μητέρα νύφης- πεθερά στο γάμο

Η σειρά των μαμάδων!

Για το γάμο του γιου σας, αξίζετε να ακτινοβολείτε. Αλλά προτού πάτε για τις αγορές σας θα, πρέπει να σκεφτείτε τη νύφη και τη μητέρα της.

Ποιο είναι το πρωτόκολλο για την αγορά του φορέματος από τις μητέρες;

Στους πιο παραδοσιακούς γάμους, είναι σύνηθες για τη μητέρα της νύφης να αγοράζει το φόρεμά της πρώτη. Η επιλογή της για το χρώμα, το στυλ και το μήκος προορίζονται για να υποδείξουν με λεπτότητα, τι θα φορέσει η μητέρα του γαμπρού στη συνέχεια, ώστε να επιλέξει και αυτή με την σειρά της ένα ύφος φορέματος και ένα χρώμα που να συμπληρώνει την επιλογή της πρώτης.

Προσοχή! Τα φορέματα των συμπεθέρων πρέπει να ταιριάζουν, αλλά δεν πρέπει να μοιάζουν!

Σκεφτόμαστε όμως, ότι αυτή η προσέγγιση είναι λεπτή όσο “λειτουργεί”, αλλά είναι και λίγο ντεμοντέ, για να μην αναφέρουμε ότι δεν είναι πλέον ρεαλιστική. Στην πραγματικότητα υπάρχει η μητέρα της νύφης που καταλήγει να ψωνίσει την τελευταία στιγμή, αφού δυσκολεύεται να αποφασίσει και φυσικά η μητέρα του γαμπρού δεν μπορεί να περιμένει κι άλλο πριν πάει στα καταστήματα. Οι  οικογένειες που δεν επικοινωνούν  η μια με την άλλη, δυσχαιρένουν ακόμη περισσότερο μια πιθανή συνεργασία μεταξύ των δύο μαμάδων.

Προσπαθήστε να παίξετε αυτό το παιχνίδι, αλλά φροντίστε να είστε ευέλικτοι. Δεν πρόκειται για κάποιου είδους διαγωνισμό, από τον οποίο πρέπει να βγει ένα νικητής. Αντίθετα, όλοι πρέπει να συνεργαστούν για να πετύχουν έναν κοινό στόχο. Την τέλεια εμφάνιση στον γάμο των παιδιών τους.

Αν η οικογένεια της νύφης θέλει να τηρήσει αυτή την εθιμοτυπία του γάμου, μπορείτε να αναμείνετε τη συμπεθέρα για να σας ειδοποιήσει, έχοντας κάνει όμως σαφές ότι κι εσείς χρειάζεστε τον χρόνο σας για να αποφασίσετε. Αυτή η ευγενική συνήθεια είναι για να σας αποτρέψει να μπερδέψετε τα χρώματα και οποιαδήποτε άλλο ίδιο στυλ, αλλά εκλαμβάνεται επίσης και ως φιλική χειρονομία.

Πολλές μητέρες νυφών το εκτιμούν πραγματικά και κάνουν πρώτες το τηλεφώνημα, ως ευκαιρία να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για την μόδα, τις τάσεις κ.λ.π.

Εάν δεν σας ενδιαφέρει το τι θα φορέσει η μητέρα της νύφης και μπορέσετε να κάνετε  τις επιλογές σας και χωρίς το “επίσημο” τηλεφώνημα, μην ανησυχήσετε για το πως θα το πάρει η άλλη πλευρά. Φροντίστε να είστε να είστε ευγενική σε κάθε επικοινωνία και συνάντησή σας και συνεχίστε με τα σχέδια που έχετε κάνει για το φόρεμα σας. Αλλωστε και οι δύο στο τέλος θα είστε υπέροχες!

 

Η συντακτική ομάδα του teleiosgamos.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.