Εκκλησία low angle view of dome ceiling

Επιτήδειοι δρουν έξω από εκκλησίες

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει σε παλαιότερα άρθρα, εξακολουθούν να συμβαίνουν διάφορα περιστατικά έξω από εκκλησίες την ώρα που τελείται ένας γάμος ή μια βάπτιση. Για αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και προνοητικοί.

Ποια συνήθη πρακτική ακολουθούν για να πάρουν τα δώρα του γάμου

Μια από τις γνωστές πρακτικές ορισμένων επιτήδειων είναι να προσεγγίζουν τους καλεσμένους που βλέπουν να κρατούν ένα δώρο για τον γάμο. Τους απευθύνονται και αυτοπροσδιορίζονται ως οι άνθρωποι που όρισε το ζευγάρι για να συγκεντρώνουν τα δώρα. Παίρνουν, λοιπόν, το δώρο και εξαφανίζονται πριν κάποιος από τις οικογένειες ή το ζευγάρι τους αντιληφθεί. Έτσι και τα δώρα χάνονται και οι άτυχοι καλεσμένοι βρίσκονται εκτεθειμένοι χωρίς καν να το γνωρίζουν.

Γι’ αυτό, όταν είστε καλεσμένοι σε γάμο και δεν επιλέξετε κάποιον άλλο τρόπο για να προσφέρετε το δώρο σας, σιγουρευτείτε σε ποιον άνθρωπο θα το παραδώσετε έξω από την εκκλησία. Προτιμήστε κάποιον που γνωρίζετε ή ρωτήστε έναν στενό συγγενή ή φίλο.

Αφιερώστε λίγο χρόνο να διαβάσετε περισσότερα άρθρα μας με συμβουλές και ιδέες για τις αρμοδιότητες που πρέπει να αναθέσετε στους άλλους. Διαβάστε για παράδειγμα το άρθρο μας για το ποιος θα μαζεύει τα γαμήλια δώρα στην εκκλησία.

Οι νέες πρακτικές των επιτήδειων έξω από τις εκκλησίες

Μια πιο πρόσφατη τακτική, που παρατηρήθηκε σε αρκετά περιστατικά σε εκκλησίες, αποδεικνύει ότι οι επιτήδειοι έχουν την ικανότητα να σκαρφίζονται συνεχώς νέους τρόπους για να επωφελούνται.

Θα σας περιγράψουμε τον τρόπο που δρουν, όπως μας τον μετέφεραν επαγγελματίες ανθοστολιστές. Πρόκειται για επαγγελματίες που πλήττονται από τέτοιες ενέργειες κι έχουν αναστατωθεί με το φαινόμενο. Τη στιγμή, λοιπόν, που το προσωπικό του ανθοπωλείου μαζεύει τον στολισμό εμφανίζονται κάποιοι επιτήδειοι. Με αξιοζήλευτη μαεστρία προσεγγίζουν τον πατέρα της νύφης, τον πατέρα του γαμπρού, τον γαμπρό και τον κουμπάρο και ζητούν φιλοδώρημα. Καλά διαβάζετε. Προσεγγίζουν όσους περισσότερους μπορούν και υποκρινόμενοι ότι είναι οι άνθρωποι του ανθοπωλείου ζητούν χρήματα!

Φυσικά, κανείς δεν θα αρνιόταν ένα φιλοδώρημα στους ανθρώπους που εργάζονται εκείνη τη στιγμή. Έτσι, οι «αχαρακτήριστοι» αποχωρούν συνήθως με γενναία φιλοδωρήματα. Γίνονται καπνός πριν τους πάρουν είδηση οι άνθρωποι του ανθοπωλείου.

Θέλετε να μάθετε ποιο είναι το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης;

Έχουν τυπώσει μπλουζάκια με τις φίρμες ανθοπωλείων, που αναλαμβάνουν συχνότερα γάμους σε συγκεκριμένες εκκλησίες. Έτσι, καταφέρνουν να γίνονται πιστευτοί χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα. Όπως καταλαβαίνετε και η οικογένεια εξαπατάται και οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο πρόβλημα χωρίς να ευθύνονται.

Γι’ αυτό, αν θέλετε να δώσετε φιλοδώρημα σε ανθρώπους που εργάζονται για τον γάμο σας, κάντε το μόνο σε πρόσωπα που αναγνωρίζετε. Σε ανθρώπους που έχετε διαπιστώσει ότι πράγματι εργάζονται και όχι σε όποιον σας πλησιάσει. Επίσης, συνεννοηθείτε για το ποιος θα είναι υπεύθυνος και θα αναλάβει να δώσει τα φιλοδωρήματα. Ακόμα και για το φιλοδώρημα στους ανθρώπους της εκκλησίας, όπως είναι ο νεωκόρος, πρέπει ένας δικός σας άνθρωπος να είναι υπεύθυνος. Κανείς άλλος δεν πρέπει να δεχθεί να πληρώσει οτιδήποτε και οπουδήποτε.

Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί τι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί ένα πονηρό μυαλό για να αρπάξει την ευκαιρία της χαράς σας. Για αυτό, μεγάλη προσοχή και σωστή ενημέρωση για να πάνε όλα καλά.

Photo by Tamara Malaniy on Unsplash

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.