Συνταγές Μαγειρικής

Γλυκό: Πανακότα

panakota alsos nymfon

Για το γλυκό που θα ολοκληρώσει το γιορτινό γεύμα, το Άλσος Νυμφών προτείνει πανακότα και μοιράζεται μαζί μας την συνταγή. Ωραία και δροσερή επιλογή για να τελειώσει ευχάριστα το τραπέζι, όπως ακριβώς ξεκίνησε.

Μια καρδιά από … πανακότα   

Υλικά για την πανακότα (για 4 άτομα)

850 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

150 ml φρέσκο γάλα

4 τεμ. φύλλο ζελατίνης ζαχαροπλαστικής

20 ml  μαστίχα Χίου λικέρ

250 gr ζάχαρη

Υλικά για το σιρόπι

150 gr ζάχαρη

30 ml νερό

150 ml κρέμα γάλακτος 35%

{loadposition banner_con}Εκτέλεση της συνταγής

Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Στο τέλος δυναμώνουμε την φωτιά μας και αποσύρουμε λίγο πριν φτάσει το μείγμα σε σημείο βρασμού. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια πανακότας ή σε φόρμα του κέικ.

Φτιάξτε το σιρόπι

Βάζουμε το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να βράσει καλά και όταν πάρει ένα σκούρο χρώμα καραμέλας, σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε αμέσως από την φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα.

Η πανακότα συντηρείται εκτός ψυγείου.

Ευχαριστούμε το Άλσος Νυμφών για τη συνταγή της πανακότας    

Δείτε εδώ και τη συνταγή για ψαρονέφρι με σως φραγκοστάφυλου από το Άλσος Νυμφών  

Τέλειος Γάμος

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.