιμες σε ευρεία ποικιλία, με σοκολάτα, με διάφορες γαρνιτούρες και οι διακοσμήσεις αμέτρητες, με εντυπωσιακά κατακόκκινα λουλούδια ή με θαλασσινά στοιχεία και ότι άλλο ταιριάζει στο θέμα του γάμου σας. Επιλέξτε μια γεύση που θα βασίζεται στην απόλαυση και  όχι απαραίτητα στην παράδοση και δεν θα το μετανιώσετε. Να θυμάστε ότι το γλασάρισμα, η κρούστα από ζάχαρη και οι γαρνιτούρες εμπλουτίζουν επίσης τις γεύσεις.

Ιδέες για τη γαμήλια τούρτα, που δεν πρέπει να προσπεράσετε

Γευστικές Ιδέες για την τούρτα γάμου

Ουσιαστικά οποιοδήποτε παρασκευή γαμήλιας τούρτας είναι δυνατή. Από μια δροσερή τούρτα με φρούτα μέχρι την τούρτα με πλούσια και απολαυστική μους. Δεν μπορείτε να αποφασίσετε σε μία μόνο εύγευστη γέμιση; Επιλέξτε περισσότερες και χρησιμοποιήστε μία διαφορετική γεύση σε κάθε επίπεδο!

Ιδέες εμφάνισης για την τούρτα γάμου

Έχετε μεγάλη γκάμα επιλογών και για τα σχήματα της γαμήλιας τούρτας σας. Καρδιές, τετράγωνες, εξάγωνες και κυκλικές είναι ενδιαφέροντα σχήματα για τη δική σας γαμήλια τούρτα. Μεγάλη αποδοχή γνωρίζουν επίσης και οι τούρτες με ακανόνιστο σχήμα ή αυτές που σε κάθε επίπεδο αλλάζει και το σχήμα τους. Έτσι,  μπορούμε να δούμε  τετράγωνο σχήμα στο πρώτο επίπεδο – βάση, στρογγυλό σχήμα στο δεύτερο και κυλινδρικό μεγαλύτερου πάχους στο τρίτο και ψηλότερο επίπεδο. Η διακόσμηση της τούρτας είναι ένα άλλο στοιχείο, το οποίο προσφέρει χαρακτήρα και προσωπικότητα τελικό αποτέλεσμα. Φιόγκοι, πέρλες, χάντρες, τούλια, δαντέλες και πολύχρωμες κορδέλες προσθέτουν μια γιορτινή νότα σε κάθε τούρτα.

Τι να λάβετε υπ’ όψιν για να επιλέξετε επαγγελματία για την τούρτα του γάμου

Όταν βρίσκεστε στο στάδιο επιλογής του επαγγελματία – ζαχαροπλάστη, είναι σημαντικό να βρείτε εκείνον με τον οποίο θα μπορείτε να συνεργαστείτε. Ορισμένοι ζαχαροπλάστες μπορούν να παρασκευάσουν μερικά μόνο είδη τούρτας και αν εσείς επιθυμείτε κάτι άλλο, να μην μπορείτε να εξυπηρετηθείτε. Κάντε έρευνα αγοράς μέσω Internet και περιοδικών, ζητήστε προτάσεις απο το Catering που θα συνεργαστείτε, ακολουθήστε τη μέθοδο “από στόμα σε στόμα” και ανακαλύψετε ξεχωριστούς επαγγελματίες που θα παρασκευάσουν την τέλεια τούρτα για την περίπτωσή σας. Ρωτήστε γνωστά σας παντρεμένα ζευγάρια, τα οποία έχουν μείνει ευχαριστημένα από τη γαμήλια τούρτα τους. και δοκιμάστε την τούρτα σε όλους τους γάμους που θα βρεθείτε ως καλεσμένοι για να πάρετε ιδέες για τη σύνθεσή της. Είναι βέβαια σημαντικό να βρείτε έναν ζαχαροπλάστης που θα σας παρέχει δείγματα, τα οποία προφανώς μπορεί να δημιουργήσει με επιτυχία, αλλά και να δοκιμάσετε διάφορες γεύσεις, γλασαρίσματα και γαρνιτούρες. Οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν άλμπουμ με τούρτες που έχουν παρασκευάσει για άλλους γάμους και από εκεί διαλέγετε τη δική σας.

Πως θα συμπεριφερθείτε σε μια συνάντηση με τον ζαχαροπλάστη, τι να προσέξετε και τι να ρωτήσετε

Μην αφήνετε απορίες σας αναπάντητες, ακόμη και αν πιστεύετε ότι θα σας “κοροϊδέψουν” για την ερώτησή σας. Ρωτήστε τι ισχύει για την μεταφορά και την παράδοση της τούρτας. Μάθετε αν υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις για τις ειδικές γαρνιτούρες ή τις περίτεχνες διακοσμήσεις, ή αν η τιμή του κιλού παραμένει ίδια ανεξάρτητα από τη διακόσμηση που θα επιλέξετε. Επιβεβαιώστε φυσικά αν η χρέωση γίνεται με το κιλό και όχι με κάποιο άλλο τρόπο ή συνδυαστικά με κάποιους άλλους παράγοντες. Θα πρέπει επίσης να ρωτήσετε τι κομμάτι υπολογίζεται για κάθε καλεσμένο και αν  το μέγεθός του σχετίζεται με το βάρος της τούρτας και πως (συνήθως υπολογίζονται 100 γρ ανά καλεσμένο).

Τι να κάνετε μόλις βρείτε τον κατάλληλο επαγγελματία που θα παρασκευάσει την γαμήλια τούρτα σας

Μόλις βρείτε τον ιδανικό ζαχαροπλάστη, κλείστε άμεσα την ημερομηνία και καταγράψτε ό, τι ακριβώς περιλαμβάνει η συμφωνία σας, ως προς τις γεύσεις, το σχήμα, τη διακόσμηση, το βάρος, τα επίπεδα, την τιμή, την παράδοση κλπ. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν θέλετε να προσθέσετε αργότερα κάτι στη διακόσμησή της ή να τροποποιήσετε την εμφάνισή της, γιατί μέσα σε λογικά πλαίσια κάτι τέτοιο επιτρέπεται συνήθως.  Για το λόγο αυτό και για να είστε βέβαιη, ζητήστε μια σαφή απάντηση απο τον επαγγελματία που έχετε απέναντί σας, για το τι ακριβώς μπορεί να τροποποιηθεί, χωρίς να αλλάξει η αρχική συμφωνία και μέχρι πότε έχετε περιθώριο να ζητήσετε κάποια άλλαγη, εφόσον χρειαστεί. Τα toppings έχουν γίνει πολύ πιο δημοφιλή τελευταία, καθώς τα σχέδιά τους έχουν εμπλουτιστεί σε μεγάλο βαθμό. Συμφωνήστε για το topping της δικής σας τούρτας και ζητήστε τη βοήθεια του επαγγελματία για να ανακαλύψετε αυτό πραγματικά που σας εκφράζει. Διευκρινείστε ότι αυτό θα μείνει στα χέρια σας, ως ενθύμιο. Μετά από όλα αυτά μπορείτε να ησυχάσετε!

Η συντακτική ομάδα του www.teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.