Ομοιοπαθητική

Ομοιοπαθητική, ένα φάρμακο για όλα!

Η ταχύτητα με την οποία περνάνε οι διακοπές, παραμένει πάντα ένα μυστήριο! Περιμένουμε με αγωνία όλο το χρόνο να έρθουν, κάνουμε σχέδια και με την ίδια αγωνία φεύγουν! Αγωνία για όσα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μετά. Τύψεις για το γεγονός ότι ξεκουραστήκαμε παραπάνω απ΄ ότι έπρεπε! Οι περισσότερες από εμάς, έχουμε ήδη βάλει μπροστά τους νέους στόχους για το 2009! Και για ένα περίεργο λόγο, καταφέρνουμε πάντα να θέτουμε περισσότερους στόχους απ’ότι αντέχουμε! Αλλά, μη νομίζετε ότι τελικά μας το συγχωρεί ο οργανισμός μας!

Πόσες φορές δεν έχετε πιάσει τον εαυτό σας να λέει ότι «νιώθω ένα ακαθόριστο άγχος», «Δεν μπορώ ν’ απολαύσω τίποτα», «Νιώθω απογοήτευση» και άλλα παρόμοια. Και να τες οι αϋπνίες, οι πονοκέφαλοι, οι ζαλάδες, το αυχενικό και ο πόνος στο στομάχι. Ε, λοιπόν, η ομοιοπαθητική έχει τη λύση.

Για να είμαι ειλικρινής, είχα ακούσει πολλά γι’ αυτού του είδους τη θεραπεία από φίλες μου που συζητούσαν ακατάπαυστα για τις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες της ομοιοπαθητικής. Από εκεί που όλες αγκομαχούσαν από το άγχος, μετά από μερικές επισκέψεις σε κάποιο κέντρο Ομοιοπαθητικής, εμφανίζονταν αεράτες και χαμογελαστές σαν να έγινε κάποιο θαύμα, αφήνοντας εμένα να υποφέρω από τα δεινά της καθημερινότητας και εκείνες να καυχιούνται για την Ολική Επαναφορά τους. Έτσι λοιπόν, πήρα κι εγώ την απόφαση να ανακαλύψω τι είναι αυτό που τους έδωσε φως, την ίδια στιγμή που εγώ πάλευα στο σκοτάδι παρέα με τα ‘ψυχοσωματικά’ μου.

Και να τι έμαθα!

Η Ομοιοπαθητική επιδιώκει να επαναφέρει την υγεία με τον ίδιο τρόπο (όμοιο) με τον οποίο ο αμυντικός μηχανισμός του οργανισμού κινητοποιείται για να αντιμετωπίσει το ‘πρόβλημα που τον βλάπτει’. Τα συμπτώματα μιας ασθένειας για την Ομοιοπαθητική, αφορούν στην έκφραση του αμυντικού μηχανισμού του ανθρωπίνου σώματος. Ουσιαστικά, αντιμετωπίζει τον άρρωστο ως έναν οργανισμό που έχει διαταραχτεί συνoλικά και όχι μόνο σε κάποιο συγκεκριμένο σύστημα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στοχεύει στη θεραπεία των βαθύτερων αιτιών που εξασθένισαν τον οργανισμό και επέτρεψαν την εμφάνιση άσχημων καταστάσεων. Γιατί όλα φίλες μου, είναι θέμα ψυχολογίας τελικά! Κι όταν η ψυχολογία μας είναι χάλια, ο οργανισμός μας αντιδράει με διάφορους τρόπους.

Αλλά, τι είναι τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα και τι υπόσχονται να θεραπεύσουν;

Ουσιαστικά, πρόκειται για ‘φτιαχτά φάρμακα’, τα οποία προέρχονται από ουσίες φυτικές, ορυκτές ή και ζωικές, επεξεργασμένες με τελείως φυσικό τρόπο, χωρίς καμία επίδραση κάποιου χημικού παράγοντα. Κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές όπως, κάψουλες, υπογλώσσια δισκία, ενέσιμα, κολύρια, διαλύματα και αλοιφές.

Η Ομοιοπαθητική είναι σε θέση να θεραπεύσει οποιαδήποτε ψυχοσωματική ασθένεια, αρκεί να γίνει σε αρχικό στάδιο, ώστε να είναι αναστρέψιμο το πρόβλημα και να μην έχει υποστεί ο οργανισμός πολλές φαρμακευτικές αγωγές. Πρακτικά μπορεί να θεραπεύσει ή να βοηθήσει παθολογικά, παιδιατρικά, δερματολογικά, γυναικολογικά, νευρολογικά, ψυχιατρικά και άλλου είδους προβλήματα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο οργανισμός δεν εθίζεται στα ομοιοπαθητικά φάρμακα σε αντίθεση με τα κλασικά φάρμακα. Και ακόμα πιο σημαντικό, φίλες μου, είναι ότι τα αποτελέσματα είναι άμεσα!

Τώρα, που μπήκε λοιπόν το 2009, ανάμεσα στους νέους σας στόχους, βάλτε στο πρόγραμμα και μια επίσκεψη σε κάποιο κέντρο Ομοιοπαθητικής. Γιατί αυτό που μετράει πάνω απ’όλα είναι να νιώθετε καλά! Κι όλα μετά, κατά ένα μοναδικό τρόπο, βρίσκουν τον δρόμο τους! Θα πρέπει όμως να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές, να συμβουλεύεστε τον οικογενειακό σας γιατρό και να κάνετε καλή έρευνα πριν καταλήξετε σε ποιο γιατρό ομοιοπαθητικής θα εμπιστευθείτε την θεραπεία σας.

Για το www.teleiosgamos.gr
Ελπίδα Μηναδάκη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.