Συνταγές Μαγειρικής

Ρυζόγαλο … υγιεινά απολαυστικό

Image

Το ρυζόγαλο είναι ένα εξαιρετικό επιδόρπιο μετά το φαγητό ή μια άριστη επιλογή για να κάνετε ένα διάλειμα μέσα στη μέρα και να το απολαύσετε. Παλαιότερα οι νοικοκυρές και κυρίως οι μαμάδες φρόντιζαν να υπάρχει πάντα ρυζόγαλο στο σπίτι τους για τα παιδιά, αλλά και όλη την οικογένεια.

Είναι υγιεινό, θρεπτικό και δεν περιέχει πολλή ζάχαρη. Το καλοκαίρι λοιπόν ενδείκνυται για την απογευματινή σας ανάπαυλα στην βεράντα, παρέα με ένα βιβλίο ή τους φίλους σας.

Η συνταγή που ακολουθεί είναι πολύ εύκολη και μπορεί ακόμη και ο άντρας του σπιτιού να το παρουσιάσει έτοιμο στη γυναίκα του ως μια γλυκιά έκπληξη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι

  • 1 λίτρο και 1 κούπα του τσαγιού γάλα
  • 1 κούπα του τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 1 ποτήρι νερό
  • 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (εξαρτάται πόσο γλυκό το θέλετε)
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • Λίγη κανέλα

{loadposition banner_con}Δημιουργείστε

Πρώτα απ’ όλα σε ένα σουρωτήρι πρέπει να ξεπλύνετε καλά το ρύζι και να το αφήσετε να στραγγίσει. Ετοιμάστε το κορν φλαουρ διαλύοντάς το σε μια κούπα του τσαγιού γάλα.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το ρύζι ανακατεύοντάς το συνέχεια. Αφού το ρύζι πιει το νερό, προσθέστε το 1 λίτρο γάλα και τη ζάχαρη συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά.

Θα δείτε ότι όσο ανακατεύετε το ρύζι πίνει τα υγρά, το γάλα δηλαδή, και όταν το μίγμα σας φτάσει στο 1/3 της αρχικής ποσότητας θα πρέπει να προσθέσετε το διάλυμα με το κορν φλαουρ.

Συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να πήξει και να αποκτήσει την υφή απαλής κρέμας. Τότε είναι έτοιμο, το μοιράζετε σε μικρά μπολ και αφού κρυώσει λίγο το πασπαλίζετε με λίγη κανέλα. Αφού κρυώσει αρκετά μπορείτε να το απολαύσετε και να το προσφέρετε στους αγαπημένους σας.

Για το www.teleiosgamos.gr
Χριστίνα Καραμέρη

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply