lista kalesmenon white paper on silver laptop computer

Λίστα καλεσμένων: Πώς να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα

Η αλήθεια είναι, ότι η λίστα καλεσμένων είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος και προκαλεί πολύ άγχος και εντάσεις. To Τέλειος Γάμος σας προσφέρει ορισμένα tips για να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία.

Ο αγαπημένος σας έχει κάποιο φίλο που δεν τον αντέχετε, εσείς έχετε συγγενείς που ο καλός σας τους θεωρεί ξένους και η μητέρα σας, σας έχει ξεκαθαρίσει ότι προσδοκά ένα κλασικό γάμο, με όλες τις φίλες και τους γνωστούς της μέσα στη λίστα.

Μην ανησυχείτε, γιατί νύφες, γαμπροί και γονείς πάντα λογομαχούν για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά κανένας γάμος δεν έχει ματαιωθεί από αυτό και μόνο, εκτός κι αν αυτό εξυπηρέτησε κάποιες φορές ως αφορμή.

Ορίστε λοιπόν ένας οδηγός για να πετύχει η δική σας λίστα καλεσμένων

Ποιος πληρώνει τη δεξίωση;

Προτού αρχίσετε τις διαμάχες, εξετάστε ποιος πληρώνει τι. Τη σημερινή εποχή, το ζευγάρι αποφασίζει αρχικά ποιους θα καλέσει και διαχωρίζει τον αριθμό των καλεσμένων μεταξύ των οικογενειών τους, της οικογένειας της νύφης, της οικογένειας του γαμπρού και του ζευγαριού.

Ένας γάμος δεν είναι μια δικαιολογία για να μαζευτούν όλοι οι χαμένοι φίλοι που γνωρίζετε τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά οι άνθρωποι με τους οποίους είστε κοντά τώρα.

Σε περίπτωση που οι γονείς της νύφης ή οι γονείς του γαμπρού πληρώνουν το λογαριασμό, θα πρέπει αντίστοιχα ο καθένας να προσπαθήσει να συμβιβαστεί ανάλογα με τις επιθυμίες τους κι εκείνοι με τη σειρά τους να καταλάβουν πως δεν πληρώνουν για να απαιτούν, αλλά για να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Σε ένα μεγάλο γάμο, μερικοί επιπλέον άνθρωποι δεν θα κάνουν διαφορά. Αλλά αν ξεφεύγουν από τα δικά σας όρια, μην παίρνετε υπόψιν σας τις πιέσεις της οικογένειάς σας, ειδικά αν είστε εσείς που πληρώνετε για τη δεξίωση.

Το φαγητό της δεξίωσης

Το φαγητό είναι συνήθως ένα από (αν όχι το) μεγαλύτερο κόστος ενός γάμου. Τα τελευταία χρόνια το catering έχει ανέβει στις προτιμήσεις των νεόνυμφων, ακόμη και αν η δεξίωση γίνει στο σπίτι τους. Το κόστος εξαρτάται φυσικά από το μενού και τις άλλες υπηρεσίες που θα προσφέρει το catering, όπως το προσωπικό για το σερβίρισμα, τα σερβίτσια, ο υπόλοιπος εξοπλισμός κλπ. Οι τιμές λοιπόν κυμαίνονται ανάλογα με το τι ζητάμε, πότε το ζητάμε και για πόσους το ζητάμε. Αν θέλετε, ξεκινήστε να φτιάχνετε τη λίστα συμπεριλαμβάνοντας όλους όσους θέλετε να καλέσετε και ανάλογα με το κόστος του catering, διαμορφώστε τον τελικό αριθμό των καλεσμένων κάνοντας τις απαραίτητες περικοπές.

Ο χώρος της τελετής του γάμου και ο τόπος της δεξίωσης

Η επιλογή του χώρου της τελετής του γάμου και του τόπου της δεξίωσης εξαρτάται επίσης από τη λίστα των καλεσμένων. Εάν επιθυμείτε να πραγματοποιηθεί ο γάμος σας σε ένα μικρό εκκλησάκι και η δεξίωση σε ένα ζεστό χώρο ενός μικρού ξενοδοχείου, αλλά έχετε 400 καλεσμένους, σίγουρα θα έχετε πρόβλημα. Έτσι αποφασίστε τι είναι σημαντικότερο για εσάς: περισσότεροι καλεσμένοι ή ένας συγκεκριμένος χώρος. Σε περίπτωση που επιλέξετε περισσότερους καλεσμένους, βρείτε χώρους που θα προσφέρουν άνεση. Εάν ο χώρος είναι σπουδαιότερος, δείτε τον αριθμό ανθρώπων που χωράει και προσκαλέστε ανάλογα.

Ενοχα συναισθήματα για εκείνους που δεν θα προσκαλέσετε

Ίσως να νιώθετε κάποιες ενοχές για εκείνους που δεν καλείτε στον γάμο σας ή στη δεξίωση. Σκεφτείτε όμως ότι μακρινά ξαδέλφια μπορεί να αισθάνονται καλύτερα που δεν θα χρειαστεί να παραβρεθούν από υποχρέωση και μόνο. Το ίδιο νιώθουν και οι απόμακροι φίλοι. Ένας γάμος δεν είναι μια δικαιολογία για να συγκεντρωθεί όλο το χαμένο σας περιβάλλον. Είναι η σημαντικότερη ημέρα της ζωής σας και θα είναι καλό να έχετε κοντά σας τα πρόσωπα που πραγματικά σας αγαπούν και χαίρονται με την ευτυχία σας.

Οι …φίλοι στη δεξίωση

Μπορεί να μην τρέφετε και τη μεγαλύτερη συμπάθεια για κάποιους φίλους του / της συντρόφου σας. Είστε όμως δύο διαφορετικοί άνθρωποι και έχετε και ξεχωριστές προτιμήσεις. Μπορεί να μην συμπαθείτε κάποιους φίλους του αγαπημένου σας, αλλά μπορείτε τουλάχιστον να μοιραστείτε λίγη σαμπάνια μαζί τους, αυτή τη μεγάλη μέρα και για τους δυο σας. Μη στεναχωρήσετε ο ένας τον άλλο για άτομα που θέλει να προσκαλέσει κι εσείς έχετε αντίθετη άποψη.

Επίσης μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το εργαλείο MyGuestlist, που το Τέλειος Γάμος σας παρέχει δωρεάν, για να σας διευκολύνει πραγματικά στη δημιουργία και την επιμέλεια της λίστας των καλεσμένων σας.

Η συντακτική ομάδα του teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.