Καθαριότητα στη δεξίωση

Καθαριότητα … η απαραίτητη

Τι πιο σημαντικό από την καθαριότητα και την υγιεινή. Ωραία η διακόσμηση, το ρομαντικό σκηνικό, τα όμορφα σερβίτσια, αλλά αν το φαγητό δεν έχει παρασκευαστεί με όλους τους κανόνες υγιεινής, αυτά περισσεύουν. Αν στις τουαλέτες επικρατεί πανικός, καταρρέει η όμορφη εικόνα που σχηματίσατε αρχικά.

Γι’ αυτό όταν προσπαθείτε να επιλέξετε ένα χώρο για τη γαμήλια δεξίωση, αλλά και το catering που θα ετοιμάσει το μενού σας, δώστε μεγάλη προσοχή στην καθαριότητα. Ένας χώρος που σέβεται τον πελάτη και τις υπηρεσίες που προσφέρει, είναι περιποιημένος, τακτοποιημένος και προπάντων καθαρός.

Αυτό θα το διαπιστώσετε μόλις ρίξετε μια ματιά σε σημεία πιο απόκρυφα, όπως πίσω από έναν πάγκο, στο πίσω μέρος του κήπου, ακόμα και στο γραφείο του υπεύθυνου που πιθανόν να υπάρχει σε κάποιο μέρος του μαγαζιού. Εκεί θα δείτε αν τα χαρτιά είναι τακτοποιημένα, αν πίσω από τον πάγκο τα πράγματα βρίσκονται στη θέση τους, καθώς και αν υπάρχουν άχρηστα πράγματα στο πίσω μέρος της αυλής ή σκουπίδια που μπορεί να αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Η κουζίνα, που καλό είναι να την επισκεφτείτε, πρέπει να λάμπει από καθαριότητα, να υπάρχουν όλοι οι κατάλληλοι χώροι, πάγκοι, ηλεκτρικές συσκευές και σκεύη που χρειάζονται για την παρασκευή του φαγητού και οι σεφ και βοηθοί να φορούν καθαρές στολές και να έχουν καλυμμένα τα μαλλιά τους. Η κουζίνα πρέπει να είναι άνετη για να μπορούν οι μάγειροι να κάνουν σωστά τη δουλειά τους χωρίς να παρεμποδίζεται και η δουλειά των υπολοίπων.

Θα καταλάβετε αμέσως αν κάτι δεν πηγαίνει καλά, γιατί μπορεί για παράδειγμα να υπάρχουν λύπη που να φαίνεται πως έχουν πολύ καιρό να καθαριστούν ή τα σκουπίδια να είναι σε σημείο που δεν εγγυάται για την υγιεινή προετοιμασία του φαγητού. Τέλος μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις τουαλέτες.

Από το περιβάλλον, το στυλ και το άρωμα, ως και την επάρκεια που υπάρχει σε υγρό σαπούνι και χαρτί, μπορείτε να καταλάβετε αν το προσωπικό φροντίζει γι’ αυτόν τον τόσο ευαίσθητο για την υγιεινή χώρο. Περιττό να σας πούμε ότι όλα πρέπει να λάμπουν και να έχουν απολυμανθεί. Καλό είναι να συζητήσετε γι’ αυτό με τον υπεύθυνο, για να είστε σίγουροι πως οι τουαλέτες θα παραμείνουν καθαρές καθ’ όλη τη διάρκεια της δεξίωσης και πως θα υπάρχει κατά τη διάρκεια της δεξίωσης προσωπικό για την επιμέλειά τους.

Η συντακτική ομάδα του teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.