Image

Η Ερωτική Πλευρά του Ανδρα Ιχθύ

Αναρωτιέστε μερικές φορές αν υπάρχει ακόμα αληθινή αγάπη σ αυτόν τον κόσμο, γιατί ακούμε συνεχώς για σεξ βία και πολιτική αναστάτωση; Ονειρεύεστε έναν άνδρα ζεστό, συμπονετικό και ευαίσθητο, και που – κοιτώντας καλόψυχα μέσα στα μάτια σας – θα σας ψιθυρίζει απαλά όλες αυτές τις λέξεις που λαχταράτε να ακούσετε; θα με κατηγορούσαν σαν μη ρεαλιστή αν δήλωνα καθαρά ότι οι Ιχθείς είναι το πιο ρομαντικό ζώδιο ολοκλήρου του Ζωδιακού, και ο καθένας θα μπορούσε να πει ότι ένας Καρκίνος ή ένας Ζυγός μπορεί να είναι το ίδιο ρομαντικοί.

Όλοι είμαστε άτομα, και κάθε ωροσκόπιο είναι μοναδικό, βασισμένο στην ημερομηνία, ώρα και τόπο γέννησης του ατόμου, κόβω το λαιμό μου και λέω ότι αν θέλετε ένα αληθινό ειδύλλιο με την παλιά σημασία της λέξης, ψάξτε για το ζώδιο των Ψαριών! Οι Ιχθείς κυβερνώνται από τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη της έμπνευσης και είναι μεταξύ των πιο δημιουργικών ανθρώπων γύρω μας (όχι απαραιτήτως οι πιο πρακτικοί).

Πρέπει να θυμάστε ότι το σύμβολο των Ιχθύων, το τελευταίο από τα υδάτινα ζώδια, είναι δύο ψάρια που κολυμπούν σε αντίθετη κατεύθυνση. Ο Ιχθύς πρέπει να διαλέξει, ενάντια στο ρεύμα προς την επιτυχία, ή ίσως το πιο εύκολο κολυμπώντας προς τα κάτω που μπορεί να οδηγήσει στο πουθενά.

Οι Αστρολόγοι γράφουν συνεχώς ότι οι Ιχθείς βλέπουν τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά, ότι κτίζουν πύργους στην άμμο, ότι αποφεύγουν την πραγματικότητα, αποφεύγουν το κύριο θέμα.

Αν γνωρίσατε έναν άνδρα που έχει τα πιο όμορφα μάτια που είδατε ποτέ, που δείχνουν να είναι ο καθρέφτης της ψυχής του· αν νοιώσατε ότι είναι πιθανώς ένας από τους πιο ευγενικούς και τρυφερούς εραστές που θα μπορούσατε ποτέ να συναντήσετε· αν έχει το ύφος ενός μικρού χαμένου αγοριού, μια γλυκιά τρωτή γοητεία που σας κάνει να θέλετε να τον προστατεύσετε, πιθανώς να έχετε μαγευτεί από έναν Ιχθύ!

Η μουσική, η ζωγραφική, ο χορός, η φωτογραφία, έχουν δώσει το μερίδιο τους στους Ιχθείς με το παραπάνω – σκεφθείτε τον Καρούσο, Σοπέν, Ρίμσκυ-Κόρσακοφ, Μιχαήλ Αγγελο, Ρενουάρ, τον Κόμη του Σνόουντον, Νιζίσκυ και Νουρέγιεφ.

Οι Ιχθείς εκφράζουν πάντα τα ρομαντικά τους συναισθήματα μ έναν ιδιαίτερο τρόπο, και ο άνδρας Ιχθύς σας σίγουρα είναι ένας αληθινός στρόβιλος ονείρων. Είναι επίσης ένας από τους πιο διαισθητικούς άνδρες που έχετε γνωρίσει ποτέ, και σύντομα θα διαβάζει τις σκέψεις σας, γι αυτό προσέξτε!

Αν σχετιστείτε με έναν Ιχθύ θα υπάρχει μια τηλεπαθητική επικοινωνία μεταξύ σας. Παρατήρησα πολλές φορές με τους φίλους μου Ιχθείς – και των δύο φύλων – ότι πάντα το νοιώθανε όταν είχα να τους πω κάτι ιδιαίτερο· ακόμα κι αν δεν είχαμε μιλήσει για καιρό, το τηλέφωνο θα χτυπούσε τη στιγμή που σκεφτόμουν ότι έπρεπε να τους τηλεφωνήσω. Δεν είναι δύσκολο να μαντέψετε το ζώδιο αυτού του εραστή ακόμα κι αν τα μάτια του δεν σας το έδειξαν.

Όταν πρωτοσυναντηθείτε ίσως να είναι πολύ ντροπαλός, κι αν είναι σε κάποιο πάρτυ πιθανώς να αφήσει τους άλλους να φλυαρούν ενώ αυτός θα σας παρατηρεί σιωπηλά. Μην ξεχνάτε ότι ίσως ψάχνει κι αυτός για την αγαπημένη των ονείρων του, και το πρόβλημα του είναι ότι είναι τόσο ιδεαλιστικός και επηρεάσιμος που μερικές φορές μπορεί να αυταπατάται στην αναζήτηση του.

Το λυπηρό με τους Ιχθείς είναι ότι αν οι αυταπάτες του έχουν συντριβεί, αν έχει υποφέρει από αρκετές ερωτικές σχέσεις, αρχίζει να παθαίνει κατάθλιψη να γίνεται αρνητικός, προσπαθώντας να βρει τρόπους να πνίξει τη λύπη του. Εδώ είναι που αρχίζει το πρόβλημα, γιατί οι Ιχθείς είναι το ζώδιο που μπορεί να καταλήξει πολύ εύκολα στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά. Για μια ακόμα φορά γενικεύω, μη νομίσετε λοιπόν ότι κάθε Ιχθύς είναι αλκοολικός ή ναρκομανής! Είναι σίγουρο ότι είχε μερικές άτυχες σχέσεις στη ζωή του, αν και, όταν ο Ιχθύς δίνει αληθινά την καρδιά του θέλει να είναι για πάντα και τοποθετεί την αγαπημένη του σε τέτοιο υψηλό βάθρο που μερικές φορές αυτή δεν μπορεί να φανεί αντάξια των ιδανικών του.

Ίσως λοιπόν πριν προχωρήσετε πάρα πέρα θα πρέπει να εξετάσετε τα κίνητρα που σας ωθούν να γνωρίσετε αυτόν τον άνδρα. Αν θέλετε μόνο να περάσετε την ώρα σας διασκεδάζοντας, σας παρακαλώ να προσπαθήσετε να μη συντρίψετε τα ιδανικά του περί αγάπης και ειδυλλίου. Εκτός κι αν το ατομικό του ωροσκόπιο δείχνει διαφορετικά, ο Ιχθύς εραστής ψάχνει για κάτι περισσότερο. Χρειάζεται μια γυναίκα που να είναι προετοιμασμένη να απολαμβάνει να κοιτά πότε-πότε μέσα από τα ροζ γυαλιά, και να τον βοηθά να διατηρήσει τα όνειρα του. Αν μόλις σας συστήσανε κάποιον και θέλετε να ελέγξετε την υποψία σας ότι μπορεί να είναι Ψάρι, ρωτήστε τον για τη δουλειά του.

Τα Ιχθυακά επαγγελματικά είναι: συγγραφέας, ηθοποιός, ποιητής, χορευτής, μουσικός, μάντης, νοσοκόμος, δάσκαλος, κοινωνικός λειτουργός, ναύτης, παπάς και φωτογράφος. Πολλοί Ιχθείς βέβαια έχουν διαφορετικά επαγγέλματα, το σίγουρο όμως είναι ότι οτιδήποτε κάνουν δεν το κάνουν για τα χρήματα, αλλά επειδή αγαπούν πραγματικά τη δουλειά. Πράγματι, ο Ιχθύς εραστής, δεν είναι ο τύπος του υλιστή που βγάζει χρήματα.

Αυτός ο άνδρας είναι συνήθως φοβερός με τα χρήματα – άσχετα από τα πόσα κερδίζει δυσκολεύεται να τα κρατήσει. Δεν είναι επειδή είναι πολύ σπάταλος, αλλά σίγουρα είναι ο τύπος του άνδρα που στέλνει μια ντουζίνα κόκκινα τριαντάφυλλα, όταν έχει έλλειμμα στην τράπεζα. Είναι καλόβολος για οποιονδήποτε εμφανίζεται με μια κακότυχη ιστορία, και ανίκανος να ισορροπήσει τους λογαριασμούς του.

Φαίνεται πάντα ότι ξοδεύει περισσότερα απ ότι κερδίζει, κι αν δεν έχει έναν καλό λογιστή έχει συνήθως πρόβλημα όταν έρχεται ο καιρός να συμπληρώσει τις εφοριακές δηλώσεις. Αρχίζετε να παίρνετε μια ιδέα για την εικόνα των Ιχθύων, αν όμως δεν είστε ακόμα σίγουρη ότι μαντέψατε σωστά, ρίξτε μια ματιά στο ντύσιμο του. Ίσως να μην είναι τόσο καλοντυμένος, όμως είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει ο συνδυασμός των χρωμάτων και των υφασμάτων που θα δείχνουν το καλλιτεχνικό του γούστο και την αίσθηση του χρώματος. Αντιπαθεί οτιδήποτε πολύ υπερβολικό και επιδεικτικό και νοιώθει άβολα με γυναίκες που είναι παραστολισμένες.

Αν δεν σας ρίξανε τα καλοσυνάτα του μάτια, τότε σίγουρα η εκλογή της κολώνιας του θα σας φέρει σε διάθεση για ειδύλλιο! Δεν θα αργήσετε να αντιληφθείτε ότι γνωρίσατε έναν άνδρα που είναι ικανός να πραγματοποιήσει πολλά από τα όνειρα σας. Είναι κάποιος που δεν θα θελήσει ποτέ ν αλλάξει σύντροφο αν έχει δίπλα του τον ιδανικό ψυχικό σύντροφο. Αλλά παρ όλο που δεν πρέπει να υποτιμηθεί η διαίσθηση και η σοφία του, αυτός ο άνδρας είναι μυστήριο ακόμα και για τον εαυτό του.

Είναι ένας ηθοποιός σε μια απέραντη σκηνή, θέλει να βοηθά όποιον έχει προβλήματα αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του. Μπορεί να βυθιστεί σε απάθεια ή να πετάξει στα ύψη της ευτυχίας: η αίσθηση του χιούμορ του είναι πρωτοφανής και δεν ντρέπεται να σας αφήσει να δείτε τα δάκρυα του. Ίσως να μην έχετε συναντήσει αυτόν τον ρομαντικό ονειροπόλο ακόμη, πού λοιπόν θ αρχίσετε να ψάχνετε;

Οι Ιχθείς αγαπούν τη γιόγκα, τα μαθήματα διαλογισμού, το χορό. Αγαπούν το θέατρο (αν κάποιος είναι γεννημένος ηθοποιός αυτός είναι Ιχθύς), τις γκαλερί ζωγραφικής, τη μουσική, να βοηθούν σε φιλανθρωπικές επιτροπές, την ιστιοπλοΐα, το ψάρεμα (μην ξεχνάτε ότι είναι Υδάτινο ζώδιο!) ή να σώζουν ένα χαμένο σκύλο. Εάν είστε αρκετά τυχερή (ναι, μερικές γυναίκες το θεωρούν τύχη!) και συναντήσετε έναν Ιχθύ στις διακοπές, να είστε σίγουρη ότι θα είναι μια από τις πιο ρομαντικές σχέσεις που είχατε ποτέ.

Ασχετα με την εξωτερική του συμπεριφορά, κατά βάθος ψάχνει για την αληθινή αδελφή ψυχή. Μ αυτόν τον άνδρα θα περπατήσετε στην παραλία κάτω από το Σεληνόφως· αυτός είναι ο άνδρας με τον οποίο θα χορέψετε όλη νύχτα κάτω απ τα αστέρια· μ αυτόν θα κοιτάξετε το λιοχάραμα και το ηλιοβασίλεμα ψιθυρίζοντας ο ένας στον άλλον γλυκόλογα. Δεν ψάχνει για μιας βραδιάς ερωτική σχέση, ψάχνει για δεσμό απ την αρχή, αλλά το πρόβλημα είναι ότι συχνά αυταπατάται. θέλει να ερωτευθεί τόσο πολύ που μπορεί να συμβεί πολύ γρήγορα, και θ αρχίσει να κτίζει τους πύργους στην άμμο πριν καλά καλά γνωρίσετε ο ένας τον άλλον.

Αν έχετε ποτέ σχετιστεί με έναν άνδρα Ιχθύ, θα πρέπει να ομολογήσετε ότι είναι ευτυχία να σας φέρεται σαν να είστε η μοναδική γυναίκα στον κόσμο – να σας κάνει φιλοφρονήσεις που ξέρετε ότι τις εννοεί (και δεν είναι ένας τρόπος να σας πάει στο κρεβάτι).

Αν ψάχνετε για αληθινό παλαιομοδίτικο ειδύλλιο με έναν τρυφερό, περιποιητικό εραστή που η μόνη του επιθυμία είναι να σας κάνει να νοιώθετε όμορφα, αυτός είναι ο τέλειος άνδρας για να συναντήσετε στις διακοπές αλλά και οπουδήποτε αλλού. Κι αν τον ερωτευτείτε όπως σας ερωτευθεί αυτός, θα ξεχάσετε κι οι δυο σας τους γύρω σας και δεν θα έχετε μάτια παρά μόνο ο ένας για τον άλλον. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η πραγματικότητα.

Μπορεί να δραπετεύσει απ αυτήν όταν βρίσκεται σε διακοπές, αλλά σας κοροϊδεύει όπως κοροϊδεύει και τον εαυτό του αν υποκρίνεται ότι δεν υπάρχει. Δεν είναι ότι θέλει να σας εξαπατήσει, αλλά καλύτερα θα ήταν αν σιγουρευόσασταν ότι δεν έχει κάποιον δεσμό – έστω και δυστυχισμένο. Μπορεί στ αλήθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια σας πάρα πολύ εύκολα, επειδή ακριβώς βρίσκεται στα σύννεφα διαρκώς ευτυχισμένος.

Μην τον κατηγορείτε ποτέ για κάτι άδικα – να θυμάστε ότι είναι μια πολύ ευαίσθητη ψυχή, γιατί θα πληγωθεί βαθειά από κάποια άσχημη, παρατήρηση ή πράξη. Είναι επίσης ένα από τους πιο συναισθηματικούς άνδρες γύρω μας – ναι, περισσότερο και από έναν Καρκίνο! θα είναι ευτυχισμένος σε περιστάσεις όπως του Αγίου Βαλεντίνου γιατί θα είναι η τέλεια ευκαιρία να σας γεμίσει με μικρά δείγματα της αγάπης του και να σας πάει στο αγαπημένο σας μπιστρό. Του αρέσει να παίρνει μικρά δώρα που εσείς διαλέξατε με μεγάλη φροντίδα· μια ντουζίνα ακριβές γαλλικές ή ιταλικές κάλτσες ή ένα μαλακό πουλόβερ με το αγαπημένο του χρώμα· την Κολωνία ξυρίσματος που αγαπά αλλά δεν έχει αρκετά χρήματα για να την αγοράσει ένα καινούργιο μαγιό· δίσκους αγαπημένων του τραγουδιστών ή μια ασημένια κούπα σαμπάνιας.

Στην αρχή ίσως να είναι ντροπαλός, αλλά απ τη στιγμή που βρει την ιδανική γυναίκα είναι ένας ζεστός τρυφερός εραστής. Δεν του αρέσουν οι πολύ δυναμικές γυναίκες, και ίσως αργήσει λίγο μέχρι να τολμήσει να σας ζητήσει το πρώτο ραντεβού. Μη σπρώχνετε τα πράγματα με τους Ιχθείς.

Αν πρόκειται να γίνει θα γίνει. Το ξέρει πολύ καλά και πρέπει και σεις να το μάθετε! Βέβαια η ζωή σας μ έναν Ιχθύ εραστή δεν θα είναι πάντα ομαλή, όμως ποια σχέση είναι πάντα εύκολη; Και μόνο που γνωρίζετε, ότι είναι ανίκανος στο να χειρίζεται τα χρήματα και μερικές φορές απελπιστικά μη πρακτικός, θα σας βοηθήσει να μάθετε πως να αντιμετωπίσετε την κατάσταση. (Αν όμως είστε και σεις Ιχθείς, ίσως μισθώσετε έναν καλό λογιστή να σας ταξινομήσει και τους δυο. θα σας σώσει από πολλά προβλήματα μακροχρόνια.

Αν δεν έχετε. αυταπάτες και πιστεύετε ότι υπάρχει ακόμα κάπου ένας άνδρας που έχει τις ίδιες ιδέες και φιλοδοξίες με σας, και που θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να εκπληρωθούν τα όνειρα σας, τότε θα πρέπει να ξεχάσετε τα άλλα έντεκα ζώδια του ζωδιακού.

Συγκεντρωθείτε στο να κάνετε τον Ιχθύ σας εραστή να αντιληφθεί ότι δεν χρειάζεται να ψάξει περισσότερο, γιατί εσείς είστε η μόνη γυναίκα που μπορεί να εκπληρώσει όλες του τις ανάγκες, δίνοντας του την τρυφερή φροντίδα που λαχταρά τόσο πολύ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.