Αρχική » Ομορφιά » SPA » Μήπως τα αρώματα είναι λιγάκι ύποπτα;
Image

Μήπως τα αρώματα είναι λιγάκι ύποπτα;

Το άρωμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην περιποίηση του σώματος για τους πιο πολλούς καταναλωτές. Για την υγεία του δέρματος, η αλήθεια είναι, πως το λιγότερο σημαντικό στοιχείο είναι το άρωμα. Για μερικούς ανθρώπους το άρωμα μπορεί να αποτελέσει ακόμη και πρόβλημα, αν και το σώμα γενικά είναι λιγότερο ευαίσθητο στις αντιδράσεις από ότι είναι το πρόσωπο, αλλά αυτό εξαρτάται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Τώρα όμως με τον ερχομό της αρωματοθεραπείας, η μυρωδιά κατέχει πια σπουδαία θέση στον κόσμο της περιποίησης σώματος και δύσκολα μπορεί να το παραβλέψει κάποιος.

Παρά το ρίσκο για το δέρμα, τα περισσότερα προϊόντα σώματος και μπάνιου είναι αρωματισμένα. Αν και οι γυναίκες, είναι όλο και περισσότερο ενημερωμένες ότι τα αρωματισμένα προϊόντα περιποίησης σώματος μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στο πρόσωπο, κυρίως, παρόλα αυτά εξακολουθούν να τα αγοράζουν εξαιτίας της ευχάριστης αίσθησης που χαρίζουν.

Μπορεί πραγματικά ένα άρωμα ή ένα μείγμα αρωμάτων να ωφελήσει το δέρμα όσο και τα συναισθήματά σας; Όσο αφορά το δέρμα, τα αρώματα βοηθούν λίγο, αλλά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό, ευαισθησίες στο δέρμα, εξανθήματα και αλλεργικές αντιδράσεις, γι’ αυτό πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τους ειδικούς. Τα συναισθήματα πάντως ωφελούνται περισσότερο. 

Τελικά περισσότερα έχουν να προσφέρουν στη μύτη μας και στις αισθήσεις μας, παρά στο δέρμα μας. Γι’ αυτό για να αποφύγετε προβλήματα σαν αυτά που προαναφέραμε, καλύτερα να προτιμάτε προϊόντα περιποίησης χωρίς άρωμα και να καλύπτετε την ανάγκη σας για μια όμορφη μυρωδιά με ένα αρωματικό κερί ή αιθέρια έλαια που εξατμίζονται και απλώνονται στο χώρο. Έτσι θα αφήσετε ανεπηρέαστο το δέρμα σας, ενώ η ατμόσφαιρα θα είναι γεμάτη αρώματα.

Η συντακτική ομάδα του teleiosgamos.gr

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.