symvoules gamou gia mia zesti mera me kafsona

Γάμος : Μικρά μυστικά… ζέστης

Μετά την αποδοχή της πρότασης γάμου αρχίζει ο προγραμματισμός. Σχέδια, πλάνα, ημερομηνίες, πιθανές γιορτές και αργίες, εορτασμός του Πάσχα και……… η κατάλληλη ημερομηνία, για τους περισσότερους γάμους, φαντάζει να βρίσκεται κάπου μέσα, στην καλοκαιρινή περίοδο.

Λίγο η άδεια από την δουλειά, λίγο η δεξίωση και το κτήμα, λίγο η ευκαιρία για καλοκαιρινές διακοπές, όλα ‘οδηγούν’ έναν γάμο να πραγματοποιηθεί το καλοκαιράκι.

Ωραία όλα αυτά, αλλά πως θα αντιμετωπίσετε έναν έκτακτο καύσωνα ή μια πολύ ζεστή ημέρα;

Για να μην δείχνετε λοιπόν μια νύφη στο καμίνι, ακολουθήστε τις συμβουλές μας και ίσως καταφέρουμε να σας δροσίσουμε.

Εάν στην αρχική σας σκέψη ήταν ένα νυφικό με βαριά και συνθετικά υφάσματα, είναι καλύτερα να επαναπροσδιορίσετε την απόφαση σας. Δεν σας ανάβουμε φιτιλιές, σε περίπτωση που έχετε κάνει ήδη την επιλογή σας σε κάτι ανάλογο, αλλά καλό είναι τουλάχιστον να ενημερώσουμε τις νύφες που είναι σε φάση προγραμματισμού. Κοντά νυφικά, σκισίματα στις φούστες, ανοιχτές πλάτες, αέρινα και ανάλαφρα υφάσματα, είναι κατάλληλα γι’ αυτή την εποχή και ιδιαίτερα για τέτοιες θερμές ημέρες.

Ενυδάτωση! Αρχίστε ένα πρόγραμμα ενυδάτωσης του σώματος σας 3-4 ημέρες πριν από τον γάμο. Φροντίστε να πίνετε χυμούς, άφθονο νερό, ενώ θα ήταν καλό να αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά και τους πολλούς καφέδες. Είναι πολύ σημαντικό να

αισθάνεστε καλά, αλλά και να έχετε φροντίσει τον οργανισμό σας. Η διάρκεια της τελετής και της δεξίωσης καταπονεί το σώμα, χωρίς εσείς να το καταλαβαίνετε άμεσα και μπορεί να νοιώσετε ζάλη ή αδιαθεσία, σε μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας.

Μη μείνετε νηστικοί. Να τρώτε συχνά, αλλά ελαφρά. Φροντίστε τη μέρα του γάμου να πίνετε πολλά υγρά, όπως χυμούς και νερό, να τρώτε λίγο κι ελαφρά, αλλά πολλές φορές μέσα στη μέρα και φυσικά να ξεκινήσετε με ένα καλό πρωινό που θα περιλαμβάνει φρούτα, χυμούς και ελάχιστα λιπαρά.

Προσπαθήστε να ‘κλείσετε’ τον γάμο σας όσο πιο αργά γίνεται από πλευράς ώρας τελετής. Το φως της ημέρας διαρκεί πολλές ώρες και ο ήλιος κάνει τα πράγματα δύσκολα. Επιδιώξτε να τελέσετε τον γάμο σας μετά τις 7 το βράδυ. Ιδιαίτερα εάν έχετε την άνεση να πραγματοποιήσετε το γάμο σας σε κτήμα, που διαθέτει εκκλησάκι, μην το αμελήσετε. Αλλωστε, δεν θα μετακινήσετε τους καλεσμένους και δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε, ακόμα και εάν ξεκινήσει η τελετή στις 9. Για το ποια είναι η ιδανική ώρα θα πρέπει να το αποφασίσετε σε συνδυασμό με την ημερομηνία και αφού συμβουλευτείτε και τον φωτογράφο σας, ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη ώρα και για τις φωτογραφίες σας.

Κατάλληλο χτένισμα. Μια μικρή αλλαγή στον τύπο χτενίσματος που έχετε αποφασίσει με τον/την κομμωτή/ρια, είναι κάτι που μπορεί να γίνει την τελευταία στιγμή. Προσπαθήστε να έχετε το πρόσωπο σας ανοιχτό, ελέυθερο, χωρίς περίπλοκες δημιουργίες και τούφες που να πέφτουν σε σημεία του προσώπου σας. Να είστε σίγουρες ότι αν υπάρχουν θα σας κάνουν να ιδρώσετε περισσότερο, γι’ αυτό καλύτερα να τις αποφύγετε. Το αριστερό σας προφίλ… κρατήστε το “καθαρό” γιατί από εκεί θα τραβηχτούν οι περισσότερες φωτογραφίες σας κατά τη διάρκεια της τελετής του γάμου.

Αδιάβροχο make up. Ούτε να σκεφτείτε να κάνετε κάτι διαφορετικό. Χρειάζεστε ένα σταθερό μακιγιάζ γιατί ήδη θα έχετε να αντιμετωπίσετε τη ζέστη και το άγχος σας. Μην έχετε να αντιμετωπίσετε και ένα μακιγιάζ που θα “λιώνει” μαζί με τον ιδρώτα σας. Ταμπονάρετε με πούδρα όποτε χρειάζεστε ανανέωση και φροντίστε κάποιος να σας κάνει αέρα με μια βεντάλια για να ιδρώνετε στο ελάχιστο δυνατό.

Πριν την απόφαση για την επιλογή της εκκλησίας, «επιθεωρήστε» και παράλληλα ρωτήστε εάν ο ναός διαθέτει κλιματισμό και αν τον θέτει σε λειτουργία, ώστε η κατάσταση να είναι υποφερτή μέσα στην εκκλησία. Δώστε μεγάλη σημασία σε αυτό, γιατί η συγκέντρωση πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους, δημιουργεί δυσφορία και σε συνδυασμό με τη ζέστη, τάσεις λυποθυμίας.

Φροντίστε για εσάς, τους κουμπάρους και τους γονείς, να υπάρχουν μπουκαλάκια με νερό, μαντήλια για τον ιδρώτα και βεντάλιες, κατά τη διάρκεια του μυστηρίου. Ειδικά για τον γαμπρό και τη νύφη, πρέπει κάποιος δικός τους να φροντίζει για να νιώθουν καλά και άνετα, σκουπίζοντάς τους τον ιδρώτα και κάνοντάς τους λιγάκι αέρα όποτε χρειάζεται.

Προσφέρετε μπουκαλάκια με νερό. Μια πολύ εύκολη, οικονομική και συνάμα ευχάριστη κίνηση προς τους καλεσμένους είναι η προσφορά νερού, μαζί με την μπομπονιέρα. Οι περισσότεροι θα το εκτιμήσουν δεόντως, ειδικά αν τη μέρα του γάμου σας έχει καύσωνα. Μην ανησυχείτε για την θερμοκρασία του νερού. Αρκεί να είναι το τελευταίο που θα φτάσει στην εκκλησία, λίγο πριν από εσάς και να βρίσκεται εντός του ναού ή τουλάχιστον κάτω από ένα σκιερό μέρος.

Αν θέλετε να τα διατηρήσετε περισσότερο δροσερά, τότε “παγώστε” τα και μετά μεταφέρετέ τα μέσα σε “ψυγεία” απο φελιζόλ (είναι πολύ οικονομικά) ή σε εκδρομικά ψυγεία που θα δανειστείτε από συγγενείς και φίλους. Για να τα προσωποποιήσετε, μπορείτε να τυπώσετε δικές σας ετικέτες και να τις βάλετε στα μπουκαλάκια του νερού. Ακόμη πιο οικονομική εκδοχή, είναι να αγοράσετε πλαστικά ποτηράκια και μεγάλα μπουκάλια με νερό. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρέπει να ορίσετε τους υπεύθυνους που θα αναλάβουν αυτή την δουλειά την μέρα του γάμου σας. 

Στην δεξίωση εστιάστε την προσοχή σας σε δροσιστικά πάντς και αναψυκτικά που ενυδατώνουν και δροσίζουν περισσότερο, παρά σε βαριά ποτά με μεγάλη περιεκτικότητα οινοπνεύματος. Παράλληλα, στο μενού προτιμήστε ελαφρά φαγητά, bbq και δροσερές σαλάτες, αντί για πολλά εδέσματα με βαριές σάλτσες, κρέμα γάλακτος και λιπαρά κρέατα.

Οι τέντες δεν είναι μόνο για βροχή! Συνεννοηθείτε με τον υπεύθυνο του χώρου ή του catering για την διάθεση τεντών και σκιάστρων. Σκεφθείτε ότι υπάρχουν μεταξύ των καλεσμένων μικρά παιδάκια και ηλικιωμένοι, που είναι περισσότερο ευαίσθητα άτομα στις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό βέβαια, στην περίπτωση που ο γάμος σας γίνεται πρωινές ή μεσημεριανές ώρες ή ακόμη και αρκετά νωρίς το απόγευμα.

Καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο (να έχει πολύ ζέστη τη μέρα του γάμου), έχοντας λάβει τα μέτρα σας από την αρχή της οργάνωσης του γάμου σας, ειδικά αν αυτός πρόκειται να γίνει μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. 

Η συντακτική ομάδα του Τέλειος Γάμος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.