1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47,
Λίστα καλεσμένων

Λίστα καλεσμένων: Ο εφιάλτης που μπορεί να γίνει γλυκό όνειρο

Προσοχή στη Λίστα Καλεσμένων

Δεν έχει σημασία πόσο αγαπημένο ζευγάρι είστε. Πάντα θα υπάρχει μια προ γαμήλια διαμάχη για τη λίστα των καλεσμένων.

Υπάρχει μια μικρή αλήθεια. Και αυτή είναι ότι ο κόσμος κοστίζει χρήματα και οι χώροι εκδηλώσεων μπορούν να «χωρέσουν» συγκεκριμένο αριθμό ατόμων. Συνδυάστε και το γεγονός της συμμετοχής των γονιών σας σε αυτό το “χωρητικότητα – κόστος θέμα” και φανταστείτε τον χαμό που προκύπτει!

Προσέξτε την συμπεριφορά σας γιατί ο δρόμος δεν είναι στρωμένος μόνο με ροδοπέταλα. Εκτιμήστε, διαπραγματευτείτε, συζητήστε και μείνετε ρεαλιστές. Το σίγουρο είναι ότι και οι δυο πρέπει να απολαύσετε το ίδιο την παρουσία αγαπημένων ανθρώπων στον γάμο σας.

Το τρικ με τις δύο λίστες θα σας δώσει τη λύση με τους καλεσμένους

Δημιουργήστε μια εικονική λίστα. Μην την περιορίσετε. Αντίθετα συμπεριλάβετε κάθε άτομο που θα θέλατε να καλέσετε. Μετά επιστρέψτε στην πραγματικότητα. Ο τελικός αριθμός θα περιοριστεί από την χωρητικότητα του χώρου και από το budget. Οι καλεσμένοι θα περιοριστούν και αυτό είναι αναπόφευκτο.

Για να βοηθηθείτε στο να πάρετε αποφάσεις, χωρίστε τους καλεσμένους σε 2 μέρη, άρα σε 2 λίστες. Συμπεριλάβετε στην μία τους υποχρεωτικούς, δηλ. τα αγαπημένα σας πρόσωπα και τους συγγενείς πρώτου βαθμού και ονομάστε αυτή την λίστα Α. Οποιοδήποτε άλλο {δεν εννοούμε ανθρώπους που “δεν σας αρέσουν”, αλλά γνωστούς και μακρινούς συγγενείς, συνεργάτες κλπ} τοποθετήστε τον στην λίστα Β. Αυτοί είναι άτομα που θα επιθυμούσατε να παραβρεθούν στον γάμο σας, αλλά που μπορεί να μην δεχθούν άμεσα την πρόσκληση σας ή να μην μπορούν εκ των πραγμάτων να είναι παρόντες {λόγω απόστασης για παράδειγμα}.

Μπορείτε να καλέσετε περίπου 10% παραπάνω άτομα από τον αριθμό που έχετε αποφασίσει ότι θα καλέσετε, λόγω του ότι ένα ποσοστό περίπου 10 έως 20 τοις εκατό θα ακυρώσουν την έλευση τους στην δεξίωση.

Εάν έχετε περισσότερα άτομα που σας ακυρώνουν την παρουσία τους μπορείτε να προσκαλείτε άτομα από την λίστα Β, την οποία θα έχετε φτιάξει με “σειρά προτεραιότητας”. Για να πετύχει αυτό θα πρέπει να στείλετε αρκετά νωρίς τα προσκλητήρια στη λίστα Α και να αρχίσετε να επιβεβαιώνετε παρουσίες το δυνατό συντομότερο (ειδικά σε εκείνους που υποπτεύεστε ότι δεν θα μπορέσουν να έρθουν), ώστε να έχετε το περιθώριο να διαχειριστείτε εγκαίρως και τη λίστα Β.

Όταν έχει μείνει μόνο μια εβδομάδα από την ημέρα του γάμου σας και πρέπει να επιβεβαιώσετε τον αριθμό ατόμων στον υπεύθυνο της εκδήλωσης, πείτε 200 άτομα αντί 192 {άλλωστε θα πρέπει να υπάρχει ένα τραπέζι και φαγητό και για τους ανθρώπους που δουλεύουν εκείνη τη μέρα για εσάς, όπως είναι οι φωτογράφοι του γάμου}.

Είναι θεμιτό να καλέσετε και προσωπικά λίγα άτομα από τη λίστα Β την τελευταία στιγμή, αν πραγματικά το θέλετε και ο λόγος που δεν το είχατε κάνει ήταν γιατί δεν υπήρχε το περιθώριο. Ζητήστε συγνώμη για το μικρό χρονικό όριο της πρόσκλησης για την δεξίωση, προφασιστείτε ένα λάθος στις προσκλήσεις ή στην αποστολή τους και προσπαθήστε να είστε περισσότερο θερμοί στον τρόπο που τους προσεγγίζετε για να τους καλέσετε στη δεξίωση λίγο πριν αυτή γίνει.

Οι υποχρεώσεις που θέλουν να βγάλουν οι γονείς με τον γάμο σας

Ποια είναι η Κα Μερόπη και γιατί πρέπει να προσκληθεί στον γάμο σας; Θα ρωτήσετε πολλές φορές τον εαυτό σας. Κατά το παρελθόν οι γονείς της νύφης πλήρωναν το τραπέζι του γάμου και έτσι είχαν το πάνω χέρι στις προσκλήσεις της δεξίωσης (του γαμήλιου γλεντιού). Τα τελευταία χρόνια τα ζευγάρια πληρώνουν από κοινού τα έξοδα της δεξίωσης, αλλά ακόμα και σήμερα, οι γονείς δημιουργούν αρκετά θέματα για τα άτομα  που θα προσκληθούν.

Πρέπει να δείχνετε σεβασμό στους γονείς σας και στα μελλοντικά πεθερικά σας. Συνειδητοποιήστε ότι είναι και αυτοί ενθουσιασμένοι με τον γάμο σας, όπως και εσείς. Θέλουν να μοιραστούν την χαρά τους με καλούς τους φίλους και να βγάλουν την υποχρέωση στην κα Μερόπη, που τους είχε καλέσει στον γάμο του γιου της. Θέστε όμως εσείς τα όρια, γιατί το χαρακτηριστικό των γονιών είναι να ξεφεύγουν.

Ένα καλό tip είναι, αφού πληρώνετε από κοινού τα έξοδα, να δώσετε στους γονείς ένα ίσο αριθμό ατόμων και στις δυο πλευρές και να τους αφήσετε να το μοιράσουν όπως θέλουν.

Η συντακτική ομάδα του teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.