Συνταγές Μαγειρικής

Κακκαβιά

Image

Η μοναδική σούπα που απολαμβάνεται με ιδιαίτερη θέρμη, ακόμα και τις ημέρες με υψηλή θερμοκρασία είναι η κακκαβιά.

Ο λόγος βρίσκεται στα θαλασσινά που την αποτελούν και είναι αναπόσπαστα μέρη ενός λουκούλλειου καλοκαιρινού τραπεζιού.

Απολαύστε την……

Υλικά

  • 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 ½ κιλό διάφορα ψάρια (απαραίτητοι οι σκορπιοί αν υπάρχουν όλων των ειδών ψάρια γενικά)
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό
  • καρότο, κολοκύθι ή άλλα λαχανικά (προαιρετικά)

{loadposition banner_con}Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα ψάρια πολύ καλά  και τα πασπαλίζουμε με λεμόνι και τα αλατίζουμε (λίγο).

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πατάτα την κόβουμε στα τέσσερα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και την πατάτα. Τα βράζουμε για 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα για να μαλακώσουν, δίχως να μαυρίσουν.

Αφού βράσουν τοποθετούμε τα ψάρια σε στρώσεις , αρχίζοντας πρώτα από τα μεγάλα. Αλατίζουμε ξανά τα ψάρια σε κάθε στρώση χωριστά. Στη συνέχεια ρίχνουμε νερό στην κατσαρόλα τόσο όσο να σκεπάζει τα ψάρια, βράζουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου. Παράλληλα ρίχνουμε και όποια μυρωδικά, καροτάκια ή κολοκυθάκια έχουμε ψιλοκόψει.

Όσο να βράσει η σούπα, ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το λαδολέμονο και  ψιλοκόβουμε το μαϊντανό. Μόλις ετοιμαστούν τα ψάρια τα βγάζουμε  με μια τρυπητή κουτάλα.

Σουρώνουμε την σούπα , τη σερβίρουμε στα πιάτα και χωριστά σερβίρουμε τα ψάρια περιχύνοντας τα με το λαδολέμονο και το μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.