Κτήματα δεξίωσης για τον γάμο και τη βάφτιση

Τι να προσέξετε όταν επισκέπτεστε κτήματα για τη δεξίωση

Έχουμε γράψει κατά καιρούς πολλά για τα κτήματα που προσφέρονται για τη δεξίωση του γάμου ή της βάπτισης. Αναφερθήκαμε στις παροχές, στα προτερήματα, στους τρόπους χρέωσης, στις συνεργασίες τους με catering και άλλους επαγγελματίες.

Επειδή υπάρχουν κτήματα δεξιώσεων για όλες τις απαιτήσεις και για κάθε οικονομική δυνατότητα, όπως ίσως να έχετε διαπιστώσει ήδη, συγκεντρώσαμε σε αυτό το άρθρο μερικά σημεία που πρέπει να προσέξετε ανάλογα με το τι ακριβώς είναι αυτό που αναζητάτε.

Δεξίωση γάμου σε κτήμα το μεσημέρι

Αν ο γάμος σας και η δεξίωση γίνονται μεσημέρι θα πρέπει να ελέγξετε αν στο κτήμα έχετε την επιλογή του κλειστού κλιματιζόμενου χώρου, στην περίπτωση που η ζέστη στον εξωτερικό χώρο είναι αφόρητη. Ακόμη και αν η δεξίωση φιλοξενηθεί στον εξωτερικό χώρο του κτήματος θα πρέπει να βρίσκεστε σε σκιερό μέρος. Επιβεβαιώστε λοιπόν ότι θα υπάρχουν τέντες, στην περίπτωση που το κτήμα δεν διαθέτει κάποιο μόνιμο στέγαστρο. Ξεκαθαρίστε ποιος θα αναλάβει το κόστος των τεντών.

Επειδή στο φως της μέρας τίποτε δεν μένει κρυφό και κάποια πράγματα μπορεί πιο εύκολα να χαρακτηριστούν ως ατέλειες και παραλήψεις, δώστε ιδιαίτερη σημασία στον περιβάλλοντα χώρο.

Επίσης, αν το καθαρό και περιποιημένο κτήμα βρίσκεται στη μέση μιας έκτασης πνιγμένης στα ψηλά αγριόχορτα και σε ένα τέτοιο σημείο πρέπει οι καλεσμένοι σας να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους, τότε θα πρέπει να συζητήσετε με τον υπεύθυνο για το συγκεκριμένο θέμα. Και πρέπει να το κάνετε πρώτα για λόγους ασφάλειας και μετά για λόγους αισθητικής.

Σε μια δεξίωση γάμου που γίνεται το μεσημέρι είναι ακόμη πιο σημαντικό να μη καθυστερήσει πολύ η άφιξή σας. Οι καλεσμένοι θα  πρέπει να γευματίσουν για μεσημέρι κι όχι να κολατσίσουν γι απόγευμα. Φροντίστε λοιπόν το κτήμα να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον τόπο που γίνεται ο γάμος σας. Ακόμα καλύτερα επιλέξτε το κτήμα με εκκλησάκι για να γίνει εκεί το μυστήριο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε με σαφήνεια μέχρι ποια ώρα θα έχετε στη διάθεσή σας τον χώρο στην περίπτωση που στο κτήμα θα φιλοξενηθεί δεξίωση και το βράδυ της ίδιας μέρας.

Δεξίωση γάμου σε κτήμα το βράδυ

Αν ο γάμος και η δεξίωση γίνονται το βράδυ σε ένα κτήμα, τότε η εύκολη πρόσβαση σε αυτό και η κατάλληλη σήμανση κατά τη διαδρομή με ευκρινείς πινακίδες είναι εξαιρετικά σημαντικό σημείο που θα πρέπει να το προσέξετε ιδιαίτερα.

Στα κτήματα, για μια βραδινή δεξίωση, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στον επαρκή και σωστό φωτισμό, αλλά και στην ύπαρξη φροντισμένων και οριοθετημένων διαδρόμων για να περπατούν με ασφάλεια οι καλεσμένοι σας. Δεν θέλετε κάποιος καλεσμένος σας να πέσει ή να στραμπουλίξει το πόδι του!

Επειδή οι περιοχές στις οποίες βρίσκονται τα κτήματα – της Αττικής τουλάχιστον – έχουν μερικές φορές προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, φροντίστε να επιλέξετε ένα κτήμα που να διαθέτει γεννήτρια. Η γεννήτρια θα πρέπει να είναι ικανή να παρέχει ρεύμα σε όλο το χώρο και για τα φώτα, αλλά και για να καλύπτει τις υψηλές απαιτήσεις που έχουν τα ηχεία, τα μηχανήματα του Dj και οι συσκευές που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της κουζίνας και του catering. Δεν αρκεί να έχει απλά μια γεννήτρια… γι’ αυτό ρωτήστε τι ακριβώς μπορεί να καλύψει αν χρειαστεί να λειτουργήσει.

Στα κτήματα τη νύχτα υπάρχει συνήθως λίγη υγρασία, που τα βράδια του καλοκαιριού μας ευχαριστεί και δεν μας ενοχλεί. Αν έχει ποτιστεί όμως την ίδια μέρα και το γκαζόν τότε θα είναι πρόβλημα για τους καλεσμένους σας και περισσότερο για τις κυρίες. Επιβεβαιώστε ότι το γκαζόν δεν θα είναι φρέσκο – ποτισμένο και προσπαθήστε να συνεργαστείτε με κάποιο κτήμα που έχει πλακόστρωτα μονοπάτια και δεν χρειάζεται να περπατάει κάποιος αποκλειστικά πάνω στο γκαζόν, ακόμη και για να πάει στις τουαλέτες.

Δεξίωση βάπτισης σε κτήμα

Κτήματα Δεξιώσεων για τον γάμο και τη βάφτιση

Αν διαλέξετε κάποιο από τα κτήματα για τη δεξίωση της βάφτισης του μωρού σας, τότε είτε είναι μεσημέρι, είτε είναι απόγευμα, πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στην πισίνα. Αν υπάρχει πισίνα θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, γιατί σε μια δεξίωση βάφτισης κυκλοφορούν πολλά παιδάκια.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, το κτήμα θα πρέπει να διαθέτει έναν ασφαλή χώρο για να απασχολούνται τα παιδιά, χωρίς φόβο να χτυπήσουν σε βραχάκια ή να κατρακυλήσουν σε σκαλοπάτια.

Σε εσάς θα πρέπει το κτήμα να μπορεί να προσφέρει έναν ήσυχο χώρο για να φροντίσετε το μωρό σας, να το αλλάξετε ή και να το βάλετε να κοιμηθεί. Εκείνη τη μέρα θα είναι αρκετά κουρασμένο και εντελώς έξω από το καθιερωμένο πρόγραμμα του.

 

Για τις υπόλοιπες μαμάδες, που θα είναι στη βάπτιση με τα παιδιά τους, θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα να ζεστάνουν λίγο νερό, το γάλα ή το αλεσμένο φαγητό του παιδιού. Φυσικά, καλό θα είναι να υπάρχει κι ένας καθαρός

 χώρος με αλλαξιέρα για να μπορέσουν να αλλάξουν το μωρό τους. Προβλέψτε για όλα αυτά και ρωτήστε τον υπεύθυνο του κτήματος αν μπορεί να σας τα εξα

σφαλίσει. Φυσικά, ισχύουν και όλα όσα αναφέρθηκαν στις προηγούμενες δύο ενότητες.

 

 

Για το teleiosgamos.gr

Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.