Αλμπουμ με φωτογραφίες γάμου

Ο γάμος σας σε 30 φωτογραφίες

Μέσα από τα άρθρα μας έχουμε κάνει σαφές ότι οι φωτογραφίες και το video είναι από τα πιο σημαντικά θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθείτε κατά την προετοιμασία του γάμου σας. Θα σας συνοδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής σας και θα κρατούν ζωντανές τις μνήμες σας, αλλά και τις αναμνήσεις των δικών σας από εκείνη την υπέροχη μέρα. Η επιλογή των κατάλληλων ανθρώπων λοιπόν, απαιτεί προσοχή και έρευνα.

Επικρατέστερο σενάριο για το μέλλον των φωτογραφιών του γάμου σας

Ας υποθέσουμε λοιπόν, ότι έχετε επιλέξει έναν πολύ καλό φωτογράφο, του οποίου η δουλειά, σας ικανοποιεί στο μέγιστο βαθμό, με τον οποίο έχετε βρει κώδικα επικοινωνίας, ταιριάζετε από πλευράς χημείας και έχετε συμφωνήσει για το τι θα παραλάβετε μετά το γάμο σας. Συνήθως, ο φωτογράφος σας παραδίδει δείγματα των φωτογραφιών που τράβηξε και ανάλογα με το ποιες θα επιλέξετε και με τον αριθμό των φωτογραφιών που έχετε συμφωνήσει ότι περιλαμβάνονται στην αρχική τιμή, θα αποκτήσετε τελικά κάποια cd με αρκετές φωτογραφίες και κάποια άλμπουμ ψηφιακά ή όχι, επίσης με πολλές φωτογραφίες.

Εκ πείρας σας λέμε ότι τον πρώτο και τον δεύτετο μήνα μετά τον γάμο, θα δείτε τα άλμπουμ σας αρκετές φορές, πότε μόνοι σας, πότε με τους δικούς σας, πότε με τους φίλους σας. Το ίδιο θα συμβεί στην αρχή και με το video, στο οποίο μάλιστα θα ανακαλύπτετε και καλεσμένους που δεν θυμόσασταν ότι είχαν έρθει στην εκκλησία. Μετά όμως από το πρώτο διάστημα, πρώτα ο σύζυγος και μετά εσείς (συνήθως είστε νύφες όσες διαβάζετε τα άρθρα μας) θα αφήσετε στην άκρη τα ογκώδη άλμπουμ και φυσικά τα πολύωρα DVD. Με τον καιρό όλο και σπανιότερα θα τα τραβάτε από το ράφι και όλο και περισσότερες σελίδες θα προσπερνάτε γρήγορα, θέλοντας να δείτε μόνο συγκεκριμένες στάσεις από κάθε ενότητα της μέρας του γάμου.

Μια διαφορετική ιδέα για τις φωτογραφίες του γάμου σας

Θα μπορούσατε όμως αυτό να το ισοσταθμίσετε με το να ζητήσετε απο τον/ την φωτογράφο σας, να σας ετοιμάσει και ένα μικρό άλμπουμ, το οποίο θα είναι επιπλέον από τα μεγάλα άλμπουμ που έχετε αρχικά συμφωνήσει και  θα περιέχει μια συλλογή από 30 χαρακτηριστικές φωτογραφίες που θα αρκούν για να “αφηγηθούν” την ιστορία του γάμου σας, αφήνοντας την πιο γλυκιά γεύση στην ψυχή σας. Αφήστε όμως τον φωτογράφο να κάνει την επιλογή με το δικό του “μάτι”. Πέρα απο το γεγονός ότι είναι ένας επαγγελματίας με καλλιτεχνική άποψη, είναι κι ένας άνθρωπος που κοιτά ως τρίτος τον γάμο σας και δεν είναι επηρεασμένος από κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει εσάς κατά την επιλογή.

Αυτό το μικρό έργο τέχνης, αυτή την συλλογή προσεκτικά επιλεγμένων φωτογραφίων θα θέλετε να την απολαμβάνετε συχνά και δεν θα τη βαριέστε εύκολα, πολύ απλά γιατί θα έχει την ικανότητα να σας “γεμίσει” με εικόνες και συναισθήματα. Θα είναι το ίδιο άλμπουμ που θα δείχνετε στους φίλους σας χωρίς να τους κουράζετε και θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμη και μέρος της διακόσμησης του σπιτιού σας, ανάλογα με το στυλ του άλμπουμ που θα επιλέξετε.

Αν είστε fan της τεχνολογίας

Μια ακόμη ιδέα είναι να ζητήσετε, με την ίδια λογική, από τον φωτογράφο να επιλέξει μερικές στάσεις, αλλά αυτή τη φορά σε ψηφιακή μορφή και χωρίς να τις εκτυπώσει. Με αυτές τις φωτογραφίες θα “φορτώσετε” την ψηφιακή κορνίζα που κοσμεί μια γωνιά του σπιτιού σας κι έτσι θα παρακολουθείτε τον γάμο σας μέσα απο την εναλλαγή 20-30 “δυνατών” φωτογραφιών.

Γενικά, συζητήστε ελεύθερα με τον / την φωτογράφο δικές σας ιδέες, ζητήστε να ακούσετε τις δικές του, ακούστε τη συμβουλή του και λάβετέ τη υπόψη, ακόμη και αν δεν την ακολουθήσετε. Δείτε τον/ την φωτογράφο ως σύμμαχο, ως πολύτιμο συνεργάτη και “κερδίστε” από την πείρα του.

Για το www.teleiosgamos.gr
Βιβή Κωτούλα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.