Image

Καταστρώνοντας το σχέδιο των τραπεζιών στη δεξίωση

Από τη στιγμή που μοιράσατε τα προσκλητήρια του γάμου και τις κάρτες για τη δεξίωση και πέρασε και το διάστημα που ορίσατε για να σας ενημερώσουν οι καλεσμένοι σας αν θα παραστούν, θα πρέπει να επικοινωνήσετε εσείς με όσους δεν σας έχουν απαντήσει, ώστε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα: Να φτιάξετε το πλάνο των τραπεζιών με τις θέσεις των καλεσμένων στη δεξίωση.

Δύσκολη υπόθεση όπως σας έχουμε ήδη πει, αλλά είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε, δίνοντάς σας χρήσιμες συμβουλές για καλύτερη οργάνωση. Θα ακολουθήσουν και άλλα άρθρα με εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης.

Μια έξυπνη διαδικασία για να φτιάξετε το πλάνο των τραπεζιών στη δεξίωση

Οι υπεύθυνοι του χώρου που θα γίνει η δεξίωση θα σας δώσουν το πλάνο των τραπεζιών, όπως αυτό θα διαμορφωθεί με βάση των αριθμό των ατόμων της δεξίωσης και τις χωρητικότητες και το σχήμα των τραπεζιών που διαθέτουν. Εμείς θα σας δώσουμε οδηγίες για να τοποθετήσετε τους καλεσμένους σε θέσεις, ανεξάρτητα από το σχήμα και τη χωρητικότητα των τραπεζιών.

Θα χρειαστεί να έχετε μια μεγάλη επιφάνεια εργασίας, όπως είναι το τραπέζι της τραπεζαρίας. Το πλάνο των τραπεζιών θα πρέπει να το έχετε βγάλει φωτοτυπία σε μεγέθυνση, αν δεν θέλετε να χάσετε χρόνο σχεδιάζοντάς το ξανά σε ένα πολύ μεγάλο χαρτί.

Τοποθετήστε το στο τραπέζι και αφήστε χώρο δίπλα από αυτό, για να έχετε τις λίστες των καλεσμένων που έχετε επιβεβαιώσει ότι θα παρευρεθούν, καθώς και γραφική ύλη που θα χρειαστείτε. Χαρτάκια post it  (πολύ μικρού μεγέθους) σε διάφορα χρώματα θα σας φανούν χρήσιμα, αφού μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα για τους συγγενείς της νύφης, ένα άλλο χρώμα για τους συγγενείς του γαμπρού, ένα τρίτο χρώμα για τους φίλους της νύφης, ένα τέταρτο χρώμα για τους φίλους του γαμπρού και αν θέλετε να κάνετε και άλλους διαχωρισμούς όπως είναι οι συνάδελφοι, να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χρώματα και γι αυτούς.

Από τη στιγμή που επιλέξατε τα χρώματα ξεκινήστε να γράφετε τα ονόματα στο κατάλληλο κάθε φορά χαρτάκι. Κρατήστε το κάθε χρώμα μαζί, τοποθετώντας τα σε μια σειρά. Κρατήστε επίσης μαζί τα ζευγάρια. Μόλις ολοκληρώσετε τη συγγραφή των ονομάτων, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να τοποθετείτε τους καλεσμένους στις θέσεις τους.

Αρχίστε να γεμίζετε τα τραπέζια που βρίσκονται κοντά στο νυφικό τραπέζι και σε αυτά τοποθετούνται συνήθως οι στενοί συγγενείς, εκτός αν θέλετε να κάνετε τη διαφορά και τοποθετήσετε τους πολύ κοντινούς σας φίλους.

Η οικογένεια της νύφης κατά παράδοση παίρνει το “καλύτερο” τραπέζι, κοντά στο νυφικό, έτσι ξεκινήστε από αυτό και προχωρήστε προσεκτικά στα υπόλοιπα. Φροντίστε, όσο είναι δυνατό, να μην υπάρχουν θέσεις που θα έχουν πλάτη στο νυφικό τραπέζι κι εσάς.

Μην παραλείψετε να έχετε ένα τραπέζι όπου θα καθίσουν οι φωτογράφοι, οι καμεραμέν και οι μουσικοί, την ώρα που δεν θα εργάζονται. Είναι σημαντικό να σερβιριστούν κι εκείνοι και να ξεκουραστούν όσο δεν θα χρειάζεται να τραβούν φωτογραφίες ή στιγμιότυπα με την κάμερα.

Έχετε ένα ακόμη σημαντικό θέμα να λύσετε. Αν υπάρχουν παιδιά, θα τα τοποθετήσετε στο τραπέζι με τους γονείς τους ή σε ένα ξεχωριστό τραπέζι μόνο για παιδιά; Αυτό θα το αποφασίσετε ανάλογα με τον αν θεωρείτε ότι τα περισσότερα από τα παιδιά θα είναι ήσυχα και θα μπορούν να μείνουν μόνα τους και φυσικά ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών. Μπορεί να πρέπει να τα τοποθετήσετε στο τραπέζι των γονιών τους για να τα ελέγχουν αν είναι πολύ μικρά και δεν έχετε προσλάβει έναν διασκεδαστή ή παιδαγωγό για να τα απασχολεί και να τα επιβλέπει.

Οταν φτάσετε στους φίλους σας χωρίστε τους σε γκρουπ, ώστε να ξέρετε σε ποιο ταιριάζουν όσοι είναι ασυνόδευτοι ή ένα μόνο ζευγάρι, χωρίς άλλη πολύ κοντινή παρέα.

Τέλος, αποφύγετε να τοποθετήσετε τραπέζια πίσω από κολώνες, κοντά στις τουαλέτες, δίπλα από την πόρτα της κουζίνας (και γενικά τον χώρο από όπου ξεκινά το σερβίρισμα) ή πολύ κοντά σε ηχεία.

Το να φτιάξετε το πλάνο των τραπεζιών σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά από την άλλη θα σας γλυτώσει από την αναστάτωση, που θα υπάρξει σίγουρα λόγω της απουσίας του. Θα επανέλθουμε και με άλλες ιδέες για το πώς θα καταστρώσετε το πλάνο ευκολότερα, ως τότε μπορείτε να ακολουθήσετε αυτό τον δοκιμασμένο τρόπο.

Καλή επιτυχία!

Για το teleiosgamos.gr
Ελένη Καστάνη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.