Συνταγές Μαγειρικής

Γλυκό: Σοκολατένιο Μωσαϊκό με μπισκότα (χωρίς αυγά)

glyko mosaiko me biskota pti ber

Το μωσαϊκό (ή αλλιώς κορμός) με μπισκότα πτι μπερ έχω μάθει να το φτιάχνω από μικρή. Νομίζω ότι αυτό είναι το πρώτο γλυκό που οι περισσότερες μαμάδες μαθαίνουν στις κόρες τους να φτιάχνουν – ή και στους γιους τους, όπως έκανα κι εγώ με τον δικό μου – γιατί είναι εύκολο, γίνεται με απλά υλικά και η διαδικασία για να το παρασκευάσεις είναι διασκεδαστική.

Αυτή είναι μια κλασική συνταγή για σοκολατένιο μωσαϊκό με μπισκότα – χωρίς αυγά – και αν κάποιος γνωρίζει αυτή, μπορεί να κάνει δοκιμές και να πειραματιστεί με διάφορες παραλλαγές.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι

  • 250 γρ βούτυρο (1 πακέτο βιτάμ)
  • 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 2,5 κουτάλια της σούπας κακάο
  • 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ (ή όποιο μπράντυ έχετε) 
  • 1 λαδόκολλα για το τύλιγμα

Πώς παρασκευάζουμε το γλυκό

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο και αφαιρούμε από τη φωτιά μόλις

 γίνει μια λεία κρέμα.

 

Στο μεταξύ, σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.

{loadposition banner_con}Στο λιωμένο βούτυρο προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο λείο μείγμα.

Ρίχνουμε στο μείγμα τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν όλα τα μπισκότα με αυτό.

Αδειάζουμε το μείγμα με τα σοκολατένια μπισκότα με προσοχή σε μια λαδόκολλα σχηματίζοντας ένα βουναλάκι κατά μήκος (σαν να χτίζουμε) και στη συνέχεια αρχίζουμε να τυλίγουμε αργά και σφικτά τη λαδόκολλα γύρω από το “βουναλάκι” έτσι ώστε να μοιάζει με σαλάμι.

Αφού τυλίξουμε το γλυκό, το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει. Μετά από 3-4 ώρες είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε, αν και θα είναι πραγματικά τέλειο μετά τις πρώτες 12 ώρες στο ψυγείο. Θα το διαπιστώσετε την επόμενη μέρα που θα ξαναδοκιμάσετε.

Ο κορμός, το μωσαϊκό, το σαλάμι ή με όποιο άλλο όνομα το γνωρίζετε, είναι ένα γλυκό που τρώγεται καλοκαίρι και χειμώνα.

kormos salami mosaiko me mpiskota petit beurre

Εγώ βέβαια το προτιμώ τον χειμώνα, γιατί γενικά οτιδήποτε σοκολατένιο το έχω συνδέσει με τις όμορφες χειμωνιάτικες βραδιές και γιατί αυτό ειδικά το γλυκό μου θυμίζει γλυκά Χριστούγεννα από τα παιδικά μου χρόνια.

Για το Τέλειος Γάμος

Βιβή Κωτούλα 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply