Image

Καλοκαιρινό Barbeque

Το καλοκαίρι προσφέρεται για Κυριακάτικα μεσημέρια με την οικογένεια και τους φίλους ή για γλυκιές βραδιές στην αυλή ή τη βεράντα του σπιτιού με την παρέα σας, απολαμβάνοντας το φαγητό σας και μια παγωμένη μπύρα.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να οργανώσετε αυτό το καλοκαίρι τέτοιες συνεστιάσεις και να κάνετε Barbeque στο σπίτι σας.

Η προετοιμασία δεν κρύβει κάποια δυσκολία, ενώ το ψήσιμο φέρνει την παρέα πιο κοντά, αφού όλοι μπορούν να συμμετέχουν λιγότερο ή περισσότερο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα. Φυσικά το αποτέλεσμα, είναι υγιεινό καθώς αποβάλλονται τα λύπη και γευστικό, αφού τα μυρωδικά προσθέτουν γεύση στο κρέας.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τον τρόπο για να κάνετε barbeque με σουβλάκια χοιρινού και κοτόπουλου.

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε είναι

  • 750 γρ χοιρινό κρέας
  • 750 γρ στήθος κοτόπουλου
  • 250 γρ γραβιέρα
  • 150 γρ μπέικον
  • 1-2 μέτριες ντομάτες
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά
  • 1 μέτρια πορτοκαλί πιπεριά
  • Ρίγανη (προαιρετικά γλυκιά πάπρικα & κάρυ)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Δημιουργείστε

Ξεκινήστε την προετοιμασία πλένοντας καλά το χοιρινό και το κοτόπουλο. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά μαχαίρια και ξύλα κοπής ή αφού πλύνετε σχολαστικά με άφθονο χλιαρό νερό και απορρυπαντικό το μαχαίρι και το ξύλο κοπής που χρησιμοποιήσατε για το κοτόπουλο, τεμαχίστε σε μικρά κομμάτια – κύβους και το χοιρινό κρέας και τοποθετήστε τα σε δύο μπολ.

Στο χοιρινό προσθέστε ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και στο κοτόπουλο μόνο αλάτι και πιπέρι (αν θέλετε προσθέστε λίγη γλυκιά πάπρικα ή λίγο κάρυ στο κοτόπουλο). Και στα δύο μπολ ρίξτε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε ώστε να πάει σε όλα τα κομμάτια.

Κόψτε επίσης σε μικρά κομμάτια, πάχους όσο περίπου και τα κομμάτια του κρέατος, τις ντομάτες, την πιπεριά και το τυρί και βάλτε τα σε ξεχωριστά μπολάκια.

Κόψτε τις φέτες του μπέικον στη μέση, ώστε κάθε κομμάτι να μπορεί να τυλιχτεί γύρω από ένα κομμάτι κοτόπουλου. Τυλίξτε λοιπόν το μπέικον γύρω από κάθε κομμάτι κοτόπουλο και ακουμπήστε τα με την ένωση προς τα κάτω σε μια μεγάλη πιατέλα.

Ξεκινήστε στη συνέχεια να ετοιμάσετε πρώτα τα σουβλάκια από χοιρινό. Σε ένα ξυλάκι περάστε πρώτα ένα κομμάτι κρέας, περάστε στη συνέχεια ένα κομμάτι ντομάτας, συνεχίστε περνώντας ένα κομμάτι τυρί και επαναλάβετε μέχρι να καλύψετε όλο το ξυλάκι. Συνεχίστε να ετοιμάζετε με τον ίδιο τρόπο όλα τα σουβλάκια με χοιρινό.

Συνεχίστε με τα σουβλάκια από κοτόπουλο, περνώντας στο ξυλάκι ένα κομμάτι κοτόπουλου με μπέικον, ένα κομμάτι πράσινη πιπεριά, ένα κομμάτι τυρί, ένα κομμάτι κοτόπουλο, ένα κομμάτι πορτοκαλί πιπεριά και επαναλάβετε μέχρι να καλύψετε όλο το ξυλάκι. Συνεχίστε μέχρι να ετοιμάσετε όλα τα σουβλάκια με κοτόπουλο.

Είστε έτοιμοι πια να τα ψήσετε στο Barbeque παρέα με τους φίλους σας, απολαμβάνοντας εν τω μεταξύ κρύα μπύρα και προκαταρκτικά μεζεδάκια. Συνοδέψτε με δροσερή σαλάτα εποχής και ψητές πατάτες. Μπορείτε επίσης να ψήσετε πίτες χωρίς λάδι, ή ψωμί στη σχάρα.

Καλή επιτυχία!

Για το www.teleiosgamos.gr
Χριστίνα Καραμέρη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.