Αρχική » Δεξίωση » Οργάνωση Δεξίωσης » Μια κάρτα για κάθε θέση στο τραπέζι της δεξίωσης
Image

Μια κάρτα για κάθε θέση στο τραπέζι της δεξίωσης

Για να είναι όλα οργανωμένα ως και την παραμικρή λεπτομέρεια στο γάμο σας, θα πρέπει να προετοιμάσετε έγκαιρα τις περισσότερες εργασίες και φυσικά να ολοκληρώσετε νωρίς το δύσκολο έργο του πλάνου των τραπεζιών στη δεξίωση. Μπορεί να μείνουν κάποιες τελευταίες διορθώσεις, αλλά το σημαντικό κομμάτι θα πρέπει να τελειώσει νωρίς, αν θέλετε να τυπώσετε κάρτες με τα ονόματα των καλεσμένων που θα τοποθετηθούν στην αντίστοιχη θέση που έχετε ορίσει για καθένα.

Οι κάρτες είναι ονομαστικές και τοποθετούνται μπροστά σε κάθε καρέκλα. Συνήθως τοποθετείται ο σύζυγος δίπλα στη σύζυγο και δίπλα κάθεται το επόμενο ζευγάρι και ου το καθ εξής για όλους τους καλεσμένους του τραπεζιού.

Αν τα τραπέζια είναι ροτόντες ο καλύτερος τρόπος, είναι όλοι οι καλεσμένοι να κοιτούν προς το νυφικό τραπέζι (και την πίστα), αφήνοντας κενές τις θέσεις που έχουν πλάτη προς αυτό, αλλά ίσως κάτι τέτοιο να αποτελεί πολυτέλεια για τις περισσότερες περιπτώσεις.

Οι κάρτες μπορεί να είναι αρκετά επίσημες σε εκρού ή λευκό χρώμα με ένα ασημί πλαίσιο για παράδειγμα και καλλιγραφικά γράμματα ή πιο απλές με μια ευανάγνωστη γραμματοσειρά. Αν το ύφος της δεξίωσης είναι γενικά πιο χαλαρό, τότε και οι κάρτες μπορούν να είναι πιο παιχνιδιάρικες, να έχουν χρώμα ή κάποιο σχέδιο που φυσικά θα ταιριάζει με το υπόλοιπο σκηνικό.

 

Μπορείτε ακόμη να γράψετε τα ονόματα των καλεσμένων σε μια φαρδιά κορδέλα που θα δένει γύρω από κάποιο δωράκι που θα τους προσφέρετε. Η κορδέλα γύρω από ένα κουτάκι με ένα ασημένιο σύμβολο, όπως μια καρδούλα για παράδειγμα, μπορεί να φιλοξενήσει το όνομα του καλεσμένου ώστε να γνωρίζει και τη θέση του στο τραπέζι. Αλλη μια ιδέα είναι να τη στηρίξετε με τη βοήθεια ενός λουλουδιού ή να τυπώσετε το όνομα σε μια μακρόστενη λωρίδα σκληρού χαρτιού, που θα δέσετε τη μια άκρη της πάνω σε ένα τριαντάφυλλο με μια λεπτή κορδέλα.

Γενικά κάνετε ότι σας αρέσει αρκεί να αναγράφεται σωστά το όνομα του καλεσμένου.

Αν πρόκειται για την επίσημη εκδοχή, τότε πρέπει να αναγράφεται στην κάρτα κύριος Θεοδοσίου και αν υπάρχει και άλλος με το ίδιο επώνυμο στο ίδιο τραπέζι τότε πρέπει να αναγράφεται κύριος Αλέξης Θεοδοσίου και κύριος Δημήτρης Θεοδοσίου. Θα πρέπει να αναφέρονται δηλαδή και τα μικρά ονόματα των  καλεσμένων.

Στην λιγότερο επίσημη εκδοχή μπορείτε να αναφέρετε μόνο τα ονόματά τους χωρίς τις προσφωνήσεις κύριος ή κυρία. Αν θέλετε ακόμη λιγότερη επισημότητα τότε γράψτε μόνο τα μικρά ονόματα εκτός αν υπάρχουν περισσότεροι από ένας με το ίδιο όνομα στο ίδιο τραπέζι. Σε αυτούς κάντε την εξαίρεση και γράψτε και το επώνυμό τους.

Η συντακτική ομάδα του teleiosgamos.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.