θέσεις καλεσμένων στη δεξίωση

Οι θέσεις των καλεσμένων στη δεξίωση

Πάρτε χαρτί, μολύβι και γόμα, για τους βάλετε όλους στη θέση τους!

Η δημιουργία του πλάνου των τραπεζιών για τη δεξίωση  είναι μια εργασία που μισούν τα περισσότερα ζευγάρια, αλλά παράλληλα είναι και μια εργασία πραγματικά απαραίτητη για κάθε γάμο. Και αυτό ισχύει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό στην Ελλάδα! Γιατί; Μα γιατί πολλοί καλεσμένοι, συνερίζονται διάφορα, δεν έχουν καλές σχέσεις με όλους τους συγγενείς, τους αρέσει να σχολιάζουν, συνήθως το στραβό και σπάνια να επικροτούν το καλό και όμορφο. Μπορεί να ακούγονται βαριά τα παραπάνω, αλλά η ελληνική πραγματικότητα είναι δυστυχώς αυτή και ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Για να οργανώσετε όσο καλύτερα γίνεται τη δεξίωσή σας και να κυλίσουν όλα όπως εσείς επιθυμείτε και όπως προγραμματίσατε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αφιερώσετε χρόνο και να καταστρώσετε το πλάνο των τραπεζιών της δεξίωσης. Γνωρίζουμε ότι είναι επίπονη διαδικασία που αναγκαστικά πρέπει να γίνει τις τελευταίες μέρες.

Καταστρώσετε το πλάνο των τραπεζιών της δεξίωσης

Επειδή πολύ μικρό ποσοστό καλεσμένων ενημερώνει για τον αν θα παρευρεθεί στη δεξίωση και αν ναι πόσα άτομα θα είναι, πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από τους γονείς σας, τα αδέρφια σας και καλούς σας φίλους, ώστε να μοιραστείτε τα τηλεφωνήματα που τελικά θα πρέπει να κάνετε εσείς για να επιβεβαιώσετε παρουσίες και άτομα. Εναλλακτικά, αυτή την εργασία μπορείτε να την αναθέσετε σε έναν επαγγελματία οργανωτή γάμων, όπως και όλη την οργάνωση των ενεργειών που έχουν σχέση με τους καλεσμένους.

Μόλις συγκεντρώσετε στοιχεία παρουσίας, δείτε πόσα συνολικά άτομα θα έχετε τελικά στη δεξίωση και ζητήστε βοήθεια από τους γονείς σας για να μάθετε τυχόν αντιπάθειες μεταξύ συγγενών ή δικών τους καλεσμένων, ώστε να αρχίσετε να φτιάχνετε groups, όπως φίλοι της νύφης, του γαμπρού, συνάδελφοι, συγγενείς της νύφης, του γαμπρού, γνωστοί των γονιών. Ανάλογα με τη χωρητικότητα του κάθε τραπεζιού αρχίστε να χωρίζετε κάθε group σε δεκάδες, αν για παράδειγμα να τραπέζια είναι ροτόντες των δέκα.

Συμπληρώστε τις δεκάδες με άτομα που ταιριάζουν μεταξύ τους σε ηλικία, σε ενδιαφέροντα, στον επαγγελματικό τομέα και δημιουργήστε αρχικά, απλά τη σύνθεση κάθε τραπεζιού.

Το επόμενο βήμα είναι να αριθμήσετε τα τραπέζια και συνεπώς να ορίσετε που βρίσκεται το καθένα χωροταξικά, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους για το setup του χώρου. Αυτή είναι μια επίσης δύσκολη δουλειά και πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να σκεφτείτε τι θέλετε πραγματικά.

Τα τραπέζια κοντά στο νυφικό τραπέζι

Στα τραπέζια κοντά στο νυφικό τραπέζι και την πίστα θέλετε να βάλετε παραδοσιακά τους κοντινούς συγγενείς που μπορεί να είναι και μεγάλης ηλικίας και να φύγουν νωρίς ή θέλετε να βάλετε φίλους σας που θα κρατήσουν ζωντανό το κέφι; Όταν απαντήσετε σε τέτοιου είδους ερωτήματα, θα είστε έτοιμοι να αριθμήσετε τα τραπέζια στο πλάνο σας.

Λάβετε υπόψη σας τα μικρά παιδιά, τα ξαδέρφια σας που θα έρθουν με τους γονείς τους και ίσως να περάσουν καλύτερα αν καθίσουν όλα μαζί σε διαφορετικό τραπέζι από τους γονείς τους, τους προϊσταμένους σας που πιθανόν να έχετε καλέσει, ώστε να καθίσουν με άλλους καλεσμένους που θα έχουν κοινά θέματα συζήτησης.

Οργανωθείτε για να μειώσετε θέματα που θα προκύψουν, έτσι κι αλλιώς, τελευταία στιγμή. Οι παρεξηγήσεις και πάλι μπορεί να υπάρξουν, αλλά όσοι είναι κακοπροαίρετοι δεν πρόκειται να μείνουν ικανοποιημένοι όση προσπάθεια και να κάνετε, γι’ αυτό πάρτε το απόφαση. Απλά εσείς κάντε το καλύτερο δυνατό!

Πλάνο θέσεων Καλεσμένων

 

 

Για το www.teleiosgamos.gr
Ελένη Καστάνη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.