σχέσεις σήμερα και σχέσεις στο παρελθόν

Προηγούμενες σχέσεις

Αισθάνεστε να σας κυνηγούν σκέψεις από τους πρώην σας, έως τώρα; Φοβάστε τα φαντάσματα του παρελθόντος, του συζύγου σας; Εδώ είναι τα πρέπει και τα δεν πρέπει και το πως πρέπει να χειριστείτε αυτά θέματα, έτσι ώστε το παρελθόν σας να μην έχει επιπτώσεις, πλέον, στο παρόν σας.

Εκτός αν εσείς και ο σύντροφός σας έχετε ζήσει απομονωμένοι για τα προηγούμενα 20 έτη και οι δύο μπήκατε στο γάμο σας από την πρώτη σας σχέση. Η αναφορά με τους/τις «πρώην»,  μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά είναι ένα σημαντικό μέρος ενός υγιούς γάμου. Διαβάστε για τα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να  αποδεχθείτε, λιγότερο απότομα, τις προηγούμενες «αμαρτίες» του συζύγου ή της δικές σας.

Πρέπει: Τελειώστε το

Το παρελθόν μπορεί να καλύψει τους πρώην εραστές, καθώς υπάρχουν εκνευρισμοί και μη εκδηλωμένα αρνητικά συναισθήματα ή ακόμα και εάν υπάρχει κάποια είδους σύνδεση μαζί τους. “Ο πρώτος και βασικός κανόνας σε μια σχέση είναι να εξεταστεί το παρελθόν σας,” λένε οι ειδικοί. “Όλοι περνάμε από μια συναισθηματική διαδικασία αναζήτησης όταν τελειώνει μια σχέση. Πρέπει να ξεφορτωθούμε το θυμό και την απογοήτευση και να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου η παλαιά σχέση να είναι ουδέτερη σε μας.”

Είναι καλό  να μιλάτε ειλικρινά για τις προηγούμενες σχέσεις και πώς αυτές έχουν επιπτώσεις και σας έχουν επηρεάσει, αλλά μόλις κάνετε αυτές τις συζητήσεις, αφήστε τες να φύγουν. “Μην κάνετε τις προηγούμενες σχέσεις ένα σταθερό θέμα συνομιλίας,” λένε οι  ειδικοί. “Θα δώσει στο/στη σύζυγό σας την εντύπωση ότι, δεν έχετε ολοκληρώσει τελειωτικά με εκείνους, τους άλλους ανθρώπους.

Εάν μιλάτε για τις προηγούμενες σχέσεις, κάνετε το πάντα με έναν τρόπο που να τιμά το παρόν. Εάν πιάσετε τον εαυτό σας να μιλά για το πόσο καλός ήταν ή είναι ο πρώην σας, να είστε σίγουροι ότι είναι, σαν να λετε στο σύζυγό σας ότι, ο πρώην, τώρα είναι ακόμα πιο θαυμάσιος και ότι, γιατί είστε εδώ τώρα;

Δεν πρέπει: Χρησιμοποιείτε το παρελθόν ως όπλο.

Αυτό ακούγεται εύκολο θεωρητικά. Αλλά όταν σβήνει η φλόγα και το βιβλίο με τους κανόνες πετιέται κατά μέρος, εσείς συγκρίνετε τα λάθη του παρόντος με τις καλές στιγμές στο παρελθόν σας; Όποτε  επαναφέρετε το παρελθόν, πάντα να ελέγχετε τα κίνητρά σας. “Εάν χρησιμοποιείτε αυτή την τεχνική ως κινητήριο μοχλό, πρέπει να εξετάσετε τι είναι αυτό που σας εκνευρίζει στο παρόν. Αντί να πονέσετε τον σύντροφο σας με τη συζήτηση για τις προηγούμενες σχέσεις σας , συζητήστε τι μπορεί να  συμβεί τώρα.

Πρέπει: Επαινέστε τον σύντροφο σας.

Αναφέρατε ποτέ τις ημέρες του παρελθόντος, όταν η διάρκεια τους ήταν καλή; Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν μάθει πώς να εγκωμιάσουν την παρούσα κατάσταση. Αντί να αναφέρουν το πόσο ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι αισθάνονται, στον σύντροφο τους, μιλούν για το πόσο δυστυχισμένα άτομα ήταν με τον/την πρώην τους.  Αναγνωρίστε την ανάγκη σας να ζήσετε για το σήμερα. Εάν εστιάζεστε μόνο,  στο πως να καταδικάσετε το παρελθόν, δεν θα εκτιμήσετε πλήρως τι έχετε, και ο σύντροφος σας πιθανώς δεν θα καταλάβει τις φιλοφρονήσεις σας. Εξασκηθείτε στις αναφορές, για άμεσες φιλοφρονήσεις λέγοντας: Μου αρέσει πολύ όταν χαλαρώνουμε μαζί ή είσαι πολύ γλυκός όταν βάζεις να ακούσουμε το αγαπημένο CD μου.

Δεν πρέπει: Αποκαλύψετε περισσότερες πληροφορίες.

Ήσαστε λίγο περισσότερο ζωηροί  πριν συναντήσετε την αληθινή αγάπη σας; Συζητάτε μεταξύ σας  για να αποκαλύψετε το αρχείο της  διαδρομής σας; Το χειρότερο που μπορεί να κάνει ένα πρόσφατα παντρεμένο ζευγάρι είναι να καταθέσει  απολύτως όλα  αυτά που συνέβησαν στο παρελθόν του. Μερικά πράγματα είναι καλύτερα να αφήνονται ανείπωτα. Εάν δεν αποκαλύψατε τα  «βρώμικα» μυστικά σας πριν από τη γαμήλια ημέρα σας, γιατί άραγε τώρα;

Σαφώς, εάν έχετε πέσει θύμα (συναισθηματικά, φυσικά, ή σεξουαλικά) στο παρελθόν, πρέπει να το μοιραστείτε και  έτσι μπορείτε να το εξετάσετε από κοινού. Η αναφορές στα παρελθόν θα πρέπει πρώτα να έχουν φιλτραριστεί.  Εάν το να  μοιράσετε στοιχεία από  την προηγούμενη σχέση σας θα ενισχύσει την παρούσα ζωή σας, καλός να την μοιράσετε. Αλλά εάν πρόκειται να βλάψει τη σχέση σας ή να έχει μια ουδέτερη επίδραση, δεν αξίζει.

Το παρελθόν σας οδήγησε όπου είστε σήμερα!

Η επιλογή σας για να το κάνετε μέρος του παρόντος σας, εξαρτάται από το εάν θα βοηθήσει το μέλλον σας. Μερικές φορές, χάριν του μέλλοντος, είναι καλύτερο να κρατηθεί το παρελθόν στο παρελθόν.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.