Συνταγές Μαγειρικής

Πάπια με κόκκινο κρασί

Image

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά εκτός των άλλων, αποτελούν άριστες ευκαιρίες για να ανταλλάξουμε δώρα, να συναντήσουμε συγγενείς και φίλους που έχουμε καιρό να δούμε, να υποδεχτούμε κόσμο στο σπίτι μας και φυσικά να γευτούμε υπέροχα φαγητά και γλυκά που είτε θα μαγειρέψουμε για να ευχαριστήσουμε τους καλεσμένους μας, είτε θα είμαστε εμείς οι καλεσμένοι σε ένα φιλικό ή συγγενικό σπίτι. Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια συνταγή με πάπια για το γιορτινό τραπέζι και πιστεύουμε ότι θα ενθουσιάσει τόσο εσάς όσο και τους καλεσμένους σας.

 

 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι :

  

6 στήθη πάπιας

1 κούπα του τσαγιού κόκκινο κρασί
1 κούπα του τσαγιού ζωμό βοδινού
1 κουταλιά της σούπας κοφτή χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κοφτή πελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο

{loadposition banner_con}

6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
αλάτι

πιπέρι


Δημιουργείστε:

 

Ξεκινάτε πλένοντας καλά τα στήθη, που θα πρέπει να αφήσετε με την πέτσα τους, καθώς είναι βασικό στοιχείο για το μαγείρεμα της συγκεκριμένης συνταγής.

 

Επόμενο βήμα είναι φτιάξετε τη μαρινάδα, στην οποία πρέπει να μείνουν τα στήθη για να εμποτιστούν με τις γεύσεις και τα αρώματα των συστατικών. Σε ένα μπολ λοιπόν, ρίχνετε το σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας χοντροκομμένο φρέσκο δενρολίβανο και το μπαλσάμικο. Αφού χαράξετε σταυρωτά τα στήθη, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές και τα απλώνετε σε μια πιατέλα με την πέτσα προς τα κάτω. Τα περιχύνετε με τη μαρινάδα που ετοιμάσατε και τα βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα.

 

Αφού περάσει μισή ώρα τα βγάζετε από το ψυγείο και τα βάζετε, με την πέτσα προς τα κάτω και πάλι, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι για να ψηθούν. Αφήνετε 8 με 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά γυρίζετε τα στήθη από την άλλη πλευρά για άλλα 8 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια τα βγάζετε από το τηγάνι, αλλά τα διατηρείτε ζεστά, και αφαιρείτε το λίπος από αυτό.

 

Στο τηγάνι ρίχνετε τώρα το ζωμό του βοδινού και το κρασί και τα αφήνετε να βράσουν σε υψηλή φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τον πελτέ και αφήνετε 3 λεπτά ακόμη το μίγμα να βράσει. Μόλις βγάλετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε για να λιώσει, ενώ προσθέτετε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται, ανάλογα με το πόσο βάλατε και στα στήθη νωρίτερα.

 

Σερβίρετε ζεστή την πάπια, περιχύνετε με τη σάλτσα, γαρνίρετε με δεντρολίβανο και συνοδεύετε με βραστά λαχανικά και ρύζι ή με χοντροκομμένες ψητές στο τηγάνι πατάτες, ή με πουρέ πατάτας.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Για το www.teleiosgamos.gr

Χριστίνα Καραμέρη 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply