Image

Κλείσατε ημερομηνία;

Μια από τις βασικές προϋποθέσεις που θα πρέπει να έχετε οριστικοποιήσει, πριν από την έναρξη των εργασιών για τον επικείμενο γάμο σας είναι η επίσκεψη σας στην εκκλησία και το οριστικό κλείσιμο σταθερής ημερομηνίας και ώρας γάμου. Μπορεί να σας φαίνεται περιττό, αφού εσείς έχετε εκφράσει ξεκάθαρη επιθυμία, για το πότε θέλετε να πραγματοποιηθεί ο γάμος, αλλά οι ιερείς το γνωρίζουν;

Πολλές εκκλησίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα υποψήφια ζευγάρια, διότι δεν μπορούν να τους ικανοποιήσουν στην συγκεκριμένη ημέρα που επιθυμούν. Εάν μάλιστα η εκκλησία που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε την τελετή, ανήκει στην κατηγορία των δημοφιλών» ναών, πρέπει να τακτοποιήσετε αυτή την εκκρεμότητα, άμεσα. Μιλώντας για «δημοφιλείς» ναούς, εννοούμε τις εκκλησίες που για ορισμένους λόγους, τα ζευγάρια θέλουν να κάνουν εκεί τον γάμο τους. Πιθανόν ένας ναός να βρίσκεται σε μια πολύ "in" περιοχή. Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι το μέγεθος του ναού, που σε περιπτώσεις με πολλούς καλεσμένους είναι αναγκαίος. Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις που προτιμάται ένας ναός λόγω της μεγάλης άνεσης του περιβάλλοντος χώρου και της μεγάλης προσφοράς θέσεων για παρκάρισμα. Άλλα ζευγάρια ψάχνουν να βρουν μια εκκλησία που να έχει την δυνατότητα ελεύθερου χώρου για να προσφέρει ένα γλυκό ή ένα κρύο πιάτο στους καλεσμένους του. Περιζήτητοι ναοί είναι και αυτοί που βρίσκονται μέσα σε πάρκα, που έχουν χαρακτηριστική θέα, ακόμα και αυτοί που λόγω της επιλογής τους από  διάσημα πρόσωπα, αποκτούν μια ιδιαίτερη ζήτηση.  

Εάν λοιπόν η εκκλησία που σας ενδιαφέρει βρίσκεται σε αυτή την λίστα, καλό θα είναι να διευθετήσετε αυτήν την εκκρεμότητα πολύ σύντομα. Εκτός βέβαια και από την εξασφάλιση της ώρας και της ημέρας, θα μπορέσετε παράλληλα να ορίσετε και την ημερομηνία "στόχου" που θα είναι η "βραδιά του τελικού".  

Την οριστική ημερομηνία την χρειάζεστε για όλα σχεδόν τα ζητήματα του γάμου. Για το νυφικό, τα προσκλητήρια, την δεξίωση, τον στολισμό και σχεδόν για το 90% της προετοιμασίας σας. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Αυτή που λέει ότι υπάρχουν και άλλοι ναοί, που δεν είναι τόσο δημοφιλείς, ούτε είναι πολύ "in". Αυτές είναι οι εκκλησίες των ενοριών, που συνήθως δεν τις προτιμά ο κόσμος. Εκεί θα μπορέσετε να βρείτε πολύ πιο εύκολα ελεύθερη ώρα, την ημερομηνία που θέλετε, αλλά… 

Σχεδόν οι περισσότεροι γάμοι τελούνται στις ίδιες εκκλησίες κάθε Σαββατοκύριακο. Ενώ υπάρχουν χιλιάδες άλλες, που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των χριστιανών, δεν χρησιμοποιούνται, παρά μόνο για τις λειτουργίες την Κυριακής. Έτσι δημιουργείτε και το φαινόμενο «πήγαμε στην εκκλησία ένα χρόνο πριν και δεν είχε την ώρα που θέλαμε… ήταν "κλεισμένη". Δεν είναι τρομερό;»

Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός. Το μεγαλύτερο ποσοστό γάμων πραγματοποιείται τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Δηλαδή μέσα σε περίπου 20 Σαββατοκύριακα, από τις 19:00 έως τις 21:00, τα περισσότερα ζευγάρια επιθυμούν να τελέσουν τον γάμο τους. Παράλληλα, ένα μεγάλος αριθμός ζευγαριών επιθυμεί να "κάνει" τον γάμο του, σε μια από τις δημοφιλείς εκκλησίες. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι, δεν είναι ποτέ δυνατόν να ευχαριστηθούν όλοι οι μελλόνυμφοι. Επισκεφτείτε νωρίς τους ιερείς του ναού και δηλώστε την ημερομηνία σας, για να μπορέσετε να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.