Αρχική » Οργάνωση γάμου » Ο Τέλειος Γάμος » Μουσική στην τελετή για έναν μη αναμενόμενο γάμο…
μουσική στην τελετή

Μουσική στην τελετή για έναν μη αναμενόμενο γάμο…

Η τόσο σημαντική ώρα για κάθε ζευγάρι χρειάζεται και μια καταπληκτική ηχητική υπόκρουση, ειδικά αν πρόκειται για καθολικό γάμο, που συνηθιζέται. Η κατάλληλη μουσική προσθέτει κατάνυξη, ενισχύει τη συγκίνηση, και διακόπτει την κίνηση των πραγμάτων. Τυπικά, ένας κατάλογος γαμήλιας μουσικής περιλαμβάνει ένα προοίμιο-εισαγωγή (παίζεται όταν φθάνουν οι καλεσμένοι), ύμνους ευχών (για τη μεγάλη είσοδό σας), διαλείμματα (για να τονιστούν οι σημαντικές στιγμές της γαμήλιας τελετής), ύμνους και κατακλείδα (μουσικός επίλογος του γάμου). Αν θελήσετε λοιπόν να έχετε μουσική στην γαμήλια τελετή σας, διαβάστε τους λόγους που θα κάνουν τα πόδια των καλεσμένων σας να μείνουν σταθερά σε μια θέση.

Βάλτε την προσωπική σας σφραγίδα

Κανείς δεν είπε ότι οι μελωδίες στην τελετή θα πρέπει να είναι οι κλασσικές και οι αναμενόμενες. Δεν θέλετε να ακούσετε το εμβατήριο του γάμου με την είσοδό σας; Παρόλο που το γαμήλιο εμβατήριο είναι πομπικός ύμνος και ταιριάζει με το περπάτημα της νύφης στο κόκκινο χαλί, μπορείτε κάλλιστα να επιλέξετε ένα άλλο τραγούδι που ταιριάζει και με εσάς και με τον αγαπημένο σας. Σκεφτείτε τη μουσική αγαπημένων σας ταινιών, ethnic επιλογές, αγαπημένα σας τζαζ κομμάτια , ίσως ένα τραγουδάκι που περιέχει το όνομα της νύφης. Όσο περισσότερο εμπλουτίσετε την μουσική κάλυψη του γάμου σας με προσωπικά σας στοιχεία, τόσο περισσότερο αντίκτυπο θα έχει σε εσάς και στους καλεσμένους σας. Σαστίσατε; Αφήστε το ύφος του μέρους που θα διεξαχθεί ο γάμος σας, να σας καθοδηγήσει στην κατάλληλη επιλογή. Εάν είναι μια μεγάλη και επιβλητική εκκλησία, το εκκλησιαστικό όργανο θα ήταν τέλειο, αν και ένας σολίστας βιολιού ή μια ορχήστρα με τέσσερα όργανα θα ταίριαζε υπέροχα σε έναν υπαίθριο γάμο.

2. Πάρετε την συγκατάθεση του ιερέα

Έχετε ονειρευτεί να διασχίζετε το διάδρομο ακούγοντας ως μουσική υπόκρουση, το τραγούδι του Τιτανικού! Ακούγεται τόσο υπέροχο στα αυτιά σας. Βεβαιωθείτε όμως πρώτα ότι το ίδιο υπέροχα ακούγεται και στον ιερέα. Γιατί; Εξαρτάται από την τοποθεσία που θα λάβει χώρα η γαμήλια τελετή ή ποιος θα είναι ο ιερέας, γιατί μπορεί να υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στο είδος της μουσικής που θα ακουστεί. Μερικοί ιερείς, για παράδειγμα, δεν επιτρέπουν οποιαδήποτε κοσμικά τραγούδια. Αν έχετε κάποιο πρόβλημα, συζητήστε το με τον ιερέα και ίσως σας προτείνει μια αποδεκτή εναλλακτική λύση.

3. Προγραμματίστε ένα μακρύ προοίμιο

Γίνονται κάποιες κινήσεις τόσο άχαρες και μονότονες, όταν φθάνουν οι καλεσμένοι στην εκκλησία που κάνουν και την ατμόσφαιρα της τελετής άχαρη και μονότονη. Η μουσική θα πρέπει να ξεκινήσει 20 λεπτά πριν από το γάμο, έτσι ώστε καθώς θα φθάνουν οι καλεσμένοι να νιώθουν πιο ζεστά και πιο ευχάριστα. Μην ξεχνάτε όμως κι άλλους παράγοντες όπως την κίνηση, το κυκλοφοριακό, τους φίλους που συνήθως καθυστερούν και άλλες πιθανές καθυστερήσεις,….όπως την αναμενόμενη, της νύφης. Είναι λοιπόν μια καλή ιδέα να προγραμματίσετε τουλάχιστον 45 λεπτά την διάρκεια της μουσικής, μέχρι να αρχίσει ο γάμος.

4. Μειώστε τα έξοδα όπου μπορείτε

Είναι ώρα να σκεφτείτε ότι το κόστος των επαγγελματιών μουσικών, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, μπορεί να σοκάρει. Αλλά αν επιθυμείτε τόσο πολύ να έχετε μουσική στην γαμήλια τελετή σας και κατά την διάρκεια της εισόδου σας να ακούγεται ένα πολυαγαπημένο σας τραγούδι, ανακαλύψτε αν υπάρχει κοντά μια αξιόπιστη μουσική σχολή. Επιπλέον, μερικοί μουσικοί είναι πιο διαλλακτικοί και μπορείτε να συζητήσετε μαζί τους για καλύτερη τιμή από αυτή που προσφέρουν, όπως και ορχήστρες. Εάν ο προϋπολογισμός σας έχει ξεφύγει από τα όριά του, και δεν αντέχετε οικονομικά καθόλου το κόστος ζωντανής μουσικής, προσέξτε μόνο την καλή ποιότητα της ηχογραφημένης εκτέλεσης των επιλεγμένων σας μουσικών κομματιών. Εξετάστε το χώρο που θα τοποθετηθεί το σύστημα μουσικής κάλυψης.

5. Καταγράψτε τα όλα σε χαρτί

Εννοώντας, να τα έχετε όλα εγγράφως. Μην αγχωθείτε με τους επαγγελματίες που θα συνεργαστείτε. Ορισμένα πράγματα που πρέπει να τα συμπεριλάβετε στο συμβόλαιο: την ακριβή ημερομηνία και ώρα που χρειάζεται να είναι εκεί οι μουσικοί, ποιοι παρέχουν τα αντικείμενα της σκηνικής τους παρουσίας (καρέκλες, στηρίγματα παρτιτούρων, κ.λ.π.), οδηγίες ενδυμασίας (εάν πρέπει να είναι ντυμένοι επίσημα, σημειώστε το κι αυτό εδώ), τα τραγούδια που θα παίξουν (και ένας κατάλογος αυτών που θα παίξουν και πότε), τα τραγούδια που ποτέ δεν παίζονται, κανονικό κόστος και αμοιβές για τις πρόσθετες ώρες, πολιτική ακύρωσης, καθώς και τις λεπτομέρειες οποιασδήποτε λεκτικής συμφωνίας έχετε κάνει.

6. Κανονίστε τις λεπτομέρειες

Υπαίθριος γάμος; Φροντίστε για την κάλυψη των μουσικών της τελετής σας σε περίπτωση ακόμη και μιας ψηλής βροχής, η οποία μπορεί να καταστρέψει τον ήχο των μουσικών οργάνων. Αν υπάρχει κιόσκι, υπολογίστε το χώρο αυτό για τους μουσικούς, ή προγραμματίστε να τοποθετήσετε μια επιπλέον τέντα. Τελετή σε ένα πάρκο ή σε κτήμα δίπλα σε κατοικημένη περιοχή; Εξετάστε για πιθανούς περιορισμούς θορύβου, και ρωτήστε για την δυνατότητα παροχής ρεύματος στον εξωτερικό χώρο για οτιδήποτε ηλεκτρικό, όπως κιθάρες ή μικρόφωνα.

Η συντακτική ομάδα του Τέλειος Γάμος

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.