Αρχική » Οργάνωση γάμου » Ρόλοι & Αρμοδιότητες » Να στολίσω το δώρο του κουμπάρου;
Image

Να στολίσω το δώρο του κουμπάρου;

Πραγματικά, το δώρο του κουμπάρου είναι ένα θέμα που θέλει συζήτηση, για να αποφασίσεις ποιο είναι εκείνο που του ταιριάζει. Και η παρουσίαση του δώρου επίσης. Να στολιστεί και να φιγουράρει δίπλα στα καλάθια με τις μπομπονιέρες στην εκκλησία ή όχι; Να συσκευαστεί σαν μια μεγάλη και ιδιαίτερη μπομπονιέρα που προορίζεται για τον κουμπάρο ή να είναι διακριτική η παρουσία του στην εκκλησία; Να μην στολιστεί και να δωθεί κάποια στιγμή εκτός εκκλησίας στους κουμπάρους πριν τον γάμο ή στο τέλος εκείνης της ημέρας; Σε αυτά και σε άλλα αντίστοιχα ερωτήματα καλείται να δώσει απαντήσεις ένα ζευγάρι όσο σχεδιάζει τον γάμο του.

Κατά το παρελθόν, το δώρο του κουμπάρου ήταν ένα αντικείμενο που προοριζόταν για προσωπική ή περισσότερο για οικιακή χρήση. Ασημένια ή πορσελάνινα πορτατίφ, όνυχες, επιτραπέζια ρολόγια και πολλά άλλα πεπαλαιωμένα αντικείμενα, βρίσκονταν στην πρώτη σειρά των επιλογών.

Αργότερα, ήρθαν τα περισσότερο προσωπικά δώρα όπως, κοσμήματα, ρολόγια χειρός, ηλεκτρονικές συσκευές. Το ενθύμιο αυτό σχεδόν πάντα παραδίδονταν στην εκκλησία, από τα χέρια του ζευγαριού στα χέρια του/των κουμπάρου/ων, ως προσφορά ευχαρίστησης για την τιμή που τους έκαναν να τους παντρέψουν.  

Σχεδόν όλα αυτά τα αντικείμενα στολίζονταν ως δώρο. Τα διάφανα κουτιά, οι διάφανες ζελατίνες, τα τούλια, οι κορδέλες τα κουφέτα αναλάμβαναν να διακοσμήσουν όλα αυτά τα αντικείμενα, όσο μεγάλα ή μικρά, όσο ελαφριά ή βαριά ήταν, αρκεί να πήγαιναν στην  εκκλησία και να τα έβλεπαν οι καλεσμένοι.

Τα τελευταία χρόνια η συνήθεια αυτή, ευτυχώς κατά τη γνώμη μας, έχει σταματήσει να γίνεται όπως γινόταν παλαιά. Πλέον, οι τεράστιες συσκευασίες έχουν σταματήσει να βρίσκονται κάπου δίπλα στα καλάθια με τις μπομπονιέρες. Τα περισσότερα ζευγάρια προτιμούν να προσφέρουν το δώρο τους απευθείας στον/στην κουμπάρα, ίσως και πριν από τον γάμο, χωρίς υποχρεωτικά να το παρουσιάσουν στην εκκλησία.

Επίσης, πλέον υπάρχει προσυνεννόηση με τους κουμπάρους για το δώρο που επιθυμούν, χωρίς ενδοιασμούς. Οι σχέσεις είναι πιο χαλαρές μεταξύ ζευγαριών και κουμπάρων και επιτρέπουν να γίνονται τέτοιες συζητήσεις μεταξύ τους. Ένα ζευγάρι λοιπόν μπορεί να προσφέρει μια ηλεκτρική συσκευή για το σπίτι των κουμπάρων τους (αν οι κουμπάροι είναι επίσης ζευγάρι για παράδειγμα) και η παράδοση του δώρου να γίνει κατ’ ευθείαν  στο σπίτι τους και όχι στην εκκλησία. 

Στην περίπτωση όμως που το δώρο είναι τέτοιο που μπορεί να στολιστεί και να παρουσιαστεί στην εκκλησία, υπάρχουν στα καταστήματα με είδη γάμου υπέροχες ιδέες για την διακόσμησή του, που συνδυάζουν την παράδοση με τις μοντέρνες τάσεις. Αφιερώστε λίγο χρόνο σε ένα από τα ραντεβού σας για να συζητήσετε το στολισμό του δώρου του κουμπάρου και μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή. 

Στην περίπτωση που θέλετε να βρείτε τη χρυσή τομή, έχετε υπόψη σας ότι δεν είναι ανάγκη να προσφέρετε το δώρο στην εκκλησία, όσο πολύτιμο ή ακριβό και να είναι αυτό, αν για πρακτικούς λόγους κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, ούτε όμως και να μην δώσετε κάτι στους κουμπάρους σας την ημέρα του γάμου. Εάν θέλετε να δώσετε κάτι ξεχωριστό στην εκκλησία, παρόλο που το “κανονικό” δώρο θα το δώσετε κάποια άλλη στιγμή, μπορείτε να ζητήσετε από το κατάστημα που θα σας προμηθεύσει τις μπομπονιέρες να κατασκευάσει μια μπομπονιέρα, με βάση το σχέδιο που έχετε επιλέξει και για τις υπόλοιπες, σε ένα μεγαλύτερο μέγεθος, ίσως και σε μια ξεχωριστή συσκευασία. Αυτή θα είναι η μπομπονιέρα που θα προσφέρετε στους κουμπάρους σας την ημέρα του γάμου. Μια ακόμη γλυκιά ιδέα είναι να τοποθετήσετε μέσα σε αυτή την μπομπονιέρα ένα γράμμα που θα συντάξετε για εκείνους, και όσα θα γράψετε θα είναι λόγια, συναισθήματα και σκέψεις που θα βγαίνουν από την ψυχή σας. Αυτό ίσως να είναι πολυτιμότερο ενθύμιο για εκείνους απ’ ότι το δώρο σας!

Αυτή η κίνηση είναι πολύ διακριτική και ταυτόχρονα ουσιαστική. Εμείς σας δώσαμε ιδέες και για όλες τις περιπτώσεις. Εσείς μένει να αποφασίσετε ποια σας ταιριάζει!

Η συντακτική ομάδα του Τέλειος Γάμος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.