Αρχική » Hot Stuff » Συνταγές Μαγειρικής » Πάπια με κόκκινο κρασί
Συνταγή για πάπια με κόκκινο κρασί

Πάπια με κόκκινο κρασί

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, εκτός των άλλων, αποτελούν άριστες ευκαιρίες για να ανταλλάξουμε δώρα. Να συναντήσουμε συγγενείς και φίλους που έχουμε καιρό να δούμε. Να υποδεχτούμε κόσμο στο σπίτι μας και φυσικά να γευτούμε υπέροχα φαγητά και γλυκά. Είτε θα τα μαγειρέψουμε για να ευχαριστήσουμε τους καλεσμένους μας, είτε θα είμαστε εμείς οι καλεσμένοι σε ένα φιλικό ή συγγενικό σπίτι. Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια συνταγή με πάπια για το γιορτινό τραπέζι. Πιστεύουμε ότι θα ενθουσιάσει τόσο εσάς όσο και τους καλεσμένους σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την πάπια με κόκκινο κρασί είναι:

  • 6 στήθη πάπιας
  • 1 κούπα του τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 κούπα του τσαγιού ζωμό βοδινού
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή πελτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 6 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς να μαγειρέψετε την πάπια με κόκκινο κρασί

Ξεκινάτε πλένοντας καλά τα στήθη, που θα πρέπει να αφήσετε με την πέτσα τους. Αυτό είναι βασικό στοιχείο για το μαγείρεμα της συγκεκριμένης συνταγής.

Επόμενο βήμα είναι φτιάξετε τη μαρινάδα. Θα πρέπει να μείνουν τα στήθη σε αυτή, για να εμποτιστούν με τις γεύσεις και τα αρώματα των συστατικών. Σε ένα μπολ, ρίχνετε το σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας χοντροκομμένο φρέσκο δενρολίβανο και το μπαλσάμικο. Αφού χαράξετε σταυρωτά τα στήθη, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές και τα απλώνετε σε μια πιατέλα με την πέτσα προς τα κάτω. Τα περιχύνετε με τη μαρινάδα που ετοιμάσατε και τα βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Αφού περάσει μισή ώρα τα βγάζετε από το ψυγείο και τα βάζετε, με την πέτσα προς τα κάτω και πάλι, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι για να ψηθούν. Αφήνετε 8 με 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά γυρίζετε τα στήθη από την άλλη πλευρά για άλλα 8 -10 λεπτά περίπου. Ο συνολικός χρόνος ψησίματος είναι σε κάθε περίπτωση στη δική σας ευχέρεια και προτίμηση. Στον χρόνο που προτείνουμε, τα στήθη τα έχουν ψηθεί και θα παραμένουν ζουμερά.

Στη συνέχεια τα βγάζετε από το τηγάνι, αφαιρείτε το λίπος από αυτό και διατηρείτε τα στήθη ζεστά.

Στο τηγάνι ρίχνετε τώρα το ζωμό του βοδινού και το κρασί και τα αφήνετε να βράσουν σε υψηλή φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τον πελτέ και αφήνετε 3 λεπτά ακόμη το μίγμα να βράσει. Μόλις βγάλετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε για να λιώσει, ενώ προσθέτετε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται, ανάλογα με το πόσο βάλατε και στα στήθη νωρίτερα.

Σερβίρετε ζεστή την πάπια, περιχύνετε με τη σάλτσα, γαρνίρετε με δεντρολίβανο και συνοδεύετε με βραστά λαχανικά και ρύζι. Εναλλακτικά μπορείτε να σερβίρετε με χοντροκομμένες ψητές στο τηγάνι πατάτες ή με πουρέ πατάτας.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Για το www.teleiosgamos.gr

Χριστίνα Καραμέρη

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.