Αρχική » Οργάνωση γάμου » Ο Τέλειος Γάμος » Όταν οι νύφες ρωτούν…
Image

Όταν οι νύφες ρωτούν…

Έχουμε ακούσει πολλές ερωτήσεις και από τους γαμπρούς, αλλά κυρίως από τις νύφες. Απλά σας παραθέτουμε κάποιες ιδιαίτερες ερωτήσεις που μας έχουν γίνει για την τελετή, που πιθανόν και εσείς μπορεί να έχετε στο μυαλό σας.

 

Μπορεί να με συνοδεύσει η μητέρα μου;

Ερ. Είναι αρμόζων για τη μητέρα μου να με συνοδεύσει στα σκαλιά της εκκλησίας; Ο πατέρας μου αναμένει, αλλά δεν είναι μέρος της ζωής μου από την ηλικία των 2 μου χρόνων.

 

Απ. Είναι απολύτως αρμόζων να σας συνοδεύσει η μητέρα σας. Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι να μην δυσαρεστηθείτε με τον πατέρα σας. Μπορώ να καταλάβω τα αισθήματα αμηχανίας και δυσαρέσκειας που νιώθετε για εκείνον, για να συνοδεύσει στην εκκλησία, αφού τόσα χρόνια δεν ήταν παρών στη ζωή σας. Προχωρήστε προσεκτικά, και προσπαθήστε να το αναφέρετε με ήπιο τρόπο, ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε ήρεμα όταν το σκέφτεστε, … δεν είναι απαραίτητες οι μεγάλες εκρήξεις αυτή την τόσο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής σας … και απολαύστε την στιγμή που θα περπατάτε με τη μητέρα σας προς το γαμπρό, αν αυτό πραγματικά επιθυμείτε!

 

Μπορεί να είναι δίπλα μου και ο αδελφός μου;

Ερ. Η μητέρα μου «έφυγε» τέσσερις μήνες πριν. Ο πατέρας μου θα με συνοδεύσει στην εκκλησία. Ακόμη κι αν είναι δύσκολο για εκείνον χωρίς τη μητέρα μου, μάλλον δεν είναι σωστό ο μεγαλύτερος αδελφός μου να αντιπροσωπεύσει τη μητέρα μου και να με συνοδεύσει μαζί με τον πατέρα μου;

 

Απ. Καθόλου! Από ότι καταλαβαίνω θέλατε να σας συνοδεύσουν και οι δυο γονείς σας. Ίσως και όχι, αλλά θέλετε ο πατέρας σας να έχει μια υποστήριξη σε αυτή την τόσο συγκινητική στιγμή του γάμου σας, οπότε είναι απόλυτα πρέπων. Είχα πάει στο γάμο μιας ξαδέλφης μου πέρυσι, και ο πατέρας της είχε «φύγει» χρόνια πριν. Είχε δίπλα της τον αδελφό και τη μητέρα της στο δρόμο προς τα σκαλιά της εκκλησίας. Η επιθυμία να έχετε την υποστήριξη της οικογένειάς σας αυτή την τόσο ιδιαίτερη ημέρα της ζωής σας, είναι ακριβώς αυτό που οφείλετε να κάνετε. Είμαι σίγουρη ότι το ίδιο θα επιθυμούσε και η μητέρα σας.

 

Μπορούν οι γονείς να συνοδεύσουν το γαμπρό;

Ερ. Και οι δυο γονείς μου θα με συνοδεύσουν στην εκκλησία. Μόλις έμαθα ότι και η μελλοντική πεθερά μου επιθυμεί να συνοδεύσει επίσης το σύζυγό μου στα σκαλιά της εκκλησίας. Μπορεί να γίνει αυτό;

 

Απ. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην συνοδεύσει τον αγαπημένο σας η μητέρα του στην εκκλησία. Θα τον συνοδεύσει μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας και μετά θα είναι δίπλα του για να σας περιμένουν. Μόλις φτάσετε εσείς, θα σας παραδώσουν σε εκείνον οι γονείς σας. Τόσο απλά!

 

Πως θα γίνουν οι διαδικασίες στο διπλό γάμο;

Ερ. Το πιο απίστευτο πράγμα συνέβηκε! Η αδελφή μου και εγώ αρραβωνιαστήκαμε μόλις με μία εβδομάδα διαφορά η μία από την άλλη. Έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε και να έχουμε έναν διπλό γάμο. Έχουμε απλά μερικές ερωτήσεις, όπως, ποια ανεβαίνει πρώτη τα σκαλιά της εκκλησίας και με ποιον, και ποιος γαμπρός θα φιλήσει πρώτος τη νύφη;

 

Απ. Θα ακολουθήσετε το παράδειγμα των διδύμων, αν δεν είσαστε κιόλας! Ωραία, είσαστε έτοιμες να διπλασιάσετε τη διασκέδασή σας. Ο πατέρας σας θα σταθεί ανάμεσά σας και θα προχωρήσετε και οι τρεις σας προς την εκκλησία. Εάν προτιμάτε να περπατήσετε μόνη σας με τον πατέρα σας, μπορεί να συνοδέψει αρχικά τη μεγαλύτερη, σε ηλικία, κόρη, και έπειτα να γυρίσει πίσω για να συνοδέψει τη δεύτερη. Όταν φτάσουν και οι δύο νύφες μπροστά στους γαμπρούς, ο πατέρας μπορεί να σταθεί πίσω από τη μεγαλύτερη κόρη του εωσότου την παραδώσει στον μέλλοντα σύζυγό της. Κατόπιν κινείται προς την άλλη κόρη του για να κάνει το ίδιο. Και στο τέλος, γυρίζουν και οι δυο νύφες προς τους αγαπημένους τους και φιλιούνται ταυτόχρονα.

 

Ποιες είναι οι επιλογές μου για τη συνοδεία μου;

Ερ. Πρέπει να ακολουθήσω την παράδοση, να με συνοδεύσει ο πατέρας μου στην εκκλησία, ή όχι;

 

Απ. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Θυμηθείτε, σε αυτή την εποχή, ο γάμος σας μπορεί να είναι παραδοσιακός ή αν επιθυμείτε εσείς, καθόλου παραδοσιακός. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τις σημερινές νύφες ως προς τον τρόπο με τον οποίο και με ποιόν προχωρούν προς τα σκαλιά της εκκλησίας:

• Η νύφη μπορεί να προχωρήσει μόνη της προς τον αγαπημένο της.

• Η μητέρα της νύφης μπορεί να την παραδώσει στο γαμπρό (την γέννησε, άλλωστε).

• Και οι δυο γονείς της νύφης μπορούν να την συνοδεύσουν στα σκαλιά της εκκλησίας.

• Η νύφη και ο γαμπρός μπορούν να φτάσουν μαζί και να ανεβούν και οι δύο μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας.

Το σημαντικότερο πράγμα είναι να επιλέξετε αυτό που πραγματικά σας ευχαριστεί, γιατί το βάδισμα προς την εκκλησία είναι μια όμορφη, εντυπωσιακή, επίσημη και σημαντική στιγμή. Πιθανόν να είναι η στιγμή του γάμου σας που θα θυμόσαστε καλύτερα και περισσότερο.

 

Ποιες είναι οι εξαιρετικές ιδέες για αυτό το γαμήλιο θέμα;

Ερ. Θα έχω στο γάμο μου μεγάλες παρανύμφους και μεγάλους παράγαμπρους. Προσπαθώ να βρω μερικές καινούργιες ιδέες σχετικά με το πώς θα προχωρήσουν όλοι προς τα σκαλιά της εκκλησίας. Καμιά ιδέα;

 

Απ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που οι παράγαμπροι και οι παράνυμφες μπορούν να βαδίσουν προς την εκκλησία. Μερικές φορές, οι παράγαμπροι φτάνουν στην είσοδο της εκκλησίας και διατηρούν την ανάλογη διάταξη, αναμένοντας τις παρανύμφους. Ή, εάν εσείς επιθυμείτε, κάθε αντίστοιχος παράγαμπρος μπορεί να συναντήσει την κάθε παράνυμφο στα μισά του διαδρόμου προς την εκκλησία και να την συνοδεύσει στην είσοδο, όπου και θα πάρουν τις θέσεις τους, περιμένοντας να αρχίσει η γαμήλια τελετή. Διαφορετικά, όλοι οι παράγαμπροι μπορούν να περπατήσουν κατά μήκος του διαδρόμου μαζί σε μια γραμμή και να περιμένουν τις παράνυμφες. Φυσικά, εξαρτάται πραγματικά από εσάς και πώς θα επιθυμούσατε να το κάνετε αυτό!

 

Τι γίνεται αν δεν θέλω να το κάνει ο πατέρας μου;

Ερ. Οι γονείς μου έχουν χωρίσει και ζουν χωριστά, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ο πατέρας μου εγκατέλειψε τη μητέρα μου και δεν έχει συμβάλλει σε τίποτα, είτε οικονομικά είτε συναισθηματικά, στη ζωή τη δική μου ή του αδελφού μου, καθώς εμείς μεγαλώναμε. Δεν χρειάζεται να πω ότι, κάτω από καμία περίσταση δεν θέλω να του δώσω την τιμή να με συνοδεύσει στην εκκλησία. Έχω εκφραστεί για αυτό, και η ανταπόδοση είναι μόνο θλίψη από το περίγυρό μου. Έχω ανησυχία για εκείνη την ημέρα. Τι είναι σωστό να κάνω;

 

Απ. Ακολουθήστε το ένστικτό σας. Ακούγεται σαν να γνωρίζετε τι θέλετε να κάνετε, και… αυτό είναι να μην σας συνοδέψει ο πατέρας σας. Μην σκεφτόσαστε και μην στεναχωριέστε τι θα πει ο κόσμος (έτσι κι αλλιώς θα πει). Σίγουρα δεν θέλετε να είσαστε λυπημένη και ανήσυχη εκείνη την ημέρα, ιδιαίτερα τη στιγμή που βαδίζετε προς τον αγαπημένο σας, μαζί με έναν άνδρα για τον οποίο δεν αισθάνεστε ότι θα σας στηρίξει, ότι θα σας ενθαρρύνει, αλλά μόνο και μόνο για τα σχόλια των καλεσμένων. Φυσικά, αν είναι δυνατόν για εσάς να μιλήσετε με τον πατέρα σας πριν από το γάμο σας, και να έρθετε λίγο πιο κοντά καταλαβαίνοντας ο ένας τον άλλον, ίσως να αλλάξετε γνώμη. Αλλά εάν δεν είσαστε έτοιμη για αυτή τη συζήτηση, μην αισθανθείτε ότι πρέπει να το κάνετε για να είναι όλα εντάξει εγκαίρως για τη μεγάλη ημέρα. Θυμηθείτε, είναι η γαμήλια ημέρα σας, και έχετε το δικαίωμα να αισθάνεστε άνετη και ήρεμη. Σκεφτείτε την άποψη να σας συνοδέψει η μητέρα σας στα σκαλιά της εκκλησίας.

 

Μπορώ να έχω δίπλα μου και τον πατέρα μου και τον πατριό μου;

Ερ. Εάν επιλέξω να έχω δίπλα μου το βιολογικό μπαμπά μου στη μισή απόσταση μέχρι τον γαμπρό, και μετά να συνεχίσω την υπόλοιπη διαδρομή με τον πατριό μου, πώς θα φαινόταν αυτή η αλλαγή; Ο βιολογικός μπαμπάς μου θα μπορούσε να σταματήσει και να καθίσει στα μισά του δρόμου, ή θα έπρεπε να συνεχίσει κι εκείνος μαζί με τον πατριό μου; Πως ακούγεται;

 

Απ. Πολύ καλή ερώτηση! Συνήθως έχουμε όλες τις απαντήσεις, αλλά είναι και κάποιες που δεν τις υπολογίζουμε! Λοιπόν πιστεύω ότι η καλύτερη εικόνα είναι: Ο πατριός σας θα στέκεται στη μέση του διαδρόμου περιμένοντας εσάς και το βιολογικό σας πατέρα να κάνετε τη διαδρομή σας προς εκείνον. Όταν τον φτάσετε, δίνετε στον βιολογικό σας πατέρα ένα φιλί προτού πιάσετε το μπράτσο του πατριού σας. Ο βιολογικός σας πατέρας θα παραμείνει απλά όρθιος στο σημείο που σας περίμενε ο πατριός σας, ενώ εσείς και ο πατριός σας θα συνεχίσετε τη διαδρομή προς το γαμπρό. Μόλις φιλήσετε τον πατριό σας και ανταμώσετε με το γαμπρό, ο βιολογικός σας πατέρας θα προχωρήσει μέχρι τη θέση του, συγχρόνως και ο πατριός σας. Πως σας φαίνεται;


Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.