Απαντάμε σε ερωτήσεις που έχουν οι νύφες για ιδιαίτερα ζητήματα woman in white dress

Ερωτήσεις από νύφες λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας

Έχουμε ακούσει πολλές ερωτήσεις και από τους γαμπρούς, αλλά κυρίως από τις νύφες. Απλά σας παραθέτουμε κάποιες ιδιαίτερες ερωτήσεις που μας έχουν γίνει για την τελετή, που πιθανόν και εσείς να έχετε στο μυαλό σας.

Μπορεί να με συνοδεύσει η μητέρα μου μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας;

Ερ. Αρμόζει στη μητέρα μου να με συνοδεύσει στα σκαλιά της εκκλησίας; Ο πατέρας μου περιμένει πως θα με συνοδεύσει εκείνος. Όμως, στην ουσία, δεν είναι μέρος της ζωής μου από τότε ήμουν 2 ετών και χώρισαν με τη μητέρα μου.

Απ. Είναι απολύτως αποδεκτό να σας συνοδεύσει η μητέρα σας. Αν το θέλετε εσείς κι εκείνη, δεν υπάρχει κάτι που να σας το απαγορεύει ή να σας εμποδίζει. Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι να γίνει έτσι, ώστε να μην έρθετε σε δύσκολη θέση με τον πατέρα σας.

Εσείς νιώθετε κάποια αμηχανία να σας συνοδεύσει ο πατέρας στην εκκλησία, αφού τόσα χρόνια δεν ήταν παρών στη ζωή σας. Εκείνος, προφανώς, θα δυσαρεστηθεί με την απόφασή σας, επομένως καλό είναι να τον έχετε προϊδεάσει. Προχωρήστε προσεκτικά και προσπαθήστε να ανακοινώσετε την απόφασή σας με ήπιο τρόπο. Μείνετε ήρεμη, ακόμα και αν αναστατώνεστε μόνο με τη σκέψη μιας τέτοιας συζήτησης.  Θα βοηθούσε αν του λέγατε πως η μητέρα σας θα σας οδηγήσει στην εκκλησία, όμως θα έχετε μια άλλη ιδιαίτερη στιγμή με εκείνον. Για παράδειγμα, έναν χορό μεταξύ πατέρα και νύφης στη δεξίωση του γάμου!

Μπορεί να είναι δίπλα μου και ο αδελφός μου για να με παραδώσουν στον γαμπρό;

Ερ. Η μητέρα μου «έφυγε» πριν κάποιους μήνες και ενώ ετοιμαζόμασταν για τον γάμο. Ο πατέρας μου θα με συνοδεύσει στην εκκλησία και είναι σίγουρα δύσκολο για εκείνον χωρίς τη μητέρα μου. Θα ήταν σωστό να σταθεί δίπλα μου και ο αδελφός μου, ώστε να με συνοδεύσουν ο πατέρας και ο αδελφός μου μαζί;

Απ. Φυσικά και θα ήταν σωστό! Γιατί να μην είναι; Από ότι καταλαβαίνουμε σκοπεύατε να σας συνοδεύσουν και οι δυο γονείς σας στην εκκλησία. Αλλά και έτσι να μην είναι, καταλαβαίνουμε ότι θέλετε ο πατέρας σας να έχει μια στήριξη σε αυτή την τόσο συγκινητική στιγμή. Να ξέρετε, λοιπόν, ότι είναι απόλυτα πρέπων να σας συνοδεύσουν πατέρας και αδελφός. Είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο θα επιθυμούσε και η μητέρα σας.

Μπορούν οι γονείς να συνοδεύσουν το γαμπρό;

Ερ. Και οι δυο γονείς μου θα με συνοδεύσουν στην εκκλησία. Μόλις έμαθα ότι και η μέλλουσα πεθερά μου επιθυμεί να συνοδεύσει, επίσης, το σύζυγό μου στα σκαλιά της εκκλησίας. Μπορεί να γίνει αυτό;

Απ. Δεν βλέπουμε τον λόγο γιατί να μην συνοδεύσει τον αγαπημένο σας η μητέρα του στην εκκλησία. Θα τον συνοδεύσει μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας και μετά θα είναι δίπλα του για να σας περιμένουν. Έτσι συνηθίζετα, άλλωστε. Μόλις φτάσετε εσείς, θα σας παραδώσουν σε εκείνον οι γονείς σας. Τόσο απλά!

Ποιες είναι οι επιλογές μου για τη συνοδεία μου μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας;

Ερ. Πρέπει να ακολουθήσω την παράδοση, να με συνοδεύσει ο πατέρας μου στην εκκλησία, ή όχι;

Απ. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Θυμηθείτε ότι ο γάμος σας μπορεί να είναι παραδοσιακός ή καθόλου παραδοσιακός. Δική σας απόφαση! Υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές για το πώς θα φτάσετε στα σκαλιά της εκκλησίας:

  • Η νύφη μπορεί να προχωρήσει μόνη της προς τον αγαπημένο της.
  • Η μητέρα της νύφης μπορεί να την παραδώσει στο γαμπρό (την γέννησε, άλλωστε).
  • Και οι δυο γονείς της νύφης μπορούν να την συνοδεύσουν στα σκαλιά της εκκλησίας.
  • Η νύφη και ο γαμπρός μπορούν να φτάσουν μαζί και να ανεβούν και οι δύο μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας.

Το σημαντικότερο πράγμα είναι να επιλέξετε αυτό που πραγματικά σας ευχαριστεί, γιατί είναι μια διαδικασία με πολλή συγκίνηση και έντονα συναισθήματα.

Μπορώ να έχω δίπλα μου και τον πατέρα μου και τον πατριό μου;

Ερ. Μπορούν να μοιραστούν τη διαδρομή μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας ο βιολογικός πατέρας μου και ο πατριός μου; Ή, μήπως, θα ήταν καλύτερο να με συνοδεύουν ταυτόχρονα και οι δύο σε όλη την απόσταση; Ποιο ακούγεται ως καλύτερο σενάριο;

Απ. Μπορείτε να κάνετε είτε το ένα, είτε το άλλο, αρκεί οι δύο μπαμπάδες να έχουν καλή σχέση μεταξύ τους και να μη νιώθουν αμήχανα. Στη μια περίπτωση που θα σας συνοδεύσουν και οι δύο, τα πράγματα είναι προφανή. Θα έχετε τον βιολογικό πατέρα στη μια πλευρά και τον πατριό σας στην άλλη.

Στην άλλη περίπτωση, θα μπορούσε ο ένας από τους δύο (αποφασίστε ποιος) να στέκεται στη μέση του διαδρόμου, περιμένοντας εσάς να φτάσετε συνοδευόμενη από τον άλλο. Όταν φτάσετε στο σημείο, δίνετε ένα φιλί στον μπαμπά που σας συνοδεύει και αλλάζετε παρτενέρ, πιάνοντας αγκαζέ τον άλλο. Ο ένας μένει στο σημείο και εσείς προχωράτε μέχρι να φτάσετε να σας παραδώσει στον άντρα σας. Στο μεταξύ πλησιάζει και ο άλλος πατέρας και στέκονται μαζί οι δυο τους κοντά σας, δίνοντάς σας την ευχή τους για να προχωρήσετε. Πως σας φαίνεται;

Photo by Chalo Garcia on Unsplash

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.