Κριτήρια επιλογής κουμπάρων

Κουμπάρος και πως να τον επιλέξετε…

Η επιλογή του κατάλληλου κουμπάρου (ή κουμπάρας) είναι ένα κύριο ζήτημα και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και διακριτικές κινήσεις. Οι καλύτεροι σας φίλοι, οι συγκάτοικοι από το πανεπιστήμιο, τα αδέρφια, τα ξαδέρφια ή ακόμα και οι μακρινοί φίλοι που είχατε στο Δημοτικό σχολείο, μπορούν να πάρουν την θέση του κουμπάρου. Ποια όμως είναι η κατάλληλη τελική επιλογή, κρατώντας τις ισορροπίες και αποφεύγοντας τις παρεξηγήσεις;

Πόσοι κουμπάροι θα είναι;

Μπορείτε να επιλέξετε να έχετε όσους κουμπάρους θέλετε. Μπορείτε να έχετε έναν άνδρα ή μια γυναίκα που πιθανών να μην έχουν σχέση μεταξύ τους, μπορείτε να επιλέξετε ένα παντρεμένο ζευγάρι ή ακόμα ένα ζευγάρι που είναι παντρεμένο με διαφορετικούς συντρόφους. Δεν υπάρχει περιορισμός ακόμα και εάν επιλέξετε 2 ή 3 άνδρες, ούτε εάν επιλέξετε 2 ή 3 γυναίκες μόνες. Από θέμα οπτικής τάξης πάντως, καλό θα είναι να υπάρχει μια συμμετρία. Δηλαδή όση ποσότητα ανδρών, τόση και ποσότητα των γυναικών. Με αυτόν τον τρόπο αποκαθίσταται η ισορροπία στις θέσεις των μελλονύμφων και των υπολοίπων, μέσα στον ιερό ναό.

Τι γίνεται με τον αδελφό σας ή την αδελφή της;

Ίσως εσείς έχετε επιλέξει ήδη τον κουμπάρο σας, αλλά η αγαπημένη σας μπορεί να σας θέσει ζητημα για την επιλογή σας και να επιθυμεί να έχετε ως κουμπάρο τον αγαπημένο της αδερφό. Όλα θα είναι καλά εάν έχετε καλή σχέση μαζί του, τι γίνεται όμως εάν δεν είστε και πολύ θερμός απέναντι του; Σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν καλύτερα να τον συνοδέψει η αδερφή σας, ώστε να έχετε και εσείς έναν δικό σας άνθρωπο, που θα σας παντρέψει. Παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να έχετε εμμονές σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Οι προκαταλήψεις είναι ο χειρότερος σύμβουλος σε τέτοιες περιπτώσεις και αντί να λύνουν προβλήματα, τα μεγενθύνουν.

Ποιος πρέπει να είναι τελικά ο κουμπάρος;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ιδανικού κουμπάρου; Αρχικά θα πρέπει να έχει μια καλή αισθητική. Το σχέδιο της λαμπάδας, των στεφάνων και άλλων αξεσουάρ περνούν και από την δική του/της κρίση. Σας έχει αποδείξει το γούστο του/της, στο παρελθόν; Πρέπει επίσης να είναι ψύχραιμος/η. Είναι ικανός/η να κρατήσει τις βέρες ώσπου ο ιερέας τις περάσει στα δάχτυλα σας. Τον/την διακατέχει σταθερότητα, ώστε να μην του της φύγουν από το χέρι την στιγμή που κάνει τις αλλαγές. Παράλληλα σας αναφέρουμε ότι ο κουμπάρος στον γάμο αποτελεί τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη. Αυτό σημαίνει ότι έχει να αναλάβει αρκετά καθήκοντα για εσάς. Επιπλέον πρέπει να είναι διασκεδαστικός. Δεδομένου ότι αυτός πρέπει να κανονίσει για τα του bachelor και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα για τους ελεύθερους φίλους των μελλονύμφων.

Επιλέξτε ένα άτομο που είναι ενεργό μέρος της ζωής σας.

Την νύχτα πριν τον γάμο δεν είναι η καλύτερη στιγμή να ανακαλύψετε ότι δεν έχετε πολλά κοινά πλέον με τον καλύτερο σας φίλο/η από το Λύκειο. Είστε επιφορτισμένοι με αρκετό άγχος και το μόνο που δεν επιθυμείτε είναι να επιφορτιστείτε και με άλλο. Το καλύτερο είναι να έχετε μια οικεία παρουσία δίπλα σας πριν, κατά την διάρκεια και αμέσως μετά τον γάμο. Με αυτά τα στοιχεία στο νου, επιλέξτε ένα άτομο, που δεν θα ξεχάσει τα δαχτυλίδια στο σπίτι, ούτε θα παρουσιαστεί στον γάμο σας μεθυσμένος, προσπαθώντας να την «πέσει» στην ανήλικη αδερφή της συζύγου σας!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.